Hoții au furat motorină de 2 milioane de dolari din baza militară americană de la Kogălniceanu!

0
4636
Baza aeriană de la Kogălniceanu este punct-cheie pentru apărarea României și fluxul trupelor NATO în țara noastră, în cazul unui atac al Rusiei

Hoții au furat, începând din 2017, combustibil în valoare de 2 milioane de dolari de la americani, din baza militară de la Kogălniceanu, anunță procurorii DIICOT care miercuri au făcut 6 percheziții la gruparea organizată vinovată de acest jaf. Detaliile sunt stupefiante, mai ales că furturile s-au comis de la o unitate militară, unde se presupune că bunurile sunt sub supraveghere permanentă.

DIICOT, citat de Spotmedia.ro, menționează că grupul infracțional organizat a furat, în ultimii 4 ani, în special motorină aparținând Guvernului SUA. Furturile s-au petrecut atât în incinta bazei militare propriu-zise, cât și în zone din județul Constanța dedicate special exercițiilor militare și unde sunt depozitate echipamente. La Kogălniceanu funcționează cea mai mare bază aeriană americană din România, de unde se asigură nu doar apărarea teritoriului și se asigură patrularea împotriva incursiunilor avioanelor rusești, dar și fluxul de trupe NATO. Prin acest nod vin și pleacă unitățile care participă, alături de români, la exercițiile militare. Perimetrele de unde s-a furat combustibil sunt folosite și ca poligoane pentru exercițiile comune la care participă români, americani, britanici și membri ai altor țări NATO.

Investigațiile procurorilor au dus la concluzia că gruparea de infractori a furat combustibil în special din generatoarele care sunt arondate anumitor zone din unitatea militară. 7 persoane au fost reținute.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

* Raluca Turcan îl acuză pe Florin Cîțu de „comportament de tip interlop”. Acum două luni îl susținea frenetic să ia șefia PNL

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă! „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here