Țările bogate strâng vaccinuri anti-Covid în cantități enorme, cât să-și imunizeze de 5 ori toată populația. În restul lumii, 90% din locuitori nu vor avea acces la vaccin

2
1883

Criza Covid-19 și apariția vaccinurilor anti-coronavirus a generat, din nou, o ruptură între țările bogate, care și-au rezervat cantități enorme din serul pentru imunizare, și restul țărilor care nu vor avea cu ce să-și salveze populația.

Alianța Populară pentru Vaccinare, citată de BBC News, a anunțat miercuri că statele bogate din Occident au obținut contracte pentru cantități de vaccin excesiv de mari, cu mult peste nevoi, în timp ce statele sărace nu vor avea vaccinuri decât pentru 10% din populație!

Pe când, în rândurile publicului mai