Moise Guran: „Nu am luat niciodată bani de la politicieni!”

3
310
Moise Guran
Moise Guran neagă posibilitatea de a fi luat bani de la politicieni în perioada în care a fost jurnalist

Moise Guran, fostul jurnalist care a anunțat că va conduce campania USR-PLUS în alegerile din acest an, a anunțat pe pagina sa de Facebook că nu a luat niciodată bani de la oamenii politici în perioada în care a lucrat în presă.

Reacția are legătură cu comunicatul oficial dat de Centrul de Jurnalism Independent care critică faptul că Moise Guran a fost jurnalist și consultant politic în același timp.

Acesta a făcut, în urmă cu o zi, o declrație în acest sens la Digi 24.

„De principiu sunt de acord cu tot ce am spus în miile de emisiuni și articole din ultimii 15 ani (cam astea-s disponibile pe internet).

Firește, pot fi folosite și împotriva mea, dar cea mai mare parte a lor sunt despre cum putem reforma această țară.
Ceea ce nu pricep este cum a putut cineva să înțeleagă că aș fi luat vreodată bani de la politicieni. Nici eu, nici firmele mele. Niciodată.

Mi-am dat cu părerea pe programe sau măsuri de guvernare? Desigur. Dar nu pe bani și nici nu cred că cineva a rămas cu impresia că nu l-am mai criticat apoi ca jurnalist, dacă a fost cazul. Mi-am susținut aceleași idei pe care le-am dezbătut și cu publicul”, a scris Moise Guran pe pagina sa de Facebook.

În comunicatul dat CJI se spune: „Jurnalismul și activitatea politică sunt două meserii incompatibile. Jurnalistul își informează publicul după ce verifică informațiile și se asigură că ele prezintă toate punctele de vedere implicate. Mandatul jurnalistului este interesul public – binele general al cetățenilor. Politicianul și consultantul politic au ca principală loialitate partidul pe care îl reprezintă sau care i-a angajat. Mandatul celor implicați politic este interesul partidului politic”.

Trecerea lui Moise Guran în echipa USR-PLUS pentru a coordona campaniile electorale ale celor două partide a creat o adevărată dezbatere publică. Mai mulți foști colegi și-au arătat surprinderea și regretul că acesta a renunțat la cariera publicistică pentru consultanță politică.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moise Guran în 2015: „Nu detest nimic mai mult decât un jurnalist care îşi abandonează meseria pentru a intra în politică”

* Robert Turcescu – Moise Guran, scurtă istorie a unui război vechi de 4 ani

* Modelul „Rareș Bogdan”. Moise Guran: „Renunț definitiv la cariera de jurnalist pentru a-mi asuma un rol politic”. În USR-PLUS

* Șmecherii de dictator. Putin îl demite pe Medvedev și își pregătește un mandat pe viață

* Aplicația care o îngroapă pe Firea. Cetățenii pot urmări „live” pe telefoane cum sunt otrăviți de autorități

* O dronă pentru Dan Petrescu! De ce vrea Electric Visionary Aircraft să bage 20 de milioane de euro în CFR Cluj?

* VIDEO. De ce a plecat Nistorescu de la Antena 3: prea multe crime, prea puțin „stat paralel”! Explicațiile unui ziarist de casă al televiziunii lui Voiculescu

3 COMENTARII

  1. Nu e vorba numai de bani. E vorba si de principii si moralitate. Nici Barna nu a facut ceva penal cu banii europeni insa ce a facut e imoral. Nu te dai partid reper de moralitate si sa faci lucruri imorale.
    Au ajuns la stalinism de centru-dreapta. La ce le trebuie principii? Ceea ce zice capitanul ca e bun, e bun.

    • Si de ce nu si-a informat colegii ,daca se considera jurnalist,ca face consultanta politica?De teama sa nu-si piarda postul ,eu asa cred,altfel,avea curajul sa aleaga dintre consultanta politica gratuita,cum o numeste si jurnalism platit..Ce moralitate vrem de la niste baieti crescuti de parinti cu carnete rosii de partid si cu tot tacamul:turnatorii la secu,etc,etc,cum e si cazul lui gusa,alt consultant politic cu aere de jurnalist…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here