Digi, încă o lovitură rea: pleacă şi Radu Paraschivescu! „Mi s-a propus să lucrez gratis”

12
24060

Scriitorul şi jurnalistul Miron Radu Paraschivescu a anunțat vineri, pe pagina sa de Facebook, că nu va mai realiza emisiunile “Pastila de limbă” și “Dă-te la o carte”, la Digi 24.

„Iertare pentru lipsa unor diacritice. După aproape cinci ani, <<Pastila de limba>> și <<Da-te la o carte>> ies din grila postului Digi 24. Fie-le amintirea pastelata. Le mulțumesc tuturor celor le-au urmărit și mi-au dat sugestii. Cavalereste, conducerea m-a anunțat ca edițiile filmate pentru martie, opt la număr, nu vor fi plătite. Cu aceeași eleganta, mi s-a propus sa lucrez pro bono. Ca o fiara arghirofila, am refuzat”, a anunţat Radu Paraschivescu.

Cum a ridiculizat-o Radu Paraschivescu pe Norica Nicolai

Popularul scriitor şi jurnalist nu era doar un foarte bun realizator de emisiuni de cultură, ci şi un critic al puterii PSD-ALDE. Într-o postare genială pe Facebook, Paraschivescu a ridiculizat-o complet pe Norica Nicolai, europarlamentar ALDE, care declarase că manifestanţii #Rezist sunt plătiţi!

„Europarlamentarul Norica Nicolai de la ALDE susţine, ştiţi unde, că protestatarii aflaţi lunea trecută la BCU au fost plătiţi. (În treacăt fie spus, salut inspiraţia celui care a botezat acest partid ALDE. Într-adevăr, nu putea să existe nume mai nimerit.) M-am numărat printre cei prezenţi la protest, dar n-am primit nimic. Am întrebat în stânga şi-n dreapta. Degeaba. Nimeni n-a vrut să mă îndrume. Asemenea arghirofilie n-am văzut de când sunt. Mă văd nevoit, aşadar, să apelez la bunăvoinţa doamnei Nicolai. Şi s-o întreb următoarele: 1. Unde e casieria şi ce program de lucru cu protestatarii are? 2. Cum se dovedeşte participarea? Sunt suficiente două-trei fotografii? 3. Se plăteşte pauşal sau în funcţie de durata prezenţei la protest? 4. Scandările se plătesc separat? 5. Noricăi Nicolai chiar nu-i e ruşine? (Ultima e retorică.) Mulţumesc.”, a scris Radu Paraschivescu.

Practic, şi prin această plecare de marcă se confirmă o dată în plus hemoragia valorilor de la televiziunea de ştiri a grupului RCS&RDS.

Plecarea lui Turturică

Înainte de Radu Paraschivescu, a fost răsunătoare încetarea colaborării între Digi şi Dan Turturică şi echipa sa de la site-ul Digi24.ro.

Dan Turturică

„Averile acumulate de cei care își doresc, precum Putin, să rămână veșnic la putere și deasupra legii (și pentru care Dragnea și Tăriceanu reprezintă doar cozi de topor) sunt atât de mari, încât dacă elimină și ultimele insule de rezistență ale societății și ale statului de drept, nu îi va mai urni nimeni de la putere, pe ei și pe urmașii lor, zeci de ani de acum înainte. Rusia, dar și alte țări vecine, de abia așteaptă!

Dacă nici acum vocile celor care înțeleg pericolul nu vor suna alarma cu claritate și cu forță, lupta este ca și pierdută. Eu, unul, nu am de gând nici să tac, nici să mă prefac.”, a scris Turturică pe Facebook, a doua zi după anunţul despărţirii de Digi24.ro.

Conducerea editorială a site-ului Digi24.ro a fost concediată în bloc, după cum au anunţat jurnaliştii de la PaginadeMedia.ro.

A fost vorba de Dan Cristian Turturică (șeful site-ului), Laurențiu Mihu (redactor-șef adjunct), Doru Cireașă (redactor economic) și Andreea Nicolae (politic) – ei sunt jurnaliștii care au fost concediați. Cei patru erau, totodată, și editorialiștii site-ului de știri, care numără aproximativ 15 persoane (incluzându-i pe cei patru).

