miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAlegeri 2019Mircea Cărtărescu: "Merg la vot. Încă se poate întâmpla un coșmar. Doar...

Mircea Cărtărescu: „Merg la vot. Încă se poate întâmpla un coșmar. Doar votul nostru masiv îi poate scoate definitiv din istorie”

-

Scriitorul Mircea Cărtărescu a dat un mesaj ferm sâmbătă seara, înainte de ziua decisivă a alegerilor prezidențiale. El îi îndeamnă pe români să meargă la vot, pentru că încă se mai poate întâmpla „un coșmar”.

„Merg mâine la vot. Nu doar pentru că e un drept constituțional și-o datorie morală, ci și pentru că situația nu e deloc tranșată deocamdată. Încă se poate întâmpla un coșmar care să ne-arunce înapoi în căsuța unu. Doar votul nostru masiv îi poate scoate definitiv din joc și din istorie”, a scris Mircea Cărtărescu pe Facebook.

În urmă cu două săptămâni, înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, scriitorul scria: „N-am să votez duminica asta nici cu entuziasm, nici cu inima împăcată. Am să votez o direcţie, nu un om”.

- Advertisement -

După primul tur, Cărtărescu a dat detalii despre opțiunea sa: „Am votat cu Dan Barna nu pentru ce este, ci pentru ce nu este: nu e reprezentant al USL, ăsta este lucrul esenţial pentru mine. Apoi, mi-am dorit un tur al doilea cu oameni decenţi intelectual, sau măcar fluenţi în limba română. Într-un fel ar fi arătat confruntarea Barna-Iohannis, altfel o să fie Dăncilă-Iohannis. Dar, chiar dacă n-a fost cum am vrut eu, nu cred că trebuie să fim pesimişti: harta electorală s-a schimbat mult în ultimii ani şi forţele retrograde au pierdut teren. Cum au spus-o mulţi înaintea mea, lupta continuă”.

Mircea Cărtărescu a fost un participant activ la protestele pro-justiție din anii 2017-2019.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -