Teroristul din Viena avea 20 de ani, părinți albanezi din Macedonia de Nord, a jurat credință ISIS, a vrut să plece în Siria pentru a lupta de partea jihadiștilor

0
8538

Teroristul care a ucis 4 persoane luni seară în centrul capitalei Austriei, înainte de a fi împușcat mortal de poliție, este un tânăr de 20 de ani, născut la Viena din părinți de origine albaneză, veniți din Macedonia de Nord. Ucigașul jurase credință grupării teroriste ISIS și a vrut să plece în Siria pentru a lupta de partea jihadiștilor.

Informații-cheie despre teroristul din Viena au fost furnizate de Florian Klenk, redactorul-șef al publicației „Falter”.

Teroristul împușcat era monitorizat de poliția locală, pentru că se număra printre cei 90 de cetățeni austrieci care au vrut să plece în Siria pentru a lua parte la război de partea ISIS.

Tânărul radicalizat a fost împiedicat să plece în Siria, dar poliția a considerat că el nu poate organiza un atac terorist acasă, în Austria, scrie pe Twitter ziaristul Florian Klenk.

Teroristul cu origini balcanice a postat în trecut pe contul său de Instagram imagini din momentul în care a depus jurământul de credință față de șeful organizației teroriste ISIS, scrie publicația germană „Bild”, citată de presa austriacă.

Mai mult, chiar luni, în ziua atacului, el ar fi trimis către doi prieteni de pe Instagram clipuri video cu atacul asupra redacției pariziene a publicației „Charlie Hebdo”.

În trecut, tânărul a mai postat fotografii în care era înarmat, dotat cu mai multe arme automate, exact modelul folosit în atacul terorist comis luni seară în centrul Vienei.

Bilanțul actualizat în seria de atentate din capitala Austriei: 4 morți și 15 răniți din rândul populației, plus teroristul ucis de poliție.

Autoritățile caută și alți atacatori, dat fiind că luni seară au fost focuri de armă în 6 locuri diferite din Viena.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here