marți, februarie 27, 2024
AcasăMainDe ce a renunțat Moise Guran la jurnalism? Motivele pentru care a...

De ce a renunțat Moise Guran la jurnalism? Motivele pentru care a intrat în politică

-

Moise Guran a părăsit profesia de jurnalist și a anunțat că intră în politică. Este al treilea jurnalist important care ia o astfel de decizie în ultimul an. Carmen Avram (Antena 3) s-a înscris în PSD înainte de alegerile europarlamentare, candidând și ajungând deputat european. Rareș Bogdan (Realitatea TV) s-a înscris în PNL și a candidat în alegerile europarlamentare, devenind și el deputat eruropean.

Dar întrebarea care și-a pus-o toată lumea este de ce Moise Guran, un jurnalist respectat și popular, a făcut un astfel de pas?

Într-un interviu pentru „Pagina de media”, Moise Guran și-a explicat gestul. El a spus că din 2015, de la textul postat pe Facebook în care susținea că un jurnalist se discreditează dacă decide să intre în politică, s-au întâmplat foarte multe. România a trecut printr-o experiență traumatizantă în perioada lui Dragnea, fiind în pericol să ne transformăm într-o dictatură.

Decizia de a intra în politică a luat-o pentru că a simțit nevoia că trebuie să facă mai mult pentru cetățeni. Vrea să contribuie la consolidarea sistemului politic pentru a nu se mai ajunge niciodată într-o criză cum a fost cea provocată de Liviu Dragnea.

- Advertisement -

„Din 2015 și până azi s-au întâmplat multe, am ieșit și am chemat lumea în stradă… Am recunoscut deschis și atunci și acum că am călcat astfel deontologia în acești ani, când am chemat lumea la proteste, considerând că situația societății era critică și altfel ajungea Dragnea dictator. Suntem în 2020, după niște ani traumatizanți pentru România, iar dacă eu am ajuns să fac ceea ce criticam în 2015 este pentru că nici eu nu mai sunt azi cel de atunci, dar nici România nu mai e aceeași”, a declarat Moise Guran pentru „Pagina de media”.

Fostul jurnalist a mai spus în respectivul interviu că o astfel de dezbatere în jurul deciziei sale e una normală și necesară. Subliniază că niciodată în perioada în care a fost jurnalist nu a luat bani de la oamenii politici.

„Propuneri de a intra în politică au mai fost de-a lungul timpului. Ponta m-a invitat în 2012 să fiu în guvernul lui. Cioloș mi-a propus să fiu în guvernul tehnocrat. PNL m-a vrut candidat la Primăria Capitalei în 2016”, a mai declarat Moise Guran pentru „Pagina de media”.

Moise Guran a mai spus că dacă a dat vreodată consultanță, în perioada în care a făcut presă, a fost una gratuită. A considerat că e de datoria sa să-și spună opinia dacă era consultat într-o problemă sau alta.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moise Guran în 2015: „Nu detest nimic mai mult decât un jurnalist care îşi abandonează meseria pentru a intra în politică”

* Robert Turcescu – Moise Guran, scurtă istorie a unui război vechi de 4 ani

* Modelul „Rareș Bogdan”. Moise Guran: „Renunț definitiv la cariera de jurnalist pentru a-mi asuma un rol politic”. În USR-PLUS

* Șmecherii de dictator. Putin îl demite pe Medvedev și își pregătește un mandat pe viață

* Aplicația care o îngroapă pe Firea. Cetățenii pot urmări „live” pe telefoane cum sunt otrăviți de autorități

* VIDEO. De ce a plecat Nistorescu de la Antena 3: prea multe crime, prea puțin „stat paralel”! Explicațiile unui ziarist de casă al televiziunii lui Voiculescu

* E oficial: se schimbă buletinul! Va fi obligatoriu de la 12 ani, va avea CIP și dimensiunea unui card bancar

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -