“Discursul liber” la PSD: liderii primesc teme obligatorii și chiar texte gata scrise, pe care trebuie să le recite în intervențiile publice. Zilele astea au ordin să ne spună despre starea de alertă și pensiile speciale

0
795

Dacă vi se pare cumva, ascultând liderii PSD, că discursurile lor seamănă, atunci să știți că nu e o coincidență: săptămânal, consultanții angajați “la centru” le livrează o listă cu teme obligatorii și chiar texte gata scrise.

Conform unui document intern pe care a pus mâna G4Media.ro, zilele acestea PSD-iștii au primit ordin să toace despre starea de alertă și pensiile speciale.

“Discursul liber” la PSD: liderii primesc liste cu teme obligatorii și chiar texte gata scrise pe care trebuie să le recite în intervențiile lor

În perioada 2016-2019, consultanții care făceau punctajul și le scriau liderilor PSD textele naționaliste, anti-UE și anti-justiție erau israelienii Asaf Eisin, Sefi Shaked și Moshe Klughaft.

Tot ei au fost autorii conceptelor “statul paralel”, “România, colonia Occidentului”, “multinaționalele scot angajații la proteste” și, foarte interesant, ai mesajelor cu iz antisemit de tipul “Soros plătește protestatarii anticorupție”. Contractele le-au fost reziliate de Viorica Dăncilă în vara trecută, după dezastrul suferit de PSD la alegerile pentru europarlamentare.

Asta nu înseamnă, însă, că sistemul a fost schimbat – doar “creierele” care scriu mesajele sunt altele. La PSD, filonul comunist și organizarea imprimată de Iliescu în anii ’90 s-au păstrat, pe de o parte, iar pe de altă parte, toată lumea din partid e conștientă că nivelul “comunicatorilor” de la vârf este foarte scăzut. În majoritate covârșitoare, elita PSD nu poate fi lăsată să vorbească liber pentru că nu are capacitatea să facă așa ceva.

Tema pentru acasă de memorat pentru săptămâna aceasta: “PNL vrea abuziv să prelungească cât mai mult starea de alertă pentru că revenirea la normalitate ar însemna că oamenii scapă de frica COVID 19“

Conform documentului obținut de G4Media.ro, șefimea partidului – cei care au expunere media – nu doar că primește temele obligatoriu de abordat, dar chiar și texte gata scrise!

Săptămâna aceasta, PSD-iștii au sarcina să toace despre “abuzul” stării de alertă – temă derivată din narativul principal “epidemia nu există, totul e o conspirație” –, tăierea pensiilor speciale, finanțarea administrației locale (unde baronii au interes major) și despăgubirile pentru agricultură (temă populistă, dar și de interes pentru aceiași baroni și marii latifundiari PSD).

La toți conducătorii social-democrați a aterizat și textul gata scris: ”PNL vrea abuziv să prelungească cât mai mult starea de alertă pentru că revenirea la normalitate ar însemna că oamenii scapă de frica COVID 19 și văd dezastrul din economie – șomajul masiv – peste 500.000 de contracte de muncă definitiv încheiate, prăbușirea producției industriale, agricultura pusă pe butuci, scăderea rapidă a nivelului de trai”.

Acestora nu le mai rămâne decât să memoreze cele câteva rânduri și să le recite în fața microfoanelor sau să le citească de-a dreptul în intervențiile lor telefonice pe la posturile TV.
Punctajul cu temele de discuție ajunge și la propagandiștii de la televiziunile arondate partidului și la publicațiile controlate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

În plină pandemie, Daniel Florea (PSD), primarul Sectorului 5, a dat unei firme turcești cu sediul la Moscova un contract de 185 de milioane de euro pentru îngrijirea spațiilor verzi

Robert Negoiță și-a plimbat iubita prin China pe banii Primăriei! A cazat-o la hotel de 5 stele

Putea fi doar măturător, dar PSD l-a pus șef la ADP Sectorul 4. Marian Goleac, aghiotantul primarului Băluță, și-a falsificat diplomele de Bac și de facultate. DNA l-a trimis în judecată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here