Iohannis și liderii PNL au stabilit o strategie de „a pune punct acestui atac sistematic împotriva justiției”

0
1161
Klaus Iohannis și Ludovic Orban
Ludovic Orban a declarat joi seară, la RTV, că, la consultările de la Palatul Cotroceni, delegația PNL și președintele Klaus Iohannis au analizat atacurile din ultimii ani ale PSD la adresa sistemului judiciar.
Orban a anunțat că, după alegerile europarlamentare și referendum (ambele programate pe 26 mai), PNL va depune moțiune de cenzură.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban

  • „Am făcut o analiză a situației. Președintele ne-a prezentat motivele care l-au determinat să convoace referendumul și, mai ales, să atace aceste două teme.”
  • „Am împărtășit ideea președintelui de a pune punct acestui atac sistematic împotriva sistemului de justiție. Singura soluție potrivită este ca oamenii să-și spună voința. Iar voința oamenilor trebuie să fie lege pentru orice om politic, pentru orice om implicat în activitatea publică. Voința exprimată de oameni la referendumul pentru justiție va fi lege pentru noi.”
  • „A doua întrebare este interzicerea modificării prin emiterea de ordonanțe de urgență în domeniul infracțiunilor, Cod Penal și Cod de Procedură Penală.”
  • „Să ne amintim că «marțea neagră» nu a fost complet neagră pentru că, datorită opoziției PNL, PSD a renunțat să dezbată legea amnistiei și grațierii.”
  • „După alegerile europarlamentare și referendum, vom depune moțiune de cenzură. Obiectivul PNL este acela de a pune punct, cât mai repede posibil, acestei guvernări toxice pentru România.”
  • „Majoritatea guvernamentală s-a șubrezit și continuă să se șubrezească. Foarte mulți parlamentari nu mai suportă să reprezinte acest guvern, nu mai suportă să fie reprezentați de Dragnea, de Dăncilă. Este o rușine mare să-i sprijini. Este un guvern plin de habarniști, de oameni care nu au niciun fel de autoritate pe domeniile pe care le conduc. Este o situație de dezintegrare și distrugere a capacității administrative a României cum nu a existat niciodată în România. A dispărut comanda din instituțiile publice. Conduc Dragnea, Vâlcov, oamenii care nu au funcții. Conduc baronii, care și-au pus miniștri.”
  • „În loc să promitem amnistie fiscală, noi vom acorda bonificații pentru cei care își plătesc taxele și impozitele la termen, adică 90% din români.”

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.