sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăLumeaIranienii au distrus probe cu buldozerul! Ancheta privind doborârea avionului ucrainean este...

Iranienii au distrus probe cu buldozerul! Ancheta privind doborârea avionului ucrainean este în mare parte compromisă

-

Detalii halucinante de la locul catastrofei aviatice din Iran. „Epava avionului e răsturnată de buldozere. N-avem acces la cabina piloților!”, se plâng investigatorii ucraineni.

Reprezentanții Comisiei de Securitate Aviatică a Ucrainei, care s-au deplasat la Teheran pentru a ancheta prăbușirea avionului companiei private International Airlines, un Boeing 737-800, se plâng, conform postului de televiziune american CBS (preluat de site-ul censor.net.ua), că iranienii nu-i lasă să-și desfășoare activitatea în condiții normale.

Ucrainenii nu au acces în anumite zone. De exemplu, nu li se permite să cerceteze cabina piloților.

Din fotografiile realizate la fața locului se observă că întregul câmp e un adevărat șantier, pe care circulă un buldozer și se plimbă oameni cu sau fără uniformă, civili fără niciun fel de ecusoane, fără autorizații emise de autoritățile competente.

- Advertisement -

Interdicțiile puse investigatorilor ucraineni dădeau de înțeles că avionul Boeing 737-800, având la bord 167 de pasageri și bord și 9 membri ai echipajului, a fost doborât de forțele armate iraniene, cu două rachete Tor de proveniență rusească. Aceste indicii s-au confirmat sâmbătă dimineața, când șeful Armatei iraniene a recunoscut că trupele sale au doborât avionul „din cauza unei erori umane”, determinată de „aventurismul american”!

„Buldozerul aruncă fragmente, fără nicio comandă, într-o groapă cu piese”

Un membru al Comisiei interdisciplinare a Ucrainei, preluat de site-ul censor.net.ua, care citează postul de televiziune american CBS, descrie scena post-catastrofă.

„Suntem la scena dezastrului. Un grup s-a deplasat la centrul de control al traficului aerian din Iran pentru a obține, în final, accesul la înregistrările radar. Al doilea grup este situat pe locul de colectare a epavei aeronavei. Epava avionului e răsturnată de buldozere. N-avem acces la cabina piloților! Pe locul accidentului sunt mulți oameni diferiți, cu și fără uniformă. Sute de persoane colectează fragmente din aeronavă. Acest lucru nu poate fi controlat. Buldozerul aruncă fragmente, fără nicio comandă, într-o groapă plină cu piese, din care specialiștii trebuie să le extragă și să depună resturile în locuri speciale. Ar fi logic să fotografiem locul căderii, să identificăm o parte din fragmente, să le așezăm cu atenție. Cum se dovedește, de exemplu, natura exploziei, în cazul în care se pot face deja daune noi ale buldozerului pe fragmentele din carcasă? Nu înțelegem un lucru. Nu ni se arată cabina piloților, pentru că iranienii studiază ceva sau pentru că este complet distrusă de explozie? Până în momentul de față, nu ni s-a prezentat nicio dovadă a versiunii pe care Iranul a prezentat-o inițial despre motivele tehnice ale accidentului”.

- Advertisement -

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. De la bun inceput, am fost convinsa ca avionul nu s-a prabusit din motive tehnice. Dupa ce iranienii au gasit cutiile negre, la fel, am fost sigura ca le vor distruge, insa vad ca distrug acum si scena tragediei, astfel incat sa nu se poata descoperi cum stau lucrurile de fapt. S-a facut anuntul acum ca la mijloc a fost o eroare umana, si doua rachete trase de Iran au lovit avionul, acesta prabusindu-se. Bun, pai daca deja s-a acceptat aceasta idee, ce nevoie mai e sa dea peste cap si scena dezastrului??

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -