Cioloș: “Premierul Cîțu a făcut azi jocul celor care frânează de 3 luni reformele. Din acest moment, nu mai are susținerea USR-PLUS”

6
1583

Dacian Cioloș, co-președinte al Alianței USR-PLUS, l-a acuzat miercuri pe premierul Florin Cîțu că a făcut jocurile Mafiei care încearcă să blocheze reformele atunci când l-a demis pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Decizia a fost imatură, primul-ministru s-a dezis de programul de guvernare pe care-l consimțise și, din acest motiv, a pierdut sprijinul USR-PLUS, a mai afirmat Cioloș.

Declarațiile liderului PLUS vin să le completeze pe cele făcute cu puțin timp înainte de președintele USR, Dan Barna, care anunțase că Alianța își retrage sprijinul pentru Cîțu și cere întrunirea coaliției, pentru desemnarea altui premier.

Cioloș i-a reproșat premierului că a luat decizia unilateral, fără să anunțe pe nimeni, și că nu l-a sprijinit pe Vlad Voiculescu în programul de reformare a Sănătății.

Acuzațiile lui Dacian Cioloș la adresa lui Florin Cîțu

„În Coaliție, am luat până acum decizii împreună, iar acest lucru a făcut-o funcțională.

Din păcate, nu același lucru s-a întâmplat azi, când premierul Cîțu a decis să ia unilateral o decizie fără o consultare prealabilă cu noi, cei care i-am fost parteneri și l-am susținut pentru a conduce guvernul Coaliției.

Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie imatură, care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional, o echipă pentru reformarea României.

Din acest moment, Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Cîțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține.

Florin Cîțu a făcut astăzi jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat și votat împreună.

Alianța USR PLUS își dorește să rămână într-o coaliție de guvernare care își asumă reforme. Am cerut de urgență o ședință a Coaliției pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

* Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

* Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

* De ce s-a zvârcolit Mafia să-l lichideze pe Vlad Voiculescu: a început concursul pentru numirea noilor șefi la CNAS. Miza: 45 de miliarde de lei

* Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

* Neculai Onțanu și nepoata lui Gabriel Oprea – condamnați definitiv: 3 ani de închisoare cu suspendare și 8 ani de încercare. Suma confiscată în dosar: 3.677.750 de euro

* VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

* Doi deputați PSD la protestele CapVid: după agramatul Daniel Ghiță, a ieșit și coruptul Daniel Tudorache. Amândoi, din „clanul Firea-Pandele”

* Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

6 COMENTARII

    • Scorul PNL putea sa fie si de 10 ori mai mare decat al USR si tot era degeaba daca au luat-o peste bot de la PSD si nu au fost in stare sa faca singuri guvernul. Cand ai doar 10% in fata USR+ si datorita USR+ esti la cascavalul guvernarii, tu impostor liberal incompetent, taci dracului din gura si accepti reformele si ministrii USR+!! Josnicia lui citu care in ziua in care ii demite pe Voiculescu si pe profesionista Moldovan o numeste subsecretar de stat pe beizadeaua concubinei lui vela, beizadea care la randul ei este concubina liberalului stroe chiloti in direct la TV, o depaseste si pe cea a lui dragnea! USR+a venit la guvernare cu profesionisti si reforme , PNL a venit cu bordelul de concubini, concubine, beizadele, etc.! Camarila PNL este o mai mare mizerie decat PSD! Pesedistii nu sunt dracului ipocriti, nu mint electoratul cu Romanii educate, normale, cu meritocratie scu competenta, etc., ca impostorii liberali!

  1. Domnule Cioloș, cât timp ai fost prim ministru n-ai făcut chiar nimic pe undev at-am înțeles dar declarația de acum nu aparține unui politician ci unui pervers nesăbăduit, adică prim ministru trebuie săse consulte cu aliații dar un ministru sau secretar de stat al aceluiași ministru nu trebuie să informeze prim ministrul, în ce lume trăiți domnule Cioloș, ați luat-o cam pe urmele lui ciocioacă ?????????

    • Nu mai umblați cu trucaje bolșevice, tovarăși ! Si mai treceți pe la scoală ca să pricepem și noi ce mințiți ! Punem pariu ca faceți iar USL-ul cu sosocarii ? Va potriviți de minune, aveți exact aceleași păreri despre cei tineri !

  2. MAFIA (din care fac parte și MULȚI fruntași — naționali și locali — P.N.L.-iști!!!!!!!!!!!!!!!!!!) A CÂȘTIGAT!!!!!!!!!!!

    Și CRIMINALUL de PUTIN și RUSIA-LUI, FASCISTO-BOLȘEVICĂ au câștigat!!!!!!!!!

    A fost… SFÂRȘITUL Puterii-politice de centru-dreapta: chiar dacă Alianța U.S.R.-P.L.U.S. nu se va retrage din Guvern (rămânând eventual doar să sprijine Executivul în Parlament, așa cum a făcut-o și cu Guvernul-Orban!), deja NU se mai poate vorbi despreee… „coaliție de centru-dreapta”, „liberalii”(-„lu’-pește”) FĂCÂND-O PRAF (și de data aceasta!), AȘA CUN ERA DE AȘTEPTAT, de altfel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here