miercuri, mai 22, 2024
AcasăAlegeri 2019Curentul "USR-iștii boicotează turul 2 sau o votează pe Dăncilă" a fost...

Curentul „USR-iștii boicotează turul 2 sau o votează pe Dăncilă” a fost o diversiune PSD-istă. N-a prins!

-

Am elucidat misterul „valului anti-Iohannis” pe care se străduiau unii să-l ridice în rândurile votanților USR, dar care s-a spart înainte de a ajunge la mal. Oroginile acestuia sunt în laboratoarele de dezinformare ale PSD.

În seara de duminică, 10 noiembrie, la scurt timp după anunțarea exit poll-ului care îl dădea pe Dan Barna pe locul 3, la distanță mare în urma Vioricăi Dăncilă, Facebook-ul exploda. Zeci, sute, mii de mesaje de genul: „Sunt USR-ist, l-am votat pe Dan Barna, dar în turul 2 stau acasă! Să câștige Veorica, să câvă fie 5 ani președinte!, poate-o să vă vină mintea la cap!”.

Sau: „L-am votat pe Barna, dar în turul 2 o votez pe Veorica, uite-așa, de-a dracu’, ca să mă răzbun pe proștii care au mers ca turma la Iohannis!”

- Advertisement -

Au fost lansate instantaneu teorii ale conspirației. Cea mai în vogă era aceea că liberalii au strâns voturi pentru Dăncilă, ca să nu intre Barna în turul 2. Alta spunea că Iohannis se află în spatele „dosarului de presă” publicat de Rise Project despre contractele lui Dan Barna.

Concluzia cvasi-unanimă era că votanții lui Dan Barna nutreau o mare dorință de răzbunare, care-i împărțea în două categorii: unii vor boicota turul 2, alții vor vota cu Dăncilă!

În zilele ce au urmat am făcut sondaje insistente: doar 2% dintre votanții lui Barna spuneau că nu vor vota în turul 2, 0% că i-ar fi dat votul candidatei PSD. Majoritatea covârșitoare, de 98%, mergea cu Iohannis în finala prezidențială.

- Advertisement -

Deși liderii USR-PLUS, în frunte cu Dan Barna și Dacian Cioloș, spuneau clar că în turul 2 trebuie mers la vot și pusă ștampila pe Klaus Iohannis, curentul pro-boicot și cel pro-Dăncilă, în numele votanților USR-PLUS, a continuat să fie gonflat pe Facebook.

Cu ajutorul unui prieten IT-ist, am investigat cinci asemenea promotori, am mers până la „originea” lor. Patru dintre ei fac parte din gherila online a PSD, iar unul este un fanatic susținător al Ciumei Roșii! Așadar, deși toți se dau USR-iști, niciunul nu e USR-ist!

La început, au fost destui simpatizanți USR care au picat în plasa acestei manipulări, preluând mesajul de boicotare a turului 2, „pentru a-l pedepsi pe Iohannis”. În scurt timp, însă, și-au dat seama de capcană și au decis să meargă la vot. Evident, nu pentru a o vota pe Dăncilă!

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tudor Chirilă: „Votez Iohannis. Că doar nu m-am tâmpit, după ce am stat doi ani în stradă la proteste!”

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Eu , copilul meu si prietenii mei care suntem simpatizanti sau membri USR si care am votat toti in primul tur pe domnul Domnul Barna ne-am prezentat azi la vot dimineata si am votat pe domnul Klaus Werner Iohannis .Nici un USR-ist sanatos la cap nu vrea un Presedinte PSD-ist si mai ales o oligofrena analfabeta nefunctional ca Veorika ot Videle sluga docila a lui Dragnea seful de satra aflat in puscarie sper pina crapa !

    • Mihai, orice om de buna credinta nu vrea sa fie asociat cu PSD si argatii. Nu este de mirare ca cei care posteaza pro PSD (pe Facebook sau YouTube) sunt niste trepadusi agramati, se dau de gol ca-s niste scursuri umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -