Raportare primitivă a PSD față de legea educației sexuale în școli. Mesaj ticălos: „Iohannis chiar vrea ca elevilor să li se predea practica masturbării!”

7
830
Preoții și politicienii se opun cu îndărjire introducerii educației sexuale în școli

Comisia de Muncă din Senat a respins miercuri solicitarea președintelui Iohannis de a fi reanalizată Legea care a înlocuit “Educația sexuală” în școli cu “Educația sanitară” și toate amendamentele depuse de reprezentanții USR-PLUS. Aceștia au fost singurii care au votat pentru, iar Matieș Călin-Gheorghe, senator PSD, a avut pe Facebook o postare încărcată de ură, prostie și obscurantism.

Sinistrul personaj a inventat motive aberante pentru respingerea legii într-o țară care e campioană absolută a Europei la mame minore, mortalitate din cauza cancerului de col uterin și boli cu transmitere sexuală.

Trimis în Parlament de electoratul din Alba, senatorul Matieș pare să aibă grave probleme de discernământ. În mesajul său, colcăind de manipulări și minciuni, pretinde că legea ar urma să-i învețe pe copiii de 6-7 ani să se masturbeze, că USR ar urmări să scoată de sub controlul Ministerului Educației această oră și a insinuat că USR ar fi finanțat de ONG-uri LGBT.

N-au lipsit nici glumele imbecile, primitivul afirmând că USR ar avea ca doctrină homosexualitatea.

Mesajul lui Matieș vine la o zi după un alt scandal monstruos, în care un coleg de-al acestuia din PSD a scris, tot pe Facebook, că în Franța primărița Clotilde Armand ar fi fost răpită, sechestrată și violată și că dacă s-ar fi întâmplat asta i-ar fi plăcut!

Aceasta pare să fie norma în cel mai corupt partid din România, a cărui conducere doar mimează că și-a revizuit atitudinea, în timp ce mintea membrilor săi continuă să secrete cele mai toxice și aberante idei antieuropene, antidemocratice și de un primitivism șocant.

Legea educației sexuale, rebotezată sanitară, a fost măcelărită și anul trecut în Parlament de personaje de aceeași teapă, atunci la respingerea ei participând senatori PSD și PNL. Președintele Iohannis a refuzat s-o promulge și a returnat-o în noul Parlament, unde se pare că va avea aceeași soartă.

Postarea primitivă și agramată a senatorului Matieș Călin Gheorghe (PSD)

 Educația sexuală în școli: Voi susține mereu NORMALITATEA!

Astăzi a fost o luptă pe viață și pe moarte de-a dreptul. După cum mulți știți, Iohannis a trimis în Parlament pentru reexaminare Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Mai pe românește, disputa cu privire la educația sexuală în școli! Din fericire, în comisia de muncă am reușit să respingem cererea lui Iohannis. Omul ăsta chiar vrea ca în școli copiilor să se predea de fragezi practica masturbării (după cum o cere OMS), dar pericolul din spate este altul, mult mai grav. Se vede deja în țări ca și Canada sau SUA: COPIII SĂ FIE GHIDAȚI SPRE HOMOSEXUALITATE! USR lasă impresia uneori că este plătit de ONG-urile LGBT. Altfel nu îmi explic…

USR-ul a sărit de fund în sus (nicio trimitere la homosexualitatea clamată la rang de doctrină de piticii lui Barna) că asta ne cere Europa!

Sa nu vrei ACCEPTUL PARINTILOR !( USR-PLUS )

ATENȚIE: accept pe oricine în jurul meu și nu voi discrimina pe nimeni după niciun criteriu, fie el și sexual. DAR SĂ ÎI SPUI COPILULUI de 6-7 ani al acestei țări cum să se masturbeze și să îi insufli în mod voit și conștient să își schimbe traiectoria sexuală…NICIODATĂ USR-IȘTILOR!!!

Nu mă credeți, uitați-vă la Canada!!! Asta vrem?? EU NU!!

USR-ul a vrut ca orele de sexualitate să fie ținute de ONG-uri și să nu facă parte din curricula Ministerului Educației!! Adică să vină oricine și să predea ce o vrea… Iar Ministerul Educației să nu aibă nimic de spus…

USR-ul și Iohannis au vrut astăzi ca elevii să fie obligați să participe la orele de educație sexuală. Adică să elimine acordul părinților!!! INACCEPTABIL!

Nu fac parte nici dintre acei care susțin că sexualitatea este tabu, și copiii să nu vorbească despre ea! Sunt foarte multe boli cu transmitere sexuală, iar o sarcină nedorită la o vârstă fragedă îți schimbă probabil întreaga viață. Trebuie să îi pregătim pe copiii noștri pentru viață, iar educația sexuală are importanța ei clară. Copiii noștri au acces la internet de la vârste mici. Lumea s-a schimbat și nu putem să ne prefacem că nu vedem asta…

Am citit cărți care acum sunt în școlile din Canada sau SUA (mulțumesc prietenilor mei de acolo pentru că mi le-au trimis). NU voi accepta ca poveștile copiilor de 5-6 ani să li se citească povești cu un rege și un rege care alcătuiesc o familie și au și un copil și au trăit fericiți pentru că asta este NOUA NORMALITATE!

Cu orice risc, politic, electoral, uman: nu am nimic cu absolut nimeni și îi accept și chiar am apropiați cu orientări sexuale diferite de a mea! Sub plapuma voastră, faceți ce vreți! Dar nu încercați să mă obligați să transformăm toți copiii acestei țări în ceea ce nu sunt!!

Totul sub paravanul orei de educație sexuală.

Senator PSD ALBA

Călin Gheorghe Matieș“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Clotilde Armand, atacată în trafic! „Un bărbat agresiv a lovit cu pumnii în geam și a încercat să-mi deschidă ușa de mai multe ori”

* Amenzi grozave pentru Cerva, Tudy și încă doi „protestatari RTV”: 38.000 de lei costă gunoaiele aruncate lui Clotilde Armand!

* Judecătorul Danileț cere demisia a 7 din cei 9 membri ai CCR: „Aruncă România afară din Uniunea Europeană”!

* Mama premierului Florin Cîțu a murit la 7 zile după ce George Simion a târât-o într-un potop de minciuni

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Top 3 al moderatorilor TV, în viziunea lui Ion Cristoiu: 1. Gâdea (Antena 3); 2. Ciutacu (RTV); 3 Cristache (TVR)

* VIDEO. Macron, pălmuit de un protestatar. Agresorul l-a păcălit cu o diversiune: i-a întins mâna stângă și l-a lovit cu dreapta

7 COMENTARII

 1. Ne pare rău s-o spunem, dar… TITLUL NU REFLECTĂ REALITATEA: NU DOAR (!) P.S.D. a respins Legea în forma reexaminată la cererea președintelui Iohannis, ci șiii… P.N.L.!!! Plus… U.D.M.R.!

  Senatorii P.N.L. (CEI MAI NUMEROȘI, de altfel, în comisie!), P.S.D. și U.D.M.R. au votat împotriva modificărilor cerute de președintele Iohannis și în favoarea proiectului așa cum a mers el la promulgare anul trecut.
  (DOAR cei de la U.S.R.-P.L.U.S. au venit cu amendamente și au votat pentru, însă totul a picat la vot.)

  Așadar…, parlamentarii P.N.L., sau cel puțin cei din Comisia-de-Muncă (care, apropo,… NU ȘTIM/ÎNȚELEGEM de ce este competentă în materie de… EDUCAȚIE/ÎNVĂȚĂMÂNT și SĂNĂTATE?????????!!!) NU NUMAI CĂ NU MAI RESPECTĂ COALIȚIA (ȘI PARLAMENTARĂ!) CU U.S.R.-P.L.U.S., dar… NU MAI RESPECTĂ NICI MĂCAR PĂREREA PREȘEDINTELUI pe care ei, P.N.L.-iștii, l-au susținut!

  • „Site” -ul „EduPedu.ro”, pe 4 noiembrie 2020:

   ” Președintele Klaus Iohannis cere reexaminatrea Legii care modifică Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copiilor, care prevede înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” cu cea de „educație sanitară” și introducerea obligativității obținerii acordului scris al părinților sau reprezentanților legali ai copiilor pentru derularea în unitățile școlare a programelor de educație sanitară, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, postat pe presidency.ro.

   Amintim că predarea educației sexuale în școli a fost eliminată din lege la propunerea PSD și PNL pe 3 iunie, când a avut loc votul final în plenul Camerei Deputaților. S-au înregistrat 269 de voturi ”pentru”, 3 voturi ”împotrivă” și 35 de abțineri:

   Amendamentul propus de PNL și PSD:

   ”Derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”
   Autorii amendamentului sunt deputaţii: Robert Sighiartău (PNL), Florica Cherecheş (PNL), Elena Hărătău (PSD), Steluţa-Gustica Cătăniciu (ALDE), Adrian Solomon (PSD), Nicuşor Halici (PSD) şi senatorul Titus Corlăţean (PSD).

   În varianta actuală a Legii în vigoare, articolul propus a fi modificat de către PSD și PNL prevede:

   ”Derularea sistematică în unitățile școlare, cel puțin o dată pe semestru, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sexuală pentru copii, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor”

   Pe 24 iunie, Iohannis a atacat la Curtea Constituțională (CCR) legea aceasta, însă pe 25 septembrie, CCR a respins sesizarea președintelui.

   Trei asociații ale tinerilor i-au solicitat pe 28 septembrie lui Klaus Iohannis să retrimită în Parlament Legea privind educația sexuală. Este vorba de Consiliul Național al Elevilor (CNE), Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Consiliul Tineretului din România (CTR). „În multe familii din România, sănătatea reproducerii nu constituie un subiect de discuție liberă, iar mai mulți elevi nu au părinți care să le poată răspunde la informații privind educația sexuală care ar trebui să fie livrate de specialiști în domeniu, astfel că informațiile pe care elevii le primesc pe această temă în cadrul unității de învățământ reprezintă unica oportunitate de a înțelege aspecte de bază adiacente educației sexuale, precum contracepția, planificarea familială ș.a”, se arată ăn motivarea celor trei asociații ale tinerilor.

   O lege privind predarea educației sexuale în școli inițiată de USR a fost adoptată de Parlament în luna martie și a fost promulgată pe 3 aprilie de preşedintele Klaus Iohannis.

   Motivele pentru care Iohannis a cerut reexaminarea legii care modifică Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copiilor:
   Modificările aduse Legii nr. 272/2004 creează dificultăți în aplicare și sunt contrare politicilor naționale și internaționale din domeniu, ceea ce afectează activitatea concertată existentă de a pune în aplicare măsurile destinate combaterii dificultăților cu care se confruntă unii membri ai societății din România”:
   Legea supusă reexaminării neglijează nevoia intensă a societății de a primi o educație pentru sănătate, ce constituie, de altfel, o prioritate a statului, menționată inclusiv în Strategia Națională de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024, aprobată prin Hotărârea Parlamentului nr. 22/2020.
   Prin introducerea sintagmei „educație pentru viață, inclusiv educație sanitară”, textul de lege se îndepărtează de principiul „promovării educației pentru sănătate” prevăzut în art. 3 lit. r) din Legea nr. 1/2011. Practic, reglementate în acest mod, programele de educație pentru sănătate sunt evidențiate doar prin educația sanitară, componenta de educație pentru sănătate sexuală fiind, astfel, eliminată sau simplificată la transmiterea în mod exclusiv de informații cu privire la igiena personală.
   Importanța educației pentru sănătate, mai ales a educației sexuale rezultă îndeosebi din necesitatea asigurării unui climat sănătos, în deplină siguranță pentru realizarea relațiilor dintre indivizi, care să garanteze integritatea fizică și psihică a acestora. În acest sens, amintim existența mai multor studii care reliefează faptul că atât copiii, cât și tinerii trebuie să aibă acces, cu celeritate, la educație și informații obiective, spre a-și putea evalua și realiza în mod corect interacțiunile cu ceilalți indivizi din societate.
   În acest sens, învederăm recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit cărora, în ceea ce privește nevoia de realizare a educației sexuale, aceasta poate fi suplinită, în mod pozitiv și cu succes, prin intermediul unor specialiști care să abordeze acest domeniu în mod profesional. Totodată, OMS consideră că educația sexuală trebuie predată într-o manieră adecvată vârstei, să corespundă gradului de dezvoltare și înțelegere, specific fiecărui individ și să țină cont de influențele culturale, sociale și de gen.
   Cu privire la obligativitatea existenței acordului din partea părinților/reprezentanților legali în vederea derulării, cu caracter sistematic în unitățile școlare, a acestor programe de educație, apreciem că aceasta are ca efect restrângerea accesului copiilor la o educație adecvată, cu atât mai mult cu cât această limitare nu se aplică și în cazul altor tipuri de programe. Această măsură legislativă este de natură să creeze un obstacol în realizarea interesului superior al copilului, astfel cum acesta este prevăzut de convențiile internaționale la care România este parte și care trebuie să primeze dreptului părintelui de a decide pentru copilul său.
   „Întotdeauna, o acțiune legislativă care reglementează accesul copiilor la orele de educație pentru sănătate, inclusiv de educație sexuală, nu trebuie să îngreuneze și mai mult eforturile României de a înlătura cauzele ce produc inegalitate, excludere socială, economică și culturală, precum și renunțarea la frecventarea studiilor. Printre aceste cauze, un rol însemnat îl au cazurile, în continuă creștere, de nașteri din rândul mamelor minore din țara noastră. Aceasta reprezintă un factor de risc determinant de declanșare și menținere a sărăciei în cazul respectivelor mame și copii lor.

   De aceea, statul are obligația de a asigura accesul la informațiile corespunzătoare domeniului sănătății sexuale, ca o componentă esențială a dreptului la sănătate și la educație. În vederea abordării unor atitudini sănătoase care să îi mențină în siguranță, tinerii trebuie să beneficieze de o educație adecvată. În acest context, este mai mult decât vitală necesitatea reglementării în programa școlară a educației pentru sănătate, cu componenta educației sexuale, adaptate vârstei, de o manieră obiectivă, care să prezinte informații corecte, adaptate nivelului elevilor de dezvoltare și înțelegere.

   Ca atare, apreciem că perseverența în promovarea accesului la educație pentru sănătate, cu componenta acesteia privind educația sexuală, este de natură să combată răspândirea de informații false în materia situațiilor cu caracter epidemic și vine în sprijinul realizării măsurilor de prevenție și asigurare a sănătății pentru toți indivizii. De asemenea, o dimensiune importantă a eforturilor de control epidemiologic pe scară largă o reprezintă și informarea în ceea ce privește existența și prevenția bolilor, inclusiv a celor cu transmitere sexuală”, se mai arată în cererea președintelui Iohannis.

   Peste 700 de mame minore în 2018, în România
   Conform datelor INS Tempo, în anul 2018, în România au devenit mame 727 de adolescente cu vârsta sub 15 ani și 18.753 cu vârsta între 15-19 ani. Dintre mamele adolescente sub 15 ani, 19 sunt la a doua naștere și una la a treia.

   De asemenea, dintre mamele adolescente cu vârsta între 15-19 ani, 3.929 sunt la a doua naștere, 731 la a treia, 72 la a patra, 8 la a cincea și una la a șasea.

   Totodată, 7,5% din totalul cazurilor de cancer de col uterin diagnosticate anual în Europa provin din România, incidență de 3 ori mai mare decât media la nivelul Uniunii Europene. România se află pe primul loc din țările Uniunii Europene în ceea privește mortalitatea prin cancer de col uterin (14.2 la 100.000 de femei). „

   • Titlul a fost corectat!

    Senatorul U.S.R. Ștefan Pălărie a declarat, pentru „HotNews.ro”, că cei de la P.N.L. au motivat cu „rețineri personale” și presiuni din partea alegătorilor din teritoriu să nu voteze în sensul solicitării președintelui Iohannis.
    „Noi ne-am străduit să găsim o formulă de convergență cu colegii de la P.N.L. și U.D.M.R. pentru a debloca legea și au avut loc mai multe runde de conversații în avans. Cu 24 de ore în urmă eram în regulă, apoi ni s-a spus că ei nu vor putea sa cadă de acord pe orice altceva în afară de forma actuală. Cei de la P.N.L. au spus că au rețineri personale și au presiuni din partea circumscripțiilor lor, iar înțelegerea a căzut și legea a rămas în forma în care a fost formulată”, a declarat Pălărie, președinte al Comisiei-de-Muncă din Senat.

    • Pur și simplu…, NU înțelegeam, în noiembrie trecut, cum puteau să fie pe aceeași lungime-de-undă, un „liberal” ca Robert Sighiartău și… niște „CIUMAȚI” P.S.D.-iști precum Adrian Solomon (unul dintre cei doi OAMENI-de-GROTĂ care își răcneau naționalismul în… șaormerie!), Nicuşor Halici (șeful P.S.D. Vrancea) şi PANARAMA de Titus Corlăţean, plus madam-tovarășa Steluţa-GUSTICA (Sic!) Cătăniciu, de la A.L.D.E.!!!

     Daaa’…, SURPRIZĂ-MAREEE…, iată că acușicaaa… SE REPETĂ TRISTA-și-CIUDATA situație, și-ncă în condiții/circumstanțe… AGRAVANTE (!!!): P.N.L.-iștii (ca și U.D.M.R.-iștii, de altfel!) sunt (CEL PUȚIN… DEOCAMDATĂ!!!) într-o coaliție parlamentar-guvernamentală, cuuu… U.S.R.-P.L.U.S., iar NU cuuu… P.S.D.!!!

 2. Hai, sictir, ipocrit din partidul protector al interlopilor traficanti de persoane de la care ati primit bani cu sacul in campanii electorale. Numai pentru dezaxatii sexuali cu musca pe caciula educatie sexuala inseamna pornografie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here