Închiderea staţiilor locale

Înainte de plecarea echipei lui Dan Turturică, postul Tv de ştiri a fost lovit de alte două cutremure interne: plecarea lui Tudor Mușat, realizator în prime-time al talk-show-ului „24/7”, şi anunţul privind închiderea staţiilor locale.

Digi24 are stații locale la Oradea, Timișoara, Craiova, Cluj, Brașov, Constanța, Galați și Iași. În afara concedierilor din teritoriu, tot pe 1 februarie au fost anunţate plecări importante din redacţia de la Bucureşti.

Alături de Tudor Muşat, pe lista de plecări au mai figurat: Francesca Simionescu (social), Mihaela Brăzdeș (social), Arina Delcea (politic), Cristi Popa, George Simionescu (producător) și Andra Timu (editor).

Coincidenţă sau nu, cu două săptămâni înainte, Darius Vâlcov, omul care conduce de fapt Guvernul României din postura de consilier special al premierului Dăncilă, a lansat un atac la adresa Digi 24.

Dragnea şi Tăriceanu, atac total la presa liberă

Situaţia de la Digi 24 l-a făcut pe jurnalistul Dan Tăpălagă să tragă o concluzie devastatoare pentru soarta postului TV şi a presei din România, în general, sub regimul Dragnea-Tăriceanu:

 • „Ceva s-a întâmplat însă în ultimele săptămâni, când a devenit tot mai vizibil că postul patronat de Zoltan Teszari a dat toate semnalele de capitulare la picioarele puterii.”
 • „Concedierea mai multor jurnaliști importanți de la Digi24, închiderea stațiilor locale, eliminarea emisiunilor specializate în investigații și dezvăluiri, decapitarea redacției site-ului, eliminarea opiniilor critice la adresa PSD-ALDE și afișarea unei atitudini mai prietenoase cu partidele lui Dragnea și Tăriceanu sunt tot atâtea fapte care însoțesc schimbarea vizibilă de discurs.”
 • Teszari a sacrificat fără scrupule principala piedică în calea afacerilor sale: trustul de presă. Repet, cât timp a crezut că-i folosește pentru a-și potența afacerile mari, a acceptat o pierdere de câteva milioane de euro pe an pe care a privit-o ca pe o investiție. În momentul în care investiția în presă s-a dovedit însă o pierdere pe termen lung, a omorât-o în doi timpi și trei mișcări. Digi24, așa cum arată acum, nu mai este televiziune de știri, ci încă un organ de propagandă în slujba puterii.”
 • „Cam acestea sunt datele esențiale despre cazul particular al capitulării Digi24, dar fenomenul general arată cu adevărat îngrijorător. Într-un an cu două șiruri de alegeri (europarlamentare și prezidențiale), coaliția PSD-ALDE a reușit să alinieze la picioarele sale toate televiziunile de știri.”

Analiza pe larg a lui Dan Tăpălagă, AICI.

CITIŢI ŞI:

Radu Paraschivescu o întreabă pe Norica Nicolai de unde se iau banii pentru proteste. „Unde-i casieria? Se plăteşte pauşal? Scandările se plătesc separat?”

Dan Turturică, la despărțirea de Digi24.ro: „A fi neutru azi înseamnă să ajuți trădătorii și agresorii acestei țări. Nu am de gând nici să tac, nici să mă prefac”

O nouă ştire-şoc de la Digi: Turturică şi echipa, OUT de la site-ul televiziunii de ştiri a RCS&RDS!

Două dintr-o lovitură. Digi 24 închide şi staţiile locale, după valul de plecări cu jurnalişti, editori, producători!

