sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsAscensiunea unui bugetar de lux: la 24 de ani - consilierul ministrului...

Ascensiunea unui bugetar de lux: la 24 de ani – consilierul ministrului Bode, la 25 – director adjunct la Radiocomunicații

-

Cazul tânărului Alexandru Pencu, ajuns la doar 26 de ani și fără nicio calificare director adjunct la o instituție strategică – Radiocomunicațiile, membru în Consilii de Administrație, consilier local PNL Sectorul 6 și șeful studenților liberali din acest sector, poate fi emblematic pentru nașterea bugetarilor de lux de care e plină administrația României.

Cazul e descris pe larg de Monitorul de Sălaj. La baza ascensiunii lui Alexandru Pencu este clasicul PCR (Pile-Cunoștințe-Relații). Tânărul are calitatea de a fi copilul șefului de la STS Sălaj și al adjunctei de la Poliția Municipiului Zalău, care se cunosc cu Lucian Bode – și el, tot din Sălaj.

Pencu junior și-a început abrupt cariera de bugetar de lux, direct pe postul de consilier al ministrului Lucian Bode, care acum conduce ministerul de Interne și pe cel al Justiției. El a fost proptit și în funcția de șef al studenților PNL Sectorul 6.

În noiembrie 2019, pe când avea doar 24 de ani (!), Alexandru Pencu a fost luat de Bode să-i fie consilier la Ministerul Transporturilor, pe care l-a condus în Guvernul Orban.

- Advertisement -

O lună mai târziu, adică în decembrie 2019, Pencu a fost numit în Consiliul de Administrație la două societăți de stat: Grupul de Exploatare și Întreținere Palat CFR și la Radiocomunicații.

În toamna lui 2020, proaspătul bugetar de top Pencu a fost pus pe loc eligibil pe listele PNL de la Sectorul 6, devenind și consilier local.

În septembrie anul trecut a ajuns și director adjunct la Societatea Națională Radiocomunicații – o instituție strategică a statului român.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Răzbunarea lui Cîțu frizează demența: localitățile cu primari USR n-au primit bani din miliardul împărțit de premier! Sunt finanțate 86,7% din primăriile din România, însă doar 12,2% dintre cele conduse de USR!

* Tudor Chirilă despre Cîțu și Iohannis: „Superman și Terminator au aruncat țara în criză” / „Păpușa de la Grivco a devenit păpușar”

* EDITORIAL. O minciună marca Andronic, instigată de „Echipa Câștigătoare”

* TEXT ȘI VIDEO. Discursul integral al lui Florin Cîțu la moțiunea de cenzură. Analiză: 35 de afirmații bizare în 24 de minute

Pe Boc l-a luat gura pe dinainte în direct: „Sunt convins că putem face cu PS… USR reformele pe care ni le-am propus“

Orban amenință că-și face partid! „Iohannis a rămas repetent. Parcă a fost înlocuit cu o sosie”

CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* Un agitator CapVid, anti-vaccinist din „tribul lui Șoșoacă”, a ajuns în spital. Speriat de Covid, a devenit promotor al vaccinării, dar s-a răzgândit repede

- Advertisement -

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -