Delir naționalist-conspiraționist la audierea noului ministru PSD al Agriculturii: „Europa va sta la picioarele României!“, „Fermierii români, o amenințare pentru statele UE!“

3
8270
Adrian Chesnoiu, noul ministru PSD al Agriculturii, vine din Caracal

Delirul mistic-naționalist conspiraționist revine odată cu noul Guvern PSD-PNL al României fabricat de președintele Klaus Iohannis. Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii propus de PSD, a proclamat miercuri, în aplauzele colegilor din Comisiile parlamentare, că fermierii români sunt considerați un pericol pentru anumite state UE, dar victoria va fi a poporului nostru cu ajutorul lui Dumnezeu! Senatorul PSD Ion Rotaru l-a completat stupefiant: “Europa va sta la picioarele României!“.

PSD-iștii din comisii au blocat toate întrebările incomode, lăudându-l, în schimb, minute în șir pe noul șef de la Agricultură „pentru calitățile sale umane“.

Mărturia lui Adrian Chesnoiu a fost o combinație incredibilă de habarnism, conspiraționism, misticism, lingușiri penibile și clișee naționaliste. Noul ministru al Agriculturii din Guvernul PSD-PNL consideră Uniunea Europeană drept principalul inamic al României și spune că miliardele de euro acordate anual de Comisia Europeană pentru subvenționarea agriculturii noastre ni se cuvin, de fapt!

Era greu de crezut că s-ar mai putea întâmpla așa ceva, dar în noiembrie 2021 s-a revenit, practic, la discursul din timpul guvernării Dragnea. Și mai grav este că viitorul nou ministru al Agriculturii a fost, până acum, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților!

Atacuri la adresa Uniunii Europene, acuzată că duce o politică nocivă pentru agricultura românească

Chesnoiu a primit avizul favorabil al Comisiilor reunite pentru Agricultură, Silvicultură, Industrie alimentară și servicii specifice: 24 de voturi pentru și 6 împotrivă. Pe parcursul audierilor, exact ca la ședintele de partid de pe vremea lui Ceaușescu, PSD-iștii au ținut lungi discursuri laudative, în care au lăudat „calitățile de om“ ale lui Chesnoiu.

Când acesta s-a ridicat și a început să vorbească, din gură au început să-i curgă stereotipurile, conspirațiile și lozincile patriotarde.

Chesnoiu a atacat Uniunea Europeană, spunând că este nocivă pentru agricultura românească: „Strategia europeană de la fermă la furculiță are o viziune care a născut foarte multe rumori în spațiul public în domeniul agriculturii. Nivelul de performanță al fermierilor români poate reprezintă o amenințare pentru anumite state europene. (…) România e o țară eminamente agrară (!)“.

Când un senator USR a încercat să-l întrebe pe Chesnoiu de ce PSD a votat contra legii de combatere a pestei porcine și când a fost ultima oară personal într-un supermarket, ceilalți PSD-iști au sărit ca arși și l-au întrerupt, strigând că „nu facem politică aici!“.

Vorbe goale, lingușiri, laude la adresa colegilor – în loc de măsuri concrete și planuri de acțiune

Senatorul Ion Rotaru, de la PSD, a intervenit să proclame, năucitor, că Europa va sta la picioarele Europei în ce privește agricultura, dacă e implementat programul de guvernare!“.

Mult mai rezervat, deputatul Varujan Pambuccian, reprezentantul minorității armenești din România, i-a replicat exaltatului naționalist PSD-ist că îl va vota pe Chesnoiu din obligație, pentru că face parte din coaliția de guvernare, dar că, dacă nu se modernizează rapid, agricultura românească va deveni mai degrabă o curiozitate turistică, decât o forță a UE: „Nu o să stea Europa la picioarele noastre, dacă continuăm cu agricultura tradițională, ci poate va deveni o latură a turismului, că e drăguț să vezi lucrurile desfășurându-se așa, tradițional. Aveți de gând să faceți pași serioși în zona agriculturii de precizie la culturile mari?“.

Previzibil déjà, ministrul propus al Agriculturii a replicat scoțând pe gură altă salbă de panglici propagandistice, vorbe goale care n-au spus, de fapt, nimic: „Sunt un susținător al agriculturii de precizie, viitorul nu trebuie să ne surprindă. Suntem pregătiți, trebuie toate resursele naturale să le folosim cu cap și România are inteligența să o facă, doar uitându-mă la această masă“.

Strategie de ministru: „Dumnezeu este singurul care ne poate călăuzi și mai bine drumurile. Nu sunt adeptul războaielor. Dumnezeu să ne ajute să facem ceva bun pentru agricultură

Apoi a revenit la obsesia sa care pare să fie a întregului PSD, nu doar a AUR: se va bate cu Comisia Europeană, la Bruxelles, pentru fermierii români. El a respins argumentul privind imensele subvenții venite de la UE pentru agricultori, spunând că, acestea, de fapt ni se cuvin, pentru că sunt compensații pentru proasta strategie a UE în agricultură!

Demagog și libidinos, Chensoiu a încheiat în aceeași notă în care a decurs toată audierea, lingușind și invocându-l pe Dumnezeu: Am acea filosofie de viață că victoriile au mai mulți părinți și eșecurile sunt întotdeauna orfane. Sper să nu am eșecuri și împreună cu dvs. să avem de partea noastră victoriile. Știu să împart victoriile și, dacă Doamne ferește vor fi și eșecuri, am responsabilitatea necesară să mi le asum. Nu sunt perfect, dar sunt perfectibil. Totul răsare din pământ, dar tot în pământ ne întoarcem și să nu uităm că suntem vremelnici și în funcții și în această lume, iar Dumnezeu este singurul care ne poate călăuzi și mai bine drumurile. Nu sunt adeptul războaielor. Dumnezeu să ne ajute să facem ceva bun pentru agricultură“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

* Raluca Turcan îl acuză pe Florin Cîțu de „comportament de tip interlop”. Acum două luni îl susținea frenetic să ia șefia PNL

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă! „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

 

3 COMENTARII

  1. „Europa va sta la picioarele României!“, „Fermierii români, o amenințare pentru statele UE!“
    Noi in anul 2000/ cand nu vom mai fi copii……
    bla, bla, bla, „Europa va sta la picioarele României!“, „Fermierii români, o amenințare pentru statele UE!“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here