VIDEO. Momentul în care sunt capturați o parte din teroriștii ce au făcut măcel în Viena. Liderul grupării, Marek Al-Viol, e încă liber

0
9469

Noaptea de luni spre marți a fost una de coșmar la Viena, unde trupele speciale ale poliției au vânat și capturat o parte din teroriștii care au făcut măcel în capitala Austriei. În același timp, autoritățile le-au cerut oamenilor să stea în case pentru că alți teroriști, înarmați până în dinți, continuă să bântuie prin oraș.

Un martor al evenimentelor a filmat momentul în care poliția a capturat câțiva dintre atacatorii conduși și organizați, după primele informații, de un lider pe nume Marek Al-Viol.

În seara de luni, 2 noiembrie, ultima dinaintea intrării în carantină a Austriei din cauza epidemiei de coronavirus, teroriști înarmați până în dinți au deschis focul asupra locuitorilor orașului. Poliția a informat pe Twitter că mai mulți indivizi înarmați cu puști au început să tragă pe Seitenstettengasse în jurul orei locale 20.00 (n.r. – 21.00 – ora României). S-a deschis focul în șase locuri diferite din Viena.

Primele estimări arată cel puțin 15 răniți (7 în stare gravă) și un mort în rândul civililor, deși alte surse vorbesc despre 7 morți. Sunt informații că ar fi fost ucis și unul dintre teroriști.

Atacatorii au acționat “foarte bine organizat”, după cum a menționat un purtător de cuvânt al autorităților, iar capturarea sau uciderea lor este mai dificilă pentru că au fost dispersați în toată Viena.

Austria este a doua țară europeană vizată de atacuri teroriste în ultimele zile, după ce săptămânile trecute a fost vizată Franța. Fanatici musulmani au decapitat un profesor de istorie și au ucis oameni în catedrala de la Nice, drept răzbunare pentru că o publicație satirică a publicat caricaturi cu profetul Mahomed.

În Austria, primele informații arată că au fost atacați locuitori la întâmplare și că s-ar fi tras focuri de armă și lângă o sinagogă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here