Acasă Economie CRIZĂ totală. Chiar nu mai au bani de pensii! Ce vor face...

CRIZĂ totală. Chiar nu mai au bani de pensii! Ce vor face acum pensionarii care au susţinut PSD?

Consilierul prezidențial pe probleme economice Cosmin Marinescu a anunțat vineri într-o declarație de presă că banii alocați în proiectul legii de buget pe 2019 nu asigură necesarul plății tuturor pensiilor.

”Din calculele făcute pe baza informațiilor disponibile rezultă că este nevoie de 69,5 miliarde de lei, ceea ce înseamnă cu 1,4 mld lei mai mult decât cheltuielile bugetate”, a spus Marinescu.

El a cerut guvernului să refacă bugetul astfel încât să fie prinse toate sumele necesare plății integrale a pensiilor în 2019.

”Există și alte cheltuieli susceptibile de subestimare, de exemplu bugetul alocat contribuției României la UE”, a mai spus Marinescu, citat de G4Media.ro

Vom fi ţară tip „gunoi”?

Practic, România a intrat deja într-o criză care îşi va arăta colţii tot mai mult. Este ceea ce confirmă şi analiza lui Florin Câţu, care crede că spre sfârşitul anului România va ajunge în categoria „junk” (gunoi), a ţărilor care trebuie evitate de marile capitaluri.

„Nu se vor face investiții. Nu se vor face autostrăzi. Pensiile și salariile se vor plăti din împrumuturi cu dobânzi din ce în ce mai mari. Urmează și alte taxe. Inflația crește. România este în CRIZĂ. Până la sfârșitul anului ajungem la rating JUNK. Iar pentru asta responsabili sunt Dragnea, Vâlcov, Teodorovicii, ideologii de partid plătiți cu sinecuri, funcționarii care susțin prin falsificarea datelor golăniile miniștrilor și restul grupului infracțional organizat PSD+ALDE”, a scris senatorul Florin Câţu pe Facebook.

Dezastrul OUG 114

Dragnea şi Tăriceanu sunt conştieţi de acest risc imens. De aceea au şi contestat decizia „Standard & Poors’s”, care a anunţat că retrogradează ratingul de ţară al României.

OUG 114, care suprataxează sistemul bancar, energia, industria divertismentului exact asta demonstrează: criza de bani a unui guvern care a pornit jihadul împotriva democraţiei europene, acoperindu-şi atacul la statul de drept cu împumuturi menite să arunce cu bani în populaţie pentru ca ea să închidă ochii la acest asalt.

Doar că încercarea de a mitui populaţia cu bani pe care România nu îi are, din datorii care vor fi plătite tot mai scump, este practic un atac la siguranţa naţională şi la destinul generaţiilor viitoare.

CITIŢI ŞI:

Cu ce vom plăti pensiile şi salariile? Va deveni România „gunoiul” lumii financiare?

Moise Guran, apel către pensionari: „Refuzați-i pe mincinoși! Creșterea pensiilor din ultimii doi ani s-a făcut pe credit. V-au îndatorat nepoții!”

loading...

2 COMENTARII

  1. Prin sud circula un raspuns la intrebarea „de ce promiti, daca nu se poate?” „Ei si ce, ma doare gura”?
    Vor „rezolva”, mai taie de la investitii, care si-asa sunt la genunchiul broastei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările