CCR ne arată degetul mijlociu: îl consideră pe “Ciordache” o persoană cu bună reputație și îl bate în cuie la șefia Consiliului Legislativ. Altă întrebare!

5
1270
Cadoul lui Florin Iordache pentru români: două degete ridicate obscen. Iar pentru asta e răsplătit cu pensii speciale...

Curtea Constituțională a României a luat miercuri o nouă decizie controversată, validându-l pe odiosul Florin Iordache (PSD) în fruntea Consiliului Legislativ. Judecătorii CCR au decis în unanimitate, după ce amânaseră de două ori sentința, că numirea celebrului “Ciordache” este constituțională și au respins toate sesizările depuse de USR-PLUS și PNL.

Florin Iordache a fost, alături de Tudorel Toader, principalul instrument al lui Liviu Dragnea în operațiunea de devastare a legislației penale și poartă o răspundere copleșitoare pentru valul de crime, violuri și tâlhării din ultimii ani. Modificările aduse de el legislației au vizat salvarea infractorilor cu gulere albe: politicieni, funcționari, demnitari prinși în special că au furat din banii publici sau au abuzat de funcții. Dar, pentru a masca operațiunea, “Ciordache” și Tudorel Toader au inclus categorii mult mai largi de infractori, astfel că de noile prevederi au profitat nenumărați criminali, tâlhari violenți și violatori. Noua legislație a afectat grav procesele în derulare, fiind eliminate numeroase categorii de probe.

Încălcări flagrante ale legislației la numirea lui Iordache. Judecătorii CCR au spus însă că e OK

De toate acestea, Florin Iordache se face direct răspunzător. PSD nu l-a mai trecut pe loc eligibil la alegerile din 6 decembrie, dar l-a răsplătit, pentru faptele sale, cu un post și mai bun: șef al Consiliului Legislativ – numire făcută de majoritatea social-democrată din actualul Parlament. Funcția este pe viață.

La sfârșitul lunii trecute, PNL și USR-PLUS au depus la CCR contestații. Liberalii reclamau că Iordache n-a fost votat de suficienți parlamentari. PSD-istul fusese ales cu 185 de voturi, iar PNL afirma că erau necesare 234, pentru că el trebuia votat de majoritatea membrilor Parlamentului și nu de majoritatea celor prezenți.

Același argument l-a adus și USR-PLUS în contestația depusă la CCR. Aliniatul 2 din Articolul 9, Capitolul II – Organizarea Consiliului Legislativ, al Legii 73/1993, “preşedintele Consiliului Legislativ şi preşedinţii de secţii se numesc prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, reuniţi în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului, pe baza a câte trei propuneri ale birourilor permanente pentru fiecare funcţie, cu avizul comisiilor juridice reunite. (…) Florin Iordache, candidatul declarat în mod nelegal câştigător, a întrunit doar un număr de 185 de voturi “pentru”, insuficient pentru a îndeplini condiţia expresă prevăzută în alin. (2) al articolului 9 din legea nr. 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ”.

Conform legii, personalul Consiliului Legislativ nu trebuie să facă parte din partidele politice. CCR a trecut cu vederea faptul că Iordache e membru PSD

PNL a reclamat și că Iordache nu îndeplinește o condiție legală elementară: buna reputație profesională și morală, stipulată clar în Legea de funcționare a Consiliului Legislativ.

Judecătorii CCR, în schimb, n-au fost de acord, considerând că Iordache este un tip integru, cu bună reputație.

O altă încălcare flagrantă a legii ignorată de CCR prin decizia de miercuri este cea legată de statutul membrilor Consiliului Legislativ. Legea spune că “personalul Consiliului Legislativ nu poate face parte din partide politice”. Iordache este membru PSD, dar judecătorii CCR au închis ochii și la acest lucru.

Între timp, Iordache a ajuns deja la butoane, el depunând jurământul ca președinte al Consiliului Legislativ pe 9 noiembrie.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

5 COMENTARII

  1. Noul parlament sa ii dea jos si pe infractorii din CCR si pe ciordache si sa ii lase si fara pensiile speciale si cumulul de salarii si pensii. Judecatorii CCR cat si ciordache de cand e la Consiliul Legislativ nu au imunitate, daca procurorii lui Presoiu si judecatorii lui Iohannis ar fi aplicat legile tarii doua treimi din CCR si ciordache ar fi fost acum colegii lui dragnea!

    • Sa nu uitam cu ajutorul cui a ajuns ciodache-alta oug13 in aceasta functie:cu ajutorul lui dirca,userist ce nu s-a mai vazut pus pe liste si ,cu ajutorul catorva colegi de suferinta din partid ,a ajuns sa fie ales si chiar felicitat de pesedisti!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.