12 COMENTARII

 1. Lichele pesediste sovietice…cei care ii scoateti voi la proteste anti justitie, democratie, civilizatie…aia sunt platiti mancatori de cacat de sunteti…sper sa castige usr alegerile sa va duceti la puscarie cu toti ca ati jefuit tara asta

 2. Exact ca in piesa aceea Generoasa Fundatie, daca v-o aduceti aminte, din vremea lui Ceausescu, Romania post decembrista a aparut atat de promitatoare(datorita talentelor teatrale cu care s-a mimat democratia de catre atatia agenti pro-rusi pozitionati in politica de la noi si care au avut ordinul sa slujeasca in continuare URSS-ul, sub forma cea noua), atat de promitatoare si de plina de circ, de fapt !!! In acest circ au visat multi fraieri la viitorul de natiune pro-occidentala, la civilizarea tarii, la prosperitatea care parea ca va trebui sa vina…Incet incet visele s-au spulberat, exact ca in piesa aceea, cand personajul principal tot realiza, in trepte, ca se afla de fapt intr-o inchisoare si nu intr-un asezamant civilizat sustinut de o fundatie generoasa….
  Acum statul totalitar isi scoate coltii cand marii imbogatiti si-au vazut sacii in caruta si Putin a mai castigat niste batalii cu vestul, decand se tot zbate el sa se razbune crunt pentru umilinta de a fi pierdut maretia fostului URSS care lor, rusilor, li se parea absolut legitim al lor !!! Deci ne aflam intr-o menghina. Vom fi salvati sau, de fapt, vestul iar ne lasa mafiei rusesti, de data asta, dar tot bolsevice ?!

 3. De ce ar trebui romanii sa invete sa vorbeasca corect l. romana !? Sa vada incultura si prostia noastra? Indemnul PSD este urmati exemplul politicienilor nostri in frunte cu agramata Veorica….

 4. Foarte subtilă ironia autoarei Lora Schmit-Popa, care ne plasează discret, la distanță de câteva paragrafe, pozițiile (aparent) contradictorii ale dlui. Paraschivescu pentru … prestațiile plătite.

  Cavalereste, conducerea m-a anunțat ca edițiile filmate pentru martie, opt la număr, nu vor fi plătite. Cu aceeași eleganta, mi s-a propus sa lucrez pro bono. Ca o fiara arghirofila, am refuzat”, a anunţat Radu Paraschivescu.

  Asemenea arghirofilie n-am văzut de când sunt. Mă văd nevoit, aşadar, să apelez la bunăvoinţa doamnei Nicolai. Şi s-o întreb următoarele: 1. Unde e casieria şi ce program de lucru cu protestatarii are? 2. Cum se dovedeşte participarea? Sunt suficiente două-trei fotografii? 3. Se plăteşte pauşal sau în funcţie de durata prezenţei la protest? 4. Scandările se plătesc separat?

  Lăsând gluma la o parte (sau, nu) am văzut că partidele au fonduri de propagandă … grupa mare. Deci, celor intersați le adresez îndemnul: La casierie!

 5. Ei lasa ca nu ramina Digi24 fara oameni. Mai ramine CTP. Musca din oricine (Mihai Sora) care critica derapajul Digi24. Un ciine de paza. Numai ca va pazi stapinul gresit daca mai ramine acolo.

 6. Domnul Radu Paraschivescu e mai bun decât televiziunile care l-au sunat şi i-au propus să lucreze ziua până seara. Dacă televiziunea lui Zoltan nu-l mai vrea, sigur nu lipsa de formă intelectuală e problema. Mai presus de cuvinte sunt nemerniciile la care unii masoni se dedau pentru liniștea unora sau altora. Scrisul lui Radu e ca vorba. O minune a mileniului 2 de început. Dacă m-aş desprinde de el nu aş mai face un pas pe culmea neghiobiei umaniste.

  Stau şi gândesc. Încotro să merg acum.

  Banul năuceste omul. Are puteri infinite de a prăpădi timpul degeaba. Firesc, vor spune opozanții lui Radu, dar schisma 1054 face parte din cetate, din regat. Ideile vin, dospesc apoi se sparg de pereți. Nimic nu face mai bine ca râsul. Al unui nebun pe tabla de şah care s-a suit pe un scaun înalt. De acolo cobora Dumnezeu. Nu cobora şi moartea în Programul meu VISECOL. Un tânăr cu zile va muri mereu degeaba.

  Stimabile… jos pălăria. Realitatea TV?

  9 Martie 2019 ora 18:36

 7. Moare și ultima televiziune care nu producea greață ! Păcat ! Noroc că mai sunt posturi în Bulgaria și la sârbi, căci nici la vecinii din vest situația nu e mai strălucitoare ! Marea Neagră nu are posturi TV. din păcate, de și pe acolo circulă nave de război !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here