De ziua comemorării ultimatumului prin care Rusia sovietică ne-a luat Basarabia și Bucovina, pe Simion și Șoșoacă i-au preocupat ungurii și mahalagismele în Parlament

6
31763
La comemorarea agresiunii rusești împotriva României, Simion a organizat o provocare anti-maghiară la Târgu-Mureș, iar Șoșoacă s-a mahalagit cu Ciolacu în Parlament

Marii „patrioți” ai neamului au păstrat luni, la împlinirea a 83 de ani de la tragedie, o tăcere adâncă pe tema comemorării ultimatumului Rusiei sovietice prin care România a pierdut Basarabia și Bucovina de Nord. Altfel foarte vocali și, țipându-și patriotismul în stradă și agățându-se de toate momentele istorie și simbolurile naționale, George Simion și Diana Șoșoacă, împreună cu toți ciracii lor, și-au înghițit limba pe 26 iunie și au uitat complet de cel mai nefericit moment din ultimul secol al istoriei naționale.

Pe 26 iunie 1940, la doar 4 zile după ce Franța se preda Germaniei, Uniunea Sovietică înainta României ultimatumul prin care soma țara noastră să-i cedeze „cu orice preț” Basarabia, dar „partea de nord a Bucovinei, potrivit cu harta alăturată”. Bucureștiul avea 24 de ore la dispoziție să se conformeze. România a intenționat inițial să opună rezistență, cerând Italiei și Germaniei să intervină pentru ca Ungaria și Bulgaria să nu ne atace din spate în timp ce luptăm cu rușii. Dar, spre surprinderea Bucureștiului, Hitler și Mussolini au transmis că ar fi bine să fie satisfăcute revendicările Moscovei. În aceste condiții, administrația românească a fost evacuată în condiții extrem de grele, funcționari și militari români fiind agresați și chiar uciși de populația bolșevizată și de trupele rusești care au încălcat termenii acordului, năvălind înainte ca românii să apuce să se evacueze.

Acest episod de coșmar a reprezentat o traumă profundă, care a marcat poporul român vreme de generații și a stat la baza deciziei de a intra alături de Germania în războiul contra URSS un an mai târziu, în 1941.

La comemorarea agresiunii sovietice din 1940, George Simion a scandat la Târgu Mureș contra ungurilor și s-a plâns că suntem sclavii Occidentului. Nimic despre ruși și tragedia de acum 83 de ani

Tot aparatul de propagandă al Moscovei deghizat în „suveraniști și „patrioți” – cei mai mulți născuți din apele tulburi ale pandemiei – a fost mut, luni, pe acest subiect, la împlinirea a 83 de ani de la tragedie.

Mai mult decât atât, extremiștii AUR au organizat luni la Târgu Mureș un miting provocator, la care au adus nuclee dure din orașe precum Botoșani și Buzău, împreună cu suporteri din galerii, pentru a scanda pe străzi împotriva maghiarilor.

George Simion a folosit în pașnicul oraș transilvănean tot arsenalul propagandei rusești. Liderul AUR i-a amenințat pe maghiari, a pretins că în Târgu Mureș „e cel mai greu să fii român” și a proclamat că nu va mai tolera UDMR-ul. N-au scăpat de mânia aprigă a lui Simion nici sexo-marxiștii care vor să ne împiedice să mai spunem mamă și tată, dar nici occidentalii decadenți care ne-au transformat în sclavi în ultimii 33 de ani, după cum a pretins politicianul.

Tema agresiunii rusești, care a fost cât se poate de reală în 1940 și rămâne de actualitate și azi, a fost astfel ascunsă de AUR, chiar la comemorarea a 83 de ani de la ultimatumul URSS, în spatele unor false subiecte agitate, în schimb, profesionist pe rețelele de socializare.

Șoșoacă a avut alte preocupări: s-a mahalagit cu Ciolacu și s-a plâns că i-a luat steagul Vela acum 3 ani

În acest timp, în Parlament, senatoarea Șoșoacă se plângea în plen de un episod din 2020, când Marcel Vela i-ar fi luat un steag, și apoi își punea poalele-n cap mahalagindu-se cu premierul Marcel Ciolacu.

De obicei, avocata se agață de orice prilej pentru a face paradă de patriotismul său. Acum doi ani a urcat până la Sfinxul din Bucegi ca să facă piramidă energetică pe 30 noiembrie, vorbește despre marele imperiu pelasgo-traco-daco-get care ar fi subjugat Imperiul Roman și l-a fi obligat să plătească tribut, crede că există plăcuțe care atestă că dacii au inventat scrierea, sărbătorește ziua steagului și toți sfinții. Dar comemorarea agresiunii rusești a scăpat-o din vedere.

Multiple surse din Republica Moldova și Ucraina au indicat, în ultimele luni, faptul că George Simion a avut mai multe întâlniri, la Cernăuți, cu ofițeri FSB (fostul KGB). Din acest motiv, autoritățile din Moldova l-au și declarat persona non grata și i-au interzis accesul pe teritoriul țării, considerându-l agent străin.

Diana Șoșoacă nu se ferește. Ea este o obișnuită a Ambasadei Rusiei, pe care o frecventează la vedere și chiar se laudă cu acest lucru.

Ambii lideri extremiști preiau integral propaganda Moscovei, pe care o difuzează apoi masiv în rândurile publicului din România.

În spatele lor stau zeci de „influenceri” și un puternic aparat de propagandiști ai Rusiei care amplifică teoriile conspiraționiste. Toată această faună a amuțit luni pe subiectul împlinirii a 83 de ani de la ultimatumul dat României de Rusia sovietică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Fraudă la Bac în „România Educată”: la ora 3.56, înaintea testării la Limba română, au început brusc căutările pe Dexonline.ro. Elevii cu pile au primit subiectele înainte

* Legea mafiei imobiliare, clocită de PSD-PNL în Parlament, va aduce România în situația Turciei la un cutremur, avertizează Ordinul Arhitecților. „Fenomen nociv”, „haos urbanistic” și „dispreț față de locuitorii onești”

* Amenințare bolnavă a Rusiei teroriste: „Nu avem de ales, va trebui să lansăm un atac nuclear asupra Europei!”

EDITORIAL CARTIANU: Solovioave, ai grijă că-ți rup urechile!

Nepotism scârbos al premierului Ciolacu: și-a numit-o șefă de cabinet pe Otilia Romașcanu, nașa fiului său, după ce pe nașul Lucian Romașcanu l-a făcut senator și ministru!

* Gata cu impostura: Ciolacu rămâne fără certificatul de revoluționar! O comisie din Guvernul său i-a respins cererea de a fi declarat „luptător cu rol determinant” în decembrie 1989

* Acești bogați care controlează Biserica Ortodoxă Română. Cazul preotului „influencer” Constantin Necula – predicatorul nabab

VIDEO. Simulare: așa a făcut implozie submersibilul Titan, lângă Titanic, pe fundul Oceanului Atlantic! Moartea celor 5 pasageri a fost instantanee

6 COMENTARII

  1. După 30 de ani de regim social libero democrat in care am ajuns codașii Europei ..se pare că avem personaje care continuă să ceară scoaterea în afara legii a unui partid ales democratic (,care nu a guvernat deloc)…ori lucrul asta la făcut Hitler și Stalin iar în România de după război au făcut-o comunisti …..

    • Adica Sosoaca si Simion au dreptul sa tradeze tara asta ducandu-se si lingand clantele la ambasada Rusiei, dar nimeni din tara asta sa nu ceara scoaterea in afara legii a partidelor tradatoare conduse de astia doi, nu? Ce partid a condus Sosoaca cand a fost aleasa in Parlament, stimabile? Ce partid conduce acum Sosoaca? Numai mincinosi si dezinformatori sunteti!

  2. Nu se. Găsește nimeni în parlamentul României sa poată liniști 2 pramati Sosoaca și Simion Asa ați ajuns nu exista personal de paza de ordine sa sancționeze 2 scursuri electorala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here