Nelu Ploieșteanu a murit precum Catanga, pe modelul CapVid: a plecat din spital pe semnătură, după ce făcuse scandal și refuzase internarea. A fost adus înapoi a doua zi, cu plămânii afectați 70%

6
7941

Cazul muzicianului Nelu Ploieșteanu, vedeta muzicii lăutărești răpusă de Covid vineri, la Spitalul Floreasca, la două săptămâni după internare, este unul de-a dreptul tragic, dar care se înscrie într-o serie deja lungă de incidente cu pacienți zăpăciți de propaganda conspiraționistă.

Nelu Ploieșteanu a murit la exact o săptămână după cântăreața Cornelia Catanga, o altă vedetă a muzicii lăutărești. Catanga a decedat vineri, 26 martie, din cauza unui stop cardiac, după ce a fost adusă în ultima clipă la spital. Ea a refuzat multă vreme internarea, încercat să se trateze singură acasă, cu Ivermectină. Soțul ei, Aurel Pădureanu, a convins-o că „nu există Covid”. Când a aflat că există, era prea târziu.

Nelu Ploieșteanu a fost depistat infectat cu Covid la mijlocul lunii martie. A mers la Spitalul de Urgență Floreasca pentru că se simțea foarte rău. Medicii i-au făcut investigații amănunțite și au vrut să-i facă și un computer tomograf, dar Nelu Ploieșteanu s-a opus, a făcut scandal și a plecat din spital pe semnătură, scria la momentul respectiv Fanatik.ro.

Întors acasă, Nelu Ploieșteanu s-a simțit din ce în ce mai rău. Nu mai putea respira, dar a continuat să refuze internarea în spital. După 36 de ore, starea sa a devenit critică, iar familia n-a mai ținut cont de nimic și a sunat la 112. Ambulanța l-a transportat de urgență la Spitalul Floreasca, deoarece la “Matei Balș” nu mai erau locuri libere la terapie intensivă.

Jurnalista Mara Bănică, persoană care cunoaște familia lui Nelu Ploieșteanu, a declarat pe 18 martie, pentru Fanatik: “Marți a venit de la spital acasă, iar miercuri a ajuns din nou pe mâna medicilor. Este la terapie intensivă, cu saturație de 50% și cu plămânii afectați în proporție de 70%. Starea lui este destul de gravă, pentru că are afecțiuni la plămâni, pneumonie, tuse tabacică”.

După două săptămâni de la acel moment, corpul lui Nelu Ploieșteanu a cedat, iar vineri, 2 aprilie, s-a produs decesul.

Numeroși medici au povestit, în ultimele zile, că după campania violentă a conspiraționiștilor, susținută și de televiziunile oligarhilor prin promovarea unor impostori, tot mai mulți pacienți sunt violenți, refuză internarea, medicația și oxigenul. La terapie intensivă este internat un număr record de oameni – aproape 1.500 – din cauză că aceștia, urmând sfaturile unor indivizi ca Flavia Groșan, Adina Alberts sau Diana Șoșoacă, stau acasă până când starea lor se agravează dincolo de posibilitățile medicilor de a-i mai ajuta.

Unii, ajunși la spital, refuză oxigenul, pentru că Groșan le-a spus că ar fi nociv. Alții sunt violenți, nu acceptă medicamentele, convinși de prostiile înșirate la Antena 3 de aceeași “doctoriță-minune” Groșan sau pe Facebook de esteticiana Alberts.

Nu mai departe de miercuri, un medic de la Constanța a relatat că s-a confruntat cu pacienți care, după ce au fost salvați cu mare greutate, au insultat personalul medical când și-au revenit, convinși că, de fapt, doctorii au încercat să-i ucidă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

„Efectul Șoșoacă la analfabeți”: o pacientă Covid atacă medicul de gardă și urlă că va fi omorâtă de doctori la Terapie Intensivă

* Catanga a murit pentru că n-a vrut să stea în spital, s-a tratat singură acasă cu Ivermectină! „Soțul ei spunea mereu că el nu crede în Covid”

6 COMENTARII

 1. Eu as considera propaganda mincinoasa despre medicamente si vaccinuri o crima!
  Efectiv am ajuns sa traim o loterie. Cine crede lucrurile corecte merge bine cu sanatatea, cine crede minciunile risca sa-si dea peste cap sistemul de credinte si risca sa-si piarda viata amestecand tratamentele sau nefandu-le LA TIMP!!! Aviz amatorilor care protesteaza pe strazi ca lunaticii!!!

  • Scuze, repet textul pentru corectie.Eu as considera propaganda mincinoasa despre medicamente si vaccinuri o crima!
   Efectiv am ajuns sa traim o loterie. Cine crede lucrurile corecte merge bine cu sanatatea, cine crede minciunile risca sa-si dea peste cap sistemul de credinte si risca sa-si piarda viata amestecand tratamentele sau nefacandu-le LA TIMP!!! Aviz amatorilor care protesteaza pe strazi ca lunaticii!!!

 2. Nu avem in tara nici-o autoritate medicala care sa ridice dreptul de practica al medicilor impostori?
  Nu poti sa spui ca medic ca oxigenul dauneaza plaminilor iar Colegiul Medicilor sa fie de acord. Medicii impostori fac mai mult rau decit Antena3 pentru ca sunt medici iar oamenii ii iau in serios.

 3. […] Cazul muzicianului Nelu Ploieșteanu, vedeta muzicii lăutărești răpusă de Covid vineri la Spitalul Floreasca, la două săptămâni după internare, este unul de-a dreptul tragic dar care se înscrie într-o serie deja lungă de incidente cu pacienți zăpăciți de propaganda conspiraționiste, potrivit Ziaristii.com.  […]

 4. Încă ooo… VICTIMĂ a CRIMINALILOR care împroașcă, în dreapta și-n stânga, cu teoriile-conspiraționiste fabricate la MOSKVA!!!!!

  Dumnezeu să-l odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here