Acasă Opinii Implicarea Bisericii Ortodoxe Ruse în jocul geopolitic de la Chișinău

Implicarea Bisericii Ortodoxe Ruse în jocul geopolitic de la Chișinău

Igor Dodon dovedește, în toate, că îl copiază pe Vladimir Putin. Recenta sa declarație îmi dă fiori. Acesta a afirmat că, dacă va fi reales, va interzice toate celelalte culte care nu se supun Bisericii Ortodoxe Ruse.

Exact ceea ce se întâmplă în Rusia cu bisericile evanghelice. O prigoană împotriva creștinilor baptiști, penticostali și altor culte. Asta vrea să facă Igor Dodon în Republica Moldova.

Biserica Ortodoxă Rusă este o armă pe care Kremlinul o folosește în jocul geopolitic regional. Vladimir Putin, în acest context, se pliază pe un vis rusesc vechi de secole. Acela că Rusia va fi a treia Romă și salvatoarea ortodoxiei. Asta, în afară de visul din testamentul țarului Petru cel Mare.

Adevărata miză a ceea ce a declarat Igor Dodon este eliminarea Mitropoliei Basarabiei. Asta îl deranjează pe Dodon. Pe el îl supără tot ceea ce este românesc. În Republica Moldova avem Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove (care aparține de Biserica Ortodoxă Rusă) și Mitropolia Basarabiei.

Din 1992 se duce o luptă pe față împotriva Mitropoliei Basarabiei. În ultimii 2-3 ani, mulți preoți au părăsit Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove și au trecut la Mitropolia Basarabiei. Aceasta este miza adevărată a ceea ce a declarat Igor Dodon.

Paul Szasz Sebeș

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările