Ministrul Cîțu cere anchetarea „tuturor declarațiilor făcute de conducerea PSD de la începutul stării de urgență”

1
1019
Florin Citu, ministrul Finantelor
Florin Cîțu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a cerut miercuri procurorului general anchetarea tuturor declaraţiilor făcute de conducerea PSD de la începutul declarării stării de urgenţă, considerând că liderii PSD au instigat la nesupunere şi la subminarea autorităţii statului şi au adus costuri imense economiei.

„Solicit procurorului general anchetarea tuturor declaraţiilor făcute de conducerea PSD de la începutul declarării stării de urgenţă şi până astăzi. Aceste declaraţii  au instigat la nesupunere şi la subminarea autorităţii statului şi au adus costuri imense pentru economie!”, a declarat Cîţu, citat de News.ro.

Ministrul s-a referit la declaraţiile făcute de conducerea PSD privind banii alocaţi pentru Sănătate.

„În 2020, banii alocaţi pentru Sănătate reprezintă 33% din PIB, este cea mai mare sumă alocată acestui capitol din 2014 până astăzi”, a mai spus Cîţu.

El a precizat că scopul rectificării bugetare este ca sănătatea, asistenţa socială, educaţia să aibă banii necesari pentru finalul acestui an.

„Rectificarea bugetară o facem pentru a ne asigura că sănătatea, asistenţa socială, educaţia au banii necesari pentru finalul acestui an. Rectificarea are şi rolul de a asigura finanţarea pentru continuarea investiţiilor, care în acest an sunt estimate la 55 de miliarde de lei, cea mai mare sumă investită de la bugetul de stat în ultimii 10 ani. După 10 ani,  investiţiile sunt la 35,4 miliarde de lei, mai mult decât s-a investit în total în anii 2016, 2017 sau chiar 2018”, a susţinut ministrul Finanţelor.

Acesta a precizat că pentru rectificarea bugetară a fost luată luat în calcul o scădere a economiei de 4,2%.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Pina nu vor fi trasi la raspundere penala instigatorii la moarte nu se vor opri. Si mai e de tras o jumatate de an cu virusul timp in care vor muri multi ca urmare a intigarii la moarte. Insa nu vad cine sa-i investigheze. Justitia lui Predoiu? Sau omul de paie Vela?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.