duminică, mai 26, 2024
AcasăNewsDIICOT clasează plângerea penibilă a primarului Băluță (PSD) împotriva lui Tolontan și...

DIICOT clasează plângerea penibilă a primarului Băluță (PSD) împotriva lui Tolontan și a altor jurnaliști, acuzați de „grup infracțional organizat”

-

DIICOT a clasat plângerea penală făcută împotriva unui grup de 4 jurnaliști – între care și Cătălin Tolontan, directorul editorial de la Ringier – de primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, anunță Libertatea. După 3 săptămâni de circ, în care ziariștii care scriseseră despre matrapazlâcurile lui Băluță au fost atacați de aparatul mediatic al sistemului, Parchetul Antimafia a închis dosarul pe motiv că nu se justifică acuzația de constituire a unui grup infracțional organizat.

Cea de-a doua acuzație a primarului PSD, pe care DIICOT o descrie ca fiind “pretinsă infracțiune de șantaj”, a fost direcționată către Parchetul Sectorului 4.

Într-un comunicat dat publicității joi de DIICOT se menționează că “materialul probator administrat a infirmat existența unui grup infracțional organizat”.

Caz organizat cu mare grijă de Băluță și presa oligarhilor, pentru a-i denigra pe jurnaliștii de investigații

Cazul a fost foarte bine organizat și instrumentat de presa PSD. Băluță, deranjat că Libertatea a scris de mai multe ori despre legăturile lui cu interlopii din Clanul Sportivilor și despre diversele contracte păguboase pentru Sectorul 4, a depus plângere penală la DIICOT. Cătălin Tolontan și alți trei jurnaliști de la Libertatea și Newsweek au fost reclamați că s-au constituit în grup infracțional organizat ca să-l șantajeze pe Băluță.

- Advertisement -

Nu existau probe, dar dosarul a ajuns la un procuror (Edi Oprea) a cărui soție este avocata lui Marian Goleac, fostul șef al ADP Sectorul 4 și bun prieten cu Băluță.

Procurorul Edi Oprea i-a chemat la audieri pe jurnaliști, de acest lucru fiind anunțate televiziuni și publicații din orbita PSD, care i-au așteptat pe aceștia la intrarea în DIICOT, exact ca pe marii infractori.

Simultan, titluri precum “Tolontan, chemat la DIICOT pentru șantaj”, „Jurnaliști cu nume grele, implicați în dosarul DIICOT de șantaj” au împânzit site-urile controlate de oligarhii PSD și burtierele televiziunilor deținute de aceștia.

- Advertisement -

Diversiunea a mers mai departe, Dana Budeanu a publicat o poză banală cu Tolontan discutând cu directorul firmei Astra Vagoane Arad (în urma convorbirii a apărut și un articol în Libertatea), imaginea fiind prezentată ca dovadă a faptului că jurnalistul practică șantajul.

Titluri insinuante au fost sponsorizate pe Facebook de Gândul (patron Radu Budeanu), pentru a intra în feedul cât mai multor oameni.

În cele din urmă, după 3 săptămâni, acestui circ i s-a pus capăt joi, 10 iunie, prin clasarea cazului.

Comunicatul DIICOT cu privire la clasarea plângerii primarului Daniel Băluță la adresa a 4 jurnaliști că s-ar fi constituit în grup infracțional organizat

„Urmare a interesului manifestat de către reprezentanții mass-media cu privire la o plângere formulată de către un primar de sector al municipiului București, Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Prin ordonanța din data de 07.06.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus următoarele:

1.Clasarea cauzei cu privire la comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracțional organizat prev. de art. 367 alin. 1 și 3 C.pen.;

2.Disjungerea cauzei sub aspectul pretinsei comiteri a infracțiunii de șantaj prev. de art. 207 alin.1 C.pen.;

3.Declinarea competenței de efectuare/supraveghere a urmăririi penale în cauza disjunsă, în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București.

Menționăm faptul că, având în vedere că potrivit disp art. 11 alin. 1 pct.1 din O.U.G. nr. 78/2016 Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este competentă să instrumenteze cauze privind comiterea infracțiunii de șantaj prev. de art. 207 alin. 1 C.pen. numai în măsura în care această infracțiune a fost comisă și a intrat în scopul unui grup infracțional organizat.

Întrucât materialul probator administrat a infirmat existenta unui grup infracțional organizat, s-a constatat ca nu mai este incident niciun alt criteriu de competență materială sau după calitatea persoanei de natură să atragă competența D.I.I.C.O.T., ca structură specializată de parchet în efectuarea urmării penale.

Totodată, precizăm faptul că, în ședința din data de 8 iunie 2021, Curtea Constituțională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sunt neconstituționale dispozițiile art.11 alin.(3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.78/2016 pentru organizarea și funcționarea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, astfel că procurorii DIICOT nu mai pot continua cercetările în dosare disjunse, în care faptele nu sunt de competența parchetului.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Clotilde Armand, atacată în trafic! „Un bărbat agresiv a lovit cu pumnii în geam și a încercat să-mi deschidă ușa de mai multe ori”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Judecătorul Danileț cere demisia a 7 din cei 9 membri ai CCR: „Aruncă România afară din Uniunea Europeană”!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

- Advertisement -

4 COMENTARII

  1. DIICOT s-a facut de ras in ultimul hal cu procurori prosti, carpe ale politrucilor si imbarligati cu camarilele politrucilor. Asteptam sanctiuni disciplinare dure pentru procurorul care i-a facut de ras si idiotul de la poarta care a incalcat simultan GDPR-ul, Constitutia Romaniei si Declaratia Fundamentala a Drepturilor Omului cand striga in gura mare ce medicamente are in servieta Tolontan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -