Mai avem nevoie de un alt Pod de Flori?

2
338

Astăzi, 6 mai 2021, se împlinesc 31 de ani de la Podul de Flori de peste Prut. Sigur că azi vor fi difuzate reportaje siropoase. Însă eu vreau să fiu pragmatic. Mai avem nevoie de un alt Pod de Flori?! E clar că nu.

Avem nevoie de poduri de piatră, autostrăzi, dar în primul rând avem nevoie de poduri informaționale.

Rusia, din punct de vedere mediatic, la Chișinău este ca la ea acasă. De fiecare dată când trec Prutul și mă cazez la cineva, am obiceiul să butonez telecomanda. Așa constat, cu durere, că Rusia este foarte activă în plan mediatic. Avem și posturi TV românești. Este foarte bine. Însă România pare cam timidă în domeniul activității mediatice de peste Prut.

Marea mea durere este tocmai invers. În România este un vid informațional privind Republica Moldova. Pe cablu nu avem prezent nici măcar postul public Moldova 1. Avem doar Telejurnal Moldova, însă acesta este difuzat pe TVR 3, un post care nu prea are audiență. E bine, totuși, că este programat la o oră la care lumea, teoretic, ar putea să-l urmărească – ora 18.

Precizare importantă: undeva prin 2013, s-a semnat un acord care prevedea reciprocitatea TVR – Moldova 1. Partea moldovenească nici până acum nu a respectat și nu respectă acordul.

2 COMENTARII

  1. ACUM (de fapt:… DEMUUUULT ERA!!!!!!!) este VREMEA PODURILOR-de-…INVESTIȚII-și-COMERȚ (pe scurt: STRÂNSĂ COOPERARE-ECONOMICĂ!!!), daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!!!

    Suntem în U.E., am putea facilita, de exemplu, pătrunderea… fructelor și vinurilor din Republica-Moldova pe piața Europei, prin cooperarea-comercială cu producătorii de dincolo de Prut!

    Astfel, moldovenii-NOȘTRI (!!!) NU ar mai fi… „la-mâna”-rușilor (!), care-i șantajează… NU NUMAI cu gazul-ieftin, ci și cuuu… importurile-(de-produse-)agricole!

    • Vremea podurilor… SIMBOLICE (!) a cam trecut, DEMUUUULT!!!

      Acum (de fapt: ÎNCĂ… de acum TREI DECENII!) este nevoie de poduri… ADEVĂRATE (!): d’alea din beton-și-oțel, dar mai ales din… LEGĂTURI-ECONOMICE-STRÂNSE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here