“Bă, nu știi cine sunt eu? Vă omor, să moară familia mea!”. Doi oameni în spital după ce braconierii i-au atacat pe paznicii care i-au prins la vânătoare

1
2679

Doi oameni – un paznic și un vânător – au ajuns la Spitalul de Urgență Craiova după ce braconierii i-au atacat, în noaptea de marți spre miercuri, pe paznicii unui fond de vânătoare din preajma comunei Teasc (județul Dolj), care i-au surprins asupra faptului. Un paznic prezintă leziuni, fiind bătut de tâlhari. Unul dintre braconierii care au plecat de la incident s-a prezentat ulterior singur la spital, fiind împușcat de unul dintre paznici.

Cei 6 paznici care patrulau au depistat un grup de braconieri, unii dintre ei înarmați cu lopeți și bâte. Discuțiile au degenerat când unul dintre braconieri l-a lovit prin surprindere pe paznicul care-l întreba ce caută acolo, urlând: “Nu știi cine sunt eu?”.

Paznicii le-au cerut braconierilor câinele de vânătoare cu care veniseră. Din filmare se aud frânturi de țipete isterice și amenințări, în timpul încăierării: “Bă, te omor, să moară familia mea! Bă, vă omor pe toți, să moară familia mea! Înapoi! Dă câinele!”.

În acel moment, unul dintre paznici a tras cu arma din dotare, împușcându-l pe unul dintre braconieri. Paznicul a sunat la 112 și a chemat Poliția, în ciuda faptului că tâlharii îl somau: „Să nu suni cumva la poliție!”.

Braconierii s-au urcat în mașini și au plecat. Cel care a sărit la bătaie le-a strigat pe geam paznicilor: “Mă piș pe voi când vreau eu, bă!”. Din dialog rezultă că membrii celor două grupuri se cunoșteau.

Inspectoratul Județean de Poliție Dolj a emis un comunicat explicativ despre incident.

“La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei, precum si poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj, care au stabilit faptul că în extravilanul comunei Teasc ar fi izbucnit un conflict între paznicii de vânătoare şi persoanele depistate, în urma căruia un barbat de 45 de ani, paznic de vânătoare, a suferit leziuni pentru care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale fiind  transportat la spital de catre un echipaj SMURD, conştient şi cooperant.

De asemenea, în timpul conflictului au fost provocate distrugeri unui autoturism. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infraţiunilor de braconaj cinegetic şi ultraj, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt.   Politistii au fost sesizaţi şi despre faptul că la unitatea primiri urgenţe a unui spital din Craiova s-a prezentat un barbat de 35 de ani, în vederea acordării de îngrijiri medicale pentru o plagă împuşcată. Din primele verificări efectate, politistii au stabilit ca în timpul conflictului, paznicul de vânătoare ar fi tras două focuri de avertisment în aer şi unul către barbatul de 35 de ani cu arma utilitară de pază deţinută ca armă de serviciu de către acesta.  Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, fiind informat totodată un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova care a dispus efectuarea unor activităţi de cercetare penală sub directa coordonare“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Stiu „Grammar Nazzi”, dar nu strica sa verificati articolul inainte de publicare. Oricum, mi s-a parut haioasa greseala: unul dintre braconieri S-A lovit prin surprindere.

    „Discuțiile au degenerat când unul dintre braconieri s-a lovit prin surprindere pe paznicul care-l întreba ce caută acolo, urlând…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here