De Ziua Victoriei, Putin îi asigură pe ucraineni că va avea grijă să-i „denazifice”: „Astăzi, militarii noştri, la fel ca strămoşii lor, se bat pentru eliberarea ţării lor natale de mizeria nazistă. La fel ca în 1945, victoria va fi a noastră“

2
1197
Putin i-a asigurat pe ucraineni, de Ziua Victoriei, că va avea el grijă să-i denazifice

Dictatorul rus Vladimir Putin le-a transmis din nou ucrainenilor, și de Ziua Victoriei, să fie fără grijă că-i va „elibera” de “mizeria nazistă”. În fapt, mesajul de felicitare tradițional de 9 mai a fost transformat într-un instrument propagandistic și o modalitate de a reafirma tutela Rusiei asupra spațiului ex-sovietic. Putin a trimis felicitările către popoarele și conducătorii statelor ex-sovietice, mai puțin Georgia și Ucraina, cazuri în care a felicitat doar popoarele, scriu agențiile AFP și EFE.

În mesajul său, Putin a dat asigurări că Rusia se va ocupa de toți, să-i apere și să-i elibereze de „nazism”: „Astăzi, militarii noştri, la fel ca strămoşii lor, se bat cot la cot pentru eliberarea ţării lor natale de mizeria nazistă, cu încrederea că, la fel ca în 1945, victoria va fi a noastră. Astăzi, datoria comună este de a împiedica renaşterea nazismului, care a provocat atâtea suferinţe popoarelor din diferite ţări. Este nevoie să conservăm şi să transmitem (…) adevărul despre faptele războiului, valorile spirituale comune şi tradiţiile de prietenie şi frăţie“.

Dictatorul a făcut referire din nou și la „frontul interior”, lăudând „civilii” care “au zdrobit nazismul cu prețul nenumăratelor sacrificii”.

Tema „denazificării” a fost aleasă de propaganda putinistă pentru că venea peste 80 de ani de propagandă sovietică în care popoarele URSS și, apoi, cel rus fuseseră îndoctrinate că Occidentul e nazist

Pretextul “nazismului” a fost ales și folosit deliberat de propaganda putinistă în războiul pornit împotriva unei țări vecine mai mici, Ucraina. Tradițional, încă din vremea Uniunii Sovietice, în spațiul fostului imperiu locuitorii au fost puternic îndoctrinați, încă de pe băncile școlii, spunându-li-se că nazismul învins în 1945 continuă să existe încă în Occident.

Folosindu-se de acest concept deja cunoscut și la care publicul rus era receptiv în grad înalt, propaganda de stat a Rusiei i-a portretizat pe ucraineni, începând din 2014, ca fiind naziști și, mai nou, sataniști.

În numele „denazificării”, Rusia a pornit pe 24 februarie invazia țării vecine, scopul fiind unul public și declarat clar de Putin: refacerea Uniunii Sovietice, a cătrei destrămare el o consideră „cea mai mare catastrofă geopolitică a Secolului XX”.

În continuarea acestui narativ al propagandei rusești este și mesajul dat de stăpânul de la Kremlin. În pasajul său dedicat special ucrainenilor, el le spune celor pe care-i bombardează și ucide de două luni și jumătate: „Din nefericire, astăzi, nazismul ridică din nou capul. Datoria noastră sacră este de a-i împiedica pe moştenitorii ideologici ai celor care au fost învinşi în Marele Război patriotic să-şi ia revanşa”.

Într-o culme a ipocriziei și cinismului, Putin le-a urat “tuturor locuitorilor Ucrainei un viitor paşnic şi drept”!

Denazificarea lui Putin în Ucraina: mii de civili morți, peste 5 milioane de refugiați, un milion de ucraineni deportați în Siberia, sute de spitale și școli distruse deliberat

Dictatorul Rusiei le-a transmis felicitări „guvernelor și popoarelor” din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Moldova, Tadjikistan, Turkmenistan şi Uzbekistan, precum și autoproclamatelor republici Abhazia și Osetia de Sud, din Georgia, dar și celor din Donețk și Lugansk, regiuni ale Ucrainei.

În ceea ce privește Ucraina și Georgia, care și-au arătat dorința de a adera la NATO și UE, au fost felicitate doar popoarele, nu și guvernele lor – care, evident, sunt „naziste”.

Până acum, sub acoperirea „denazificării”, Rusia a ucis mii de civili în Ucraina, a transformat în ruine numeroase localități, a bombardat deliberat sute de spitale și școli, a țintit premeditat mai ales infrastructura vitală pentru supraviețuirea populației (lăsând fără apă, electricitate și gaze milioane de oameni).

În urma invaziei, peste 5 milioane de ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele și să devină refugiați. În teritoriile ocupate, rușii au dus o politică de deportare a cetățenilor de etnie ucraineană, care au fost transportați cu forța în Siberia. Se estimează la 1,1 milioane de persoane numărul celor duși dincolo de Urali, în special spre regiunile frigurose de la Cercul Polar.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Surpriză totală pentru ruși: Jill Biden a dat o fugă în Ucraina, via Slovacia, la o zi după vizita în România! Soția lui Joe Biden s-a întâlnit cu cea a lui Zelenski

* Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

* VIDEO. Insula Șerpilor a devenit cimitir pentru ruși! Atacuri în serie ale ucrainenilor. O dronă Bayraktar a făcut praf un elicopter putinist

* DOCUMENT. De frica ucrainenilor, o companie formată din 295 de militari ruși a dezertat de pe câmpul de luptă. Procurorii lui Putin au deschis dosare penale pe numele fugarilor

* „Rusia se teme că luptele se vor muta pe teritoriul ei. Infrastructura sa militară ar putea deveni o țintă pentru armele SUA, intrate în dotarea Ucrainei”

* Se înmulțesc informațiile despre o iminentă lovitură de stat împotriva lui Putin

* Rusia a început o nouă campanie de propagandă: acuză și Suedia că e nazistă!

* Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

* Rusia a pierdut 90% dintre cei mai buni parașutiști ai săi. Mai are doar 30% din rachetele de înaltă precizie și numai 30-40 de oameni instruiți să le lanseze

* General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Pravda: „România și Polonia, primele candidate pentru loviturile cu rachete Kalibr. Aceste țări, care se poartă greșit, nu vor supraviețui fizic și mental”

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

* Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

* VIDEO. Balamucul Șoșoacă s-a mutat la Ambasada SUA, la 34 de zile după primirea prietenească de la Ambasada Rusiei. Acum, și cu Bahmuțeanca!

* Minciuna grosolană a lui Ciolacu: zice că nu are dreptul la pensie specială, dar are! Se califică deja la 3.000 de euro pe lună

* CCR a încălcat legile și a abuzat de putere pentru a salva pensiile speciale ale foștilor parlamentari, demonstrează magistratul Cristi Danileț

* Real Madrid mai produce o minune: marchează în minutele 90, 90+1 și 95 și va juca finala Ligii Campionilor, cu Liverpool!

2 COMENTARII

  1. Neinvestind în Edu-Cultură ca să nu se schimbe electoratul, uităm istoria națională. La înfrângerea lui Hitler, care împreună cu Mussolini ne-a impus Diktatul de la Viena cu tot cu cedarea Balcicului, România a fost a patra forță, cu toate că Stalin ne-a limitat participarea. Să nu uităm pe eroii români ai acestei continuări a războiului nostru cu totalitarismul!

  2. Într-un discurs ditirambic apocaliptic şi plin de minciuni, cu ocazia sărbătoririi începerii erei naziste ruse prin invadarea Ukrainei, criminalul nazist Putin Vladimir, înconjurat de mumii cu stele, şi-a vărsat oful în faţa unei gloate de soldăţei de plumb robotizaţi, în Piaţa Roşie din Moscova, pentru a-şi legitima crimele de război săvârşite în Ukraina şi a-şi legitima statutul de stat mafiot în faţa lumii. L-a ajutat în acest demers satana ortodoxă patriarhul Kiril al Moscovei care i-a binecuvântat crimele. Partea şi mai proastă este că trădătorul României KW Iohannis, sub umbrela NATO, a preluat metodele mafiote al criminalului nazist Putin aducând la guvernare în România, prin trădarea electoratului ce l-a ales ca preşedinte al României, organizaţia infracţională teroristă mafiotă PNL-PSD-UDMR şusţinută de organizaţiile rusofile hAUR, BOR şi CCR cu ajutorul cărora a adus România într-o situaţie socio-economică mai gravă decât în Ukraina. Întrucât românii nu s-au trezit din somnul cel de moarte întreb: Ce e de făcut?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here