marți, mai 28, 2024
AcasăOpiniiImplicarea Bisericii Ortodoxe Ruse în jocul geopolitic de la Chișinău

Implicarea Bisericii Ortodoxe Ruse în jocul geopolitic de la Chișinău

-

Igor Dodon dovedește, în toate, că îl copiază pe Vladimir Putin. Recenta sa declarație îmi dă fiori. Acesta a afirmat că, dacă va fi reales, va interzice toate celelalte culte care nu se supun Bisericii Ortodoxe Ruse.

Exact ceea ce se întâmplă în Rusia cu bisericile evanghelice. O prigoană împotriva creștinilor baptiști, penticostali și altor culte. Asta vrea să facă Igor Dodon în Republica Moldova.

Biserica Ortodoxă Rusă este o armă pe care Kremlinul o folosește în jocul geopolitic regional. Vladimir Putin, în acest context, se pliază pe un vis rusesc vechi de secole. Acela că Rusia va fi a treia Romă și salvatoarea ortodoxiei. Asta, în afară de visul din testamentul țarului Petru cel Mare.

Adevărata miză a ceea ce a declarat Igor Dodon este eliminarea Mitropoliei Basarabiei. Asta îl deranjează pe Dodon. Pe el îl supără tot ceea ce este românesc. În Republica Moldova avem Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove (care aparține de Biserica Ortodoxă Rusă) și Mitropolia Basarabiei.

- Advertisement -

Din 1992 se duce o luptă pe față împotriva Mitropoliei Basarabiei. În ultimii 2-3 ani, mulți preoți au părăsit Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove și au trecut la Mitropolia Basarabiei. Aceasta este miza adevărată a ceea ce a declarat Igor Dodon.

Paul Szasz Sebeș

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -