Vă ordon, faceţi foamea! Dragnea lasă România fără fructe şi legume, înainte de Paşti! TIR-uri blocate în vamă după atacul baronului baronilor la adresa companiilor importatoare

4
3101
PSD a lansat cu mare fast, în 2017, programe precum cel de subvenții la producția de roșii și de lână, dar și reabilitarea sistemelor de irigații. Liderul de atunci al partidului, Liviu Dragnea, a fost îndelung mediatizat de televiziunile de partid și prezentat ca apărător al producătorilor români. În realitate, programele au fost fraudate masiv de mafia politică

România PSD-ALDE intră în zodia demenţei totale. Liderii puterii de la Bucureşti atacă multinaţionalele, dau ordonanţe criminale pentru mediul de afaceri şi declanşează operaţiuni de imagine, în timp ce economia se prăbuşeşte pe toate fronturile, iar consumatorul român are de suferit tot mai mult.

Sub pretextul eliminării fraudei vamale, Liviu Dragnea a lansat zilele trecute un atac isteric la adresa ANAF, care a dus la demiterea şefului Direcţiei Antifraudă. Fără nicio dovadă concretă, doar pentru a-i satisface liderului suprem discursul împotriva firmelor care aduc în ţară legume şi fructe, inspectorii au declanşat o operaţiune de control, care a blocat practic alimentarea reţelelor comerciale cu produse de import.

Cum România nu produce suficient în domeniul agricol, mai ales în sectorul legume-fructe, românii riscă să rămână fără aceste produse alimentare vitale, chiar în prag de Sărbători Pascale.

TIR-uri blocate, produse stricate

Sute de tiruri cu legume și fructe – mărfuri extrem de perisabile – sunt blocate în toate vămile din România după ce ANAF a început joi operațiunea ”Demetra”, reclamă asociația marilor retaileri (AMRCR). Blocajele au loc la doar două zile după ce Liviu Dragnea a cerut ANAF și vameșilor să controleze TIR-urile cu marfă străină. Pe de altă parte, mai mulți antreprenori români au declarat, sub protecția anonimatului, că transporturile pe care le așteptau sunt blocate în vămi de peste 24 de ore, timp în care legumele aduse din Uniunea Europeană sunt în pericol să se strice.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) face un apel la autorități, într-un comunicat de presă, să țină cont de blocajele din vămile din toată țara, blocaje care periclitează aprovizionarea magazinelor.

Comunicatul integral al AMRCR

 • Ca urmare a începerii operațiunii ,,Demetra”, pentru controlul circuitelor de comercializare a legumelor și fructelor de import, companiile de retail alimentar din România grupate în Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) își afirmă sprijinul total, cu toate mijloacele, pentru eradicarea fraudelor. AMRCR tratează situația cu maximă implicare și promptitudine.
 • Stoparea comerțului ilicit este un obiectiv asumat și de companiile membre AMRCR, prin proceduri de verificări temeinice în raport cu furnizorii, pentru a asigura respectarea deplină a legislației și a tuturor normelor de siguranță.
 • Facem un apel la autorități să țină cont însă de faptul că în acest moment există sute de tiruri cu zeci de mii de tone de legume și fructe perisabile blocate de peste 24 de ore în întreaga țară. Camioanele, care provin inclusiv din UE, adică din spațiul european de liberă circulație a mărfurilor, sunt sigilate de ANAF în vederea controlului, însă inspectorii nu fac față volumului mare de marfă ce trebuie controlată, prin urmare aceasta se deteriorează. Acest blocaj, care durează deja de peste o zi, afectează atât consumatorii, cât și comercianții.
 • Sperăm ca acțiunile autorităților de combatere a comerțului ilicit să fie făcute cu discernământ, astfel încât activitatea celor care operează cu bună-credință, în condiții de legalitate deplină, să nu fie afectată.

Avem o luptă comună, suntem parteneri cu autoritățile, dar ne dorim să găsim împreună un mod de cooperare din care consumatorii să nu aibă de suferit și familiile din România să aibă legume și fructe pe masa de Paște.

CITIŢI ŞI:

Dragnea, gata de puşcărie? „Mi-a zis cineva, aici: «Chiar dacă te arestează, venim şi te scoatem!»”

Dragnea, geniul proştilor. Atacă iar multinaţinalele, la o zi după ce am aflat că ele asigură masiv plata pensiilor şi a salariilor la stat

Nuntă mare în Bănie. Manda şi Olguţa strâng bani pentru a plăti Conacul Interlopilor din Craiova

EXCLUSIV. Manda şi Olguţa şi-au tras conac de la un craiovean arestat pentru spargeri de bancomate şi carduri clonate!

Palatul familiei PSD-iste Manda – Olguţa Vasilescu. Clanţe cu cristale Swarovski, robineţi în aur, mobilier de lux. Ambii sunt bugetari

Iohannis l-a scos afară pe Nicolicea! A rămas cu cei doi bătrâni, unul fost infractor de drept comun, folosiţi de PSD pentru falsificarea istoriei

Tăriceanu a dat în mintea Maricicăi-Dansatoarea: minte cu nesimţire şi vede că „statul paralel” face jocurile în SUA

Minciună penibilă a lui Tăriceanu. A inventat o discuție „curajoasă” cu fiul disidentului-martir Gheorghe Ursu. Mesajul lui Andrei Ursu îl demolează pe impostor

4 COMENTARII

 1. Toate produsele europenilor conțin chimicale. Nu sunt produse bio. Chimicalele produc saang acid care trebuie hrănit cu chimicale. Dantura copiilor se strică cu chimicale. Deci operațiunea „Demetra” continuă până ce europenii cedează supermarketurile spre Mihai Daraban. Pe teritoriul american europenii nu au dreptul să dețină firme. România produce lunar de 3 ori cantitatea de mâncare necesară romanilor. România produce numai mâncare bio.

  Antena 3 Bucureşti

  • Nu as paria pe calitatea produselor romanesti. Micii producatori, lipsiti de prezenta reala a unor institutii care sa-i indrume si controleze, s-au invatat si ei sa tranteasca tot felul de chimicale care apara plantele de daunatori si sporesc sau grabesc productia. Diferenta este ca, daca in marile firme se face cu o oarecare stiinta, ei o fac dupa ureche si poate fi si mai periculos.
   Solutia nu este patriotismul electoral si fals, ci indrumarea, organizarea, controlul.
   Din pacate, institutiile care ar trebui sa indrume producatorii si sa controleze produsele pe care le vand spre consum prin piete sau pe unde pot si ei, sunt ca si inexistente fiind toate sunt grav afectate de stilul corupt in care a fost si este condusa tara. Institutiile nu mai sunt pentru a veghea bunul mers al tarii, ci locuri de plasat in posturi de conducere amante si foste amante, neamuri sau cumetri..,
   Aceasta e realitatea din Romania. Daca vrem sa fim patrioti, trebuie sa militam pentru corectitudine si disciplina, nu sa-i indemnam pe oameni sa consume din patriotism ceeace acest stat corupt ne ofera.

 2. Efectul actiunii lui Dragnea : dublarea preturilor la legume si fructe !
  Asta e metoda cu care ajuta si el politica discotecarului: inflatie cat mai mare, preturi care cresc mereu.
  Au dat 2 lei la sărăcani si le ia prin prețuri 4 lei. Și-i mai pune pe fraieriți să și aplaude și …sa-i voteze!
  Culmea că le reușeste.

 3. Ceeace mi se pare interesant in povestea cu operațiunea „Demetra” este repeziciunea cu care sugestia lui Dragnea a fost preluata si executata. De aici, o concluzie foarte ingrijoratoare despre cum functioneaza statul roman, cum, prin cine stie ce filiera secreta, institutiile sunt la discretia acestui om. De ce nu, a capriciilor lui.
  S-ar parea ca statul roman si-a schimbat fara sa stim modul de functionare.
  Ma intreb cat de departe merge acest mecanism de subordonare oarba, ce se va intampla si cum vor actiona acele institutii cand, asa cum i-a indemnat Dragnea, sustinatorii lui vor navali sa-l salveze de Justitie. Sau, daca va da alte ordine, cu consecinte grave…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here