VIDEO. Diversiune AUR: sute de oameni la un miting de protest împotriva „vaccinării obligatorii”, deși nu există un astfel de plan. România a ajuns sub Africa la procentul vaccinaților

2
597
De la protestul anti-vaccinare al AUR n-au lipsit membrii "Frăției ortodoxe". Participanții la protest au afișat un banner pe care scria că "Vaccinarea înseamnă intoxicare"

AUR a reușit să strângă în jurul a 300 de persoane joi pentru a protesta în fața Ministerului Sănătății împotriva unei fantome – așa-zisa „vaccinare obligatorie”, care nu doar că nu există, dar nici măcar în planurile legislative de viitor nu se regăsește pe undeva. Grupul de diversioniști, avându-l în frunte pe George Simion, a fluturat steaguri tricolore pe care sunt imprimate cruci.

Nu e prima oară când AUR reîncălzește tema conspiraționistă cu care a reușit să devină popular în perioada pandemiei, dar între timp pare că priza la public a scăzut. S-a putut constata și joi, dealtfel, o uriașă discrepanță între zecile și sutele de mii de aprecieri, comentarii și distribuiri de pe Facebook, pe de o parte, și realitatea din stradă, unde extremiștii n-au putut mobiliza decât o mână de oameni.

Simion și conspiraționiștii care au răspuns la chemarea sa au luat la țintă Strategia Națională de Vaccinare. Proiectul nu prevede vaccinarea obligatorie, dar asta nu împiedică AUR să susțină contrariul. Ca și în alte cazuri, ulterior e de așteptat ca Simion și oamenii săi să pretindă, după vot, că datorită lor nu s-a introdus vaccinarea obligatorie, deși – așa cum am scris mai sus, aceasta nu se regăsește în textul proiectului încă de la bun început.

Protestatarii au scandat „Afară, afară, cu OMS din țară!”, „Libertate!” ori „Demisia!” și au anunțat că vor să negocieze cu ministrul Rafila.

Simion, caraghios: „Ca să nu fie obligatorie în continuare!” :):):)

Au existat și momente hilare. Întrebat de un jurnalist pentru ce a ieșit în stradă și protestează, George Simion a răspuns: „Pentru ca să nu fie obligatorie vaccinarea!”.

Interlocutorul i-a atras atenția: „Păi, nu-i obligatorie nicio vaccinare! Pentru ce ieșiți?”.

Liderul AUR a replicat consecvent: „Ca să nu fie obligatorie în continuare!”.

Simion a repetat apoi: „Vrem ca vaccinarea să nu devină obligatorie. Sunt câteva acte normative pe circuit care prezintă doar avantajele vaccinării. Nu susținem că vaccinarea este obligatorie, dar nu vrem să devină. Să-i dea Dumnezeu minte domnului Rafila să nu facă vaccinarea obligatorie!”.

Furia anti-vaccinare ne va aduce epidemii ca în secolele XIX-XX

Pe conturile de Facebook ale AUR și „Legitimă Apărare”, în schimb, protestul a fost prezentat altfel, susținându-se că proiectul Strategiei Naționale de Vaccinare ar prevedea „vaccinarea obligatorie”. Ceea ce e fals.

Aceeași minciună a susținut-o, nonșalant, și senatorul Claudiu Târziu, unul dintre liderii AUR.

VIDEO: Cum a prezentat AUR mitingul de la Ministerul Sănătăți

Ca urmare a campaniilor susținute anti-vaccinare duse de extremiștii ajutați de propaganda rusească, România a ajuns la o rată de doar 68% a vaccinării împotriva bolilor ce erau comune în secolele trecute, precum difteria, tetanosul și pertussis (tusea convulsivă). Suntem pe locul 175 din 179 de țări la acest capitol, mult sub media țărilor de pe continentul african, care e de 77%.

Chiar și state subdezvotate notorii pentru epidemiile de boli considerate eradicate în țările civilizate, precum Haiti, Mali și Djibouti, depășesc România la rata vaccinării.

Țări la care românii obișnuiesc să se uite de sus, precum Bosnia și Ucraina, sunt și ele mult peste noi în topul vaccinării: Bosnia – locul 152, iar Ucraina – locul 151.

Tradus în efecte concrete și vizibile, acest trend înseamnă că în țara noastră a devenit inevitabilă apariția unor epidemii care vor face ravagii, așa cum se întâmpla în anii 1800 și la începutul anilor 1900, pe când încă nu erau inventate vaccinurile pentru diverse boli.

„Stegarul dac” a făcut iar ca un drac!

De la caricatura de miting al AUR nu putea lipsi caricatura Cezar Cătălin Avrămuță, zis și „stegarul dac, dar care mai degrabă e „stegarul drac”. Acestuia i s-a spus „stegar” pentru că la diverse manifestații publice flutură bezmetic un steag, fără să știe de ce-o face.

După mai multe incidente în care persoanele convocate de AUR s-au îmbrâncit cu jandarmii, „stegarul dac” s-a cățărat pe clădirea ministerului și a început să examineze geamurile instituției.

Individul, în bermude albe și îmbrăcat cu o cămașă largă, tot albă, s-a deplasat pe pervazul de la etajul 1, de la o fereastră la alta, filmând cu un telefon mobil.

La un moment dat, unul dintre geamuri s-a deschis larg, iar „stegarul dac” a dat impresia că se angajează într-o discuție cu cineva din interior.

Surpriză: bărbatul de pe pervaz nu a intrat în minister pe geam, ci s-a îndreptat spre o altă fereastră deschisă, prevăzută cu balcon.

Nici aici protestatarul nu a intrat în minister. În schimb, s-a spălat pe mâni la înălțime, pe clădirea ministerului, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni.

Jandarmii au încercat să-l convingă pe Avramuță să coboare de pe clădirea Ministerului Sănătății. După aproape două ore de negocieri, protestatarul s-a dat jos. El a coborât pe scară, iar intervenția s-a desfășurat fără incidente.

Ulterior, caraghiosul personaj a dat interviuri jurnaliștilor aflați la fața locului, ca o veritabilă vedetă rătăcită.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Iohannis, criticat dur de militari pentru lipsa de respect arătată de Ziua Marinei: „Confundă țara cu casa și onorul cu nevasta”. Contrar regulamentului, marinarii au fost puși să dea onorul întregii familii Iohannis!

* Ciolacu și trei miniștri se duc la Bruxelles să cerșească dreptul de a supra-îndatora România, pentru a păstra pensiile speciale și a-și salva clientela nesătulă

* Numărul angajaților la stat a continuat să crească și în lunai mai (+4.395) și în iunie (+490)!

* Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

* Recompensă regească pentru judecătoarea care lua șpagă de la interlopi: pensie specială de 4.000 €/lună + bonus de 200.000 € pentru 5 ani nemunciți + 53.000 € șpagă neconfiscată. A scăpat de judecată prin prescrierea faptelor, după două decizii ale CCR

* A murit deputatul implicat în măcelul de la Sibiu, din 1989, și care frecventa Ambasada Rusiei după invadarea Ucrainei

* Bine-ai venit acasă, hoțule Vâlcov! Hoților din PSD le era dor de tine

* „Vicele” PSD-ist al CJ Buzău a pus să fie montate ilegal limitatoare de viteză la 5 km/oră, în dreptul casei sale! Explicație de parvenit: „Îmi intra praf în piscină!”

* Orlando Teodorovici se gudură grețos pe lângă Șoșoacă: „S.O.S. este un partid frecventabil” / „Doamna Șoșoacă este omul cu care poți să faci echipă” / „Oamenii din S.O.S. vor binele României” / Școala de Vară a S.O.S. România este mediatizată de Nașul TV, oficina clanului Șoșoacă

* Despre gâlceava elitei bogate a Bisericii cu lumea. Studiul de caz nr. 2: Facultatea de Teologie din Constanța, din ograda lui jupân Teodosie Putinistul

2 COMENTARII

  1. Drobul de sare ne poate cădea oricând in cap, noroc cu HAUrolacii care ne păzesc 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here