miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsDesant la Apele Române: 16 consilieri de la PNL au fost detașați...

Desant la Apele Române: 16 consilieri de la PNL au fost detașați la instituția de stat

-

Din 2020 și până acum, nu mai puțin de 16 consilieir ai unor parlamentari și secretari de stat de la PNL au fost detașați la Apele Române, arată o investigație publicată de G4Media. Angajarea a zeci de persoane din clientela de partid s-a făcut “pe ușa din dos”, cu implicarea unor parlamentari, secretari de stat și primari PNL.

Metoda folosită a fost una simplă și deja cunoscută în România, speculându-se o portiță lăsată special în legislație pentru ca pe ea să se strecoare pilele politice în administrația de stat. Cei vizați pentru plasarea la Apele Române erau mai întâi angajați fără concurs în posturi de consilieri la secretari de stat, la parlamentari sau la primari, apoi erau detașați, după câteva zile, la instituția publică.

Pilele, angajate câteva zile pe post de consilieri, apoi detașate pe posturi definitive la Apele Române

Fostul ministru Marcel Vela (titular la Interne în Guvernul Orban), senatorul Ioan Chirteș și deputatul Aurel Varga au făcut parte din această rețea. Ultimii doi au trimis fiecare, anul trecut, câte 3 oameni la Apele Române prin metoda descrisă mai sus.

Contactați de G4Media, doi dintre liderii liberali enumerați mai sus au negat vehement că ar fi existat asemenea detașări de la cabinetele lor. Marcel Vela  a răspuns “Exclus!”, în timp ce Varga a supralicitat: “Glumiți, nu mai suntem în anii ’90!”.

- Advertisement -

Și totuși, unul dintre liberalii plasați în funcții de conducere prin acest sistem a fost Ovidiu Cengher, numit șef la Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș în locul lui Ovidiu Ianculescu, forțat să demisioneze. De la Marcel Vela a “zburat” către Apele Române numitul George Daniel Surdu. Acesta a fost angajat de fostul ministru pe 7 iunie 2020, iar pe 24 august 2020 a fost detașat la noul loc de muncă pe postul de inginer.

Deputat: „A fost o solicitare venită la Secretariatul Camerei Deputaților din partea celor de la Apele Române, care aveau nevoie de personal”

Terenul a fost pregătit, scrie G4Media, prin Ordonanța de Urgență nr. 1 din 6 ianuarie 2020, în care se stipula clar: „Ocuparea prin detașare a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice (…) se poate realiza numai cu personal angajat în instituții și autorități publice“. Din acel moment a început avalanșa numirilor politice pe filiera descrisă mai sus.

Zeci de persoane au fost angajate rapid la cabinete parlamentare sau în funcții de administrator public în primării de la țară, aproape toate controlate de liberali, de unde au fost exportate imediat la Apele Române.

- Advertisement -

În urmă cu două luni a apărut public primul scandal legat de acest sistem. Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, a angajat o chelneriță pe postul de inginer la Apele Române Iași.

Deputatul Aurel Varga, care a trimis 3 consilieri de la cabinetul său la Apele Române în perioada iunie-octombrie, a explicat pentru G4Media: „A fost o solicitare venită la Secretariatul Camerei Deputaților din partea celor de la Apele Române care aveau nevoie de personal în contextul interzicerii concursurilor pe perioada pandemiei. E o chestiune cu totul legală“.

Întreaga investigație poate fi citită AICI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deputatul Seidler (USR) a fost scos din emisiune, la Antena 3, când a amintit de turnătorul Dan Voiculescu! „Vorbiți de funie în casa spânzuratului”

* Războiul a luat sfârșit: PNL și USR-PLUS merg mai departe cu Guvernul Cîțu! Condiție rezonabilă pusă premierului

* Furie și disperare în Sistem: Ioana Mihăilă continuă reformele în Sănătate. Antena 3 a început deja linșajul, pe modelul exersat cu Vlad Voiculescu

* Trei greșeli majore ale lui Vlad Voiculescu la evacuarea Spitalului Foișor

* Dragnea e cu un picior în afara pușcăriei! Comisia din Penitenciarul Rahova a avizat pozitiv eliberarea anticipată a fostului lider PSD. Decizia finală o iau judecătorii

* Comisia Juridică a Senatului propune sancționarea Dianei Șoșoacă pentru instigare la ură, extremism, xenofobie, homofobie și sfidarea legilor

VIDEO. Scene înfiorătoare cu anarhistele rusofile. Cerva: „Câta picior i-am tras în cur! I-a sărit curu’ în aer!”. Lovin: „I-am vărsat cafeaua în cap! L-am călcat pe mână!”

* „Olguțul” Claudiu Manda, europarlamentar PSD, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței politice

* Socaciu, Daea, Bacalbașa, Tărăcilă, Hașotti, Solcanu își vor pensiile speciale înapoi! 122 de foști parlamentari au apelat la instanță pentru a-și recupera privilegiul pierdut prin lege

* Deputații-șaormari Solomon și Stativă au pierdut procesele în care contestau amenzile Covid, după scandalul din Centrul Vechi. Instanța a stabilit că trebuie disciplinați

* Fiul lui Sever Mureșan a fost arestat după ce, beat și drogat, a urcat la volan și a distrus 12 mașini în Brașov. În 2017 a stat agățat 10 ore pe o macara!

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. TOCMAI Alexe și Vela, cele două CATASTROFE (ca miniștri)…

    RUȘINE, RUȘINE și iar RUȘINE!!!

    Păiii…, parcăăă… era vorba să fie răsturnat P.S.D.-ul de la Putere ca să stopăm/ERADICĂM… ROSUL-CIOLANULUI (!!!), iar NUUUU… (DOAR) CA SĂ LI-L FURĂM, nuuuuuuuuuuuuuuuuuu?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -