PNL, spre Congres de alegeri în primăvară? Cîțu, criticat de mai mulți lideri liberali într-o ședință. Vicepreședintele Sighiartău vorbește despre „mari îngrijorări la baza partidului”

0
1240
Au trecut doar 4 luni și câteva zile de la alegerea forțată a lui Florin Cîțu în fruntea PNL și deja partidul îi fuge de sub picioare

Poziția lui Florin Cîțu în fruntea PNL se șubrezește. În ședința de marți a conducerii liberale, președintele partidului a fost atacat de alți lideri nemulțumiți când acesta a anunțat că-l susține pe deputatul Pavel Popescu la șefia Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, relatează G4Media.ro.

Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, i-a reproșat lui Cîțu că a uitat de promisiunea făcută în trecut, de a-l susține pe Ben Oni Ardelean la această funcție.

Este al doilea atac fățiș al lui Sighiartău, care sâmbătă a declarat deschis, la Digi 24, că „la baza partidului” au apărut îngrijorări foarte mari pentru soarta PNL. Întrebat de moderator dacă e posibil un congres extraordinar în primăvară, Sighiartău a evitat un răspuns clar, dar a lăsat de înțeles că da: „Nu știu să vă spun când va fi Congresul, dar ce pot să vă spun e că atunci când vom avea alegeri trebuie să voteze toți membrii PNL. Ceea ce e clar, vorbind cu primarii, este că sunt foarte îngrijorați despre perspectiva partidului”.

Jurnalistul a repetat întrebarea privind momentul când vor fi noile alegeri pentru președinte, iar Sighiartău a răspuns: „Trebuie consultată baza partidului. Eu nu știu dacă îl mai susțin primarii sau nu pe Florin Cîțu. Dar ce pot să vă spun sigur e că sunt îngrijorați, iar la următorul Congres, când va fi el, trebuie să voteze toți”.

Au trecut doar 4 luni de la alegerea lui Cîțu ca președinte al PNL, la Congresul din 25 septembrie, și deja se confirmă predicțiile privind dezastrul în care e târât partidul de Iohannis și de omul pus de el aproape cu forța în fruntea liberalilor. Cîțu are doar 4% cotă de încredere printre români, discreditat total de felul în care a condus Guvernul ca premier și de încălcarea repetată a promisiunilor față de toată lumea. În acest timp, PNL a coborât dramatic în sondaje și acum e al treilea partid în preferințele electoratului, după PSD și AUR – iar trendul descendent nu se oprește.

Sighiartău face parte, alături de Ben Oni Ardelean, din falanga conservatoare dură a PNL, care la algerile din septembrie l-a susținut pe Cîțu împotriva lui Ludovic Orban. Între timp, taberele s-au schimbat din nou.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Legătura directă dintre AUR și legionari. Gafa enormă care-l va distruge pe Călin Georgescu, premierul preferat de Rusia în România

* „Justiția lui Iohannis” refuză să judece contestația judecătorului Danileț de excludere din magistratură! De aproape două luni, acesta e lipsit de venituri și privat de dreptul la apărare

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

* Încă un PNL-ist amenință cu bătaia o USR-istă. „Să facem și la Brașov ca la Mogoșoaia!”, îl îndeamnă un dezvoltator imobiliar

* Minciuna unui ministru PSD, spulberată de premier. Budăi: „E de acord cu renegocierea”. Ciucă: „Este exclusă orice renegociere a PNRR până în 2023”

* Milionarul fugar Ioan Neculaie a fost prins în Grecia! El se ascundea, deghizat, cu părul și barba vopsite, întinerit prin operații faciale

* Pensiile speciale au crescut 73% în ultimii 6 ani. 8% în plus doar anul trecut! Nasui: “Acesta este statul specialilor”

* Cadoul UE pentru România: 47 de miliarde de euro în 15 ani. Am primit 71 de miliarde și am contribuit cu 24

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (77) / Pâinea neagră din cazarmă

* SUA: “Rusia creează și propagă dezinformare. Este una dintre cele mai vechi arme folosite de Kremlin”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here