De ce nu înțelegem politica externă a Ungariei și a Rusiei?

1
611
Viktor Orban - Vladimir Putin

Am citit un articol în care se vorbește despre faptul că la Budapesta ar veni un nou lider care îl va înlocui pe Viktor Orban. Este vorba de primarul Budapestei. Reacția, în mediul online, era una de bucurie.

Se vede că noi, românii, nu înțelegem politica externă a Ungariei și a Rusiei. Spun asta pentru că cele două țări se aseamănă. Nu degeaba Viktor Orban și Vladimir Putin se înțeleg bine.

Indiferent de cine se află la conducere la Budapesta și Moscova, politica externă rămâne aceeași. Ceea ce nu pot vorbi despre București. Probabil că noul lider, dacă-l va înlocui pe Viktor Orban, nu va fi la fel de agresiv, însă tot va avea visul Ungariei Mari.

Ungaria, indiferent de cine s-a aflat la conducere, nu a uitat de comunitățile maghiare din jurul său. Se vede asta în Transilvania. Vedem felul cum Ungaria luptă pentru cetățenii săi din Ucraina. În această problemă, sincer vă spun, ar fi trebuit să facem front comun cu Ungaria. Pentru că aici avem interese comune.

La fel am mai văzut oameni care s-au bucurat când în Rusia a apărut acest Alexei Navalnîi. Credeau că Putin va fi dat jos și Rusia se va schimba. Rusia nu se poate schimba. Pentru că atunci nu va mai fi Rusia.

I-am urmărit discursurile lui Navalnîi pe probleme de politică externă. Sunt absolut identice cu ale lui Putin. Deci, despre ce vorbim?

Revenind la vecinii de la vest: televiziunea publică de la Budapesta are studiouri în toate regiunile din jurul Ungariei unde există comunități de maghiari. TVR abia a deschis un studio la Chișinău. Pe când un studio la Cernăuți și unul la Novi Sad?

Paul Szasz Sebeș

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

Pierdut țară, o declar fără viitor

Bătrânul și politica

Mai avem nevoie de un alt Pod de Flori?

Problema ucraineană și presa din România

1 COMENTARIU

  1. Toti liderii de mucava ai Romaniei dupa 1989, marionete care si-ar vinde si mamele pentru bani, functii si privilegii nu au dat doi bani pe romanii din Romania cum sa aiba ei grija de romanii din jurul tarii?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here