Doi turci au salvat viața a două femei și au ajutat un polițist rănit în atacurile islamiste din Viena

6
5494
Gultekin și Ozen, cei doi tineri turci care au salvat viața a două femei și au ajutat un polițist rănit în timpul atacurilor teroriste de la Viena

Recep Tayyip Gultekin și Mikail Ozen, doi tineri turci, au salvat luni seara viața a două femei și au ajutat un ofițer de poliție rănit în timpul atacurilor dezlănțuite de radicali musulmani, jihadiști ISIS, asupra orașului Viena. Cei doi tineri locuiesc capitala Austriei și și-au riscat viața pentru a-i ajuta pe alții. Unul dintre cei doi turci a fost rănit de atacatori, relatează agenția turcă de presă Anadolu.

Gultekin a relatat că era împreună cu amicul său Ozen în cartierul comercial al Vienei când s-au auzit focuri de armă. Cei doi au pornit către locul de unde se auzeau zgomotele și au văzut cum un terorist trăgea asupra civililor. Gultekin a ajutat o femeie rănită, pe care a tras-o într-un local. “După ce am transportat femeia în cel mai apropiat restaurant, teroristul a îndreptat arma spre mine”, a relatat Gultekin, care s-a aruncat la pământ, pentru a evita gloanțele, dar a fost rănit totuși ușor la picior de atacatorul care avea o armă cu țeavă lungă. “Ne-am urcat în mașina prietenului meu și am mers la cea mai apropiată secție de poliție, să anunțăm incidentul”, a povestit eroul.

Ceva mai târziu, cei doi au văzut un polițist aflat la pământ, care fusese rănit în schimburile de focuri cu atacatorii. Cum în preajmă nu se afla niciun echipaj medical, Gultekin și Ozen l-au ajutat pe polițist să ajungă la o ambulanță. Ulterior, ei au salvat și o femeie în vârstă care se nimerise în mijlocul nebuniei. Aceștia au transportat-o la loc sigur.

În seara de luni, 2 noiembrie, chiar înainte ca Austria să intre în lockdown din cauza epidemiei de coronavirus, străzile Vienei erau arhipline. În acel moment, mai mulți atacatori islamiști, simpatizanți ai Statului Islamic (ISIS), au început să tragă, simultan, în mai multe zone ale orașului. Au fost rănite zeci de persoane, iar bilanțul victimelor a tot crescut de la o oră la alta, ajungând până acum la 5 decese – patru civili și un terorist.

Mai mulți atacatori au fost capturați, dar vânătoarea continuă în timp ce școlile sunt închise, iar guvernul le cere oamenilor să stea zăvorâți în case. Armata a preluat controlul, în timp ce poliția desfășoară operațiuni de urmărire a teroriștilor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

6 COMENTARII

 1. Deci ce preferati? Sa vina un turc sa va salveze de gloantele altui turc? Sau mai bine nici un turc, deci fara gloante, fara raniti, fara salvatori?

  Cred lucrurile sunt un pic razna.
  Cred cu tarie ca ortodoxia este expirata. Dar asta nu inseamna trancaneala aiurea pe tema islamului moderat sau cum e cu fericirea la nustiuce secta de neobazdaci.

  Totusi…

   • Tocmai. A fost si este o pacoste. Au vandut natiunea cui s-a nimerit.

    Scurta perioada in care biserica a fost alaturi de natiune, de la Carol I pana prin anii 70, a fost stearsa cu totul de atunci incoace.

    Epoca fanariota si cea de dupa 90 fiind batjocura din toate punctele de vedere. Coruptie, sodomie, lacomie, orientalizare.

    Si ce ar trebui sa citesc fie vorba?
    Staniloae, Berdiaev, Soloviov, Serafim Rose? E o mizerie si un blestem asupra poporului roman. O arma necrutatoare impotriva noastra. O bomba logica si psihologica impotriva sanatatii fizice si mentale a natiunii.

     • Maturizeaza-te….

      Ortodoxia este o arma impotriva poporului roman. Asa a fost si asa este si acum.
      Nu confunda scurta perioada de romanizare-europenizare dintre secolele XIX-XX cu restul. Restul a fost prosteala pe fata si jaf.

      Ia si citeste istoria tarii tale si lasa platitudinile.

      Bine ca sunt eu dihor. Cei ce tampesc si extermina natiunea romana sunt oameni dupa tine?!

      Citeste!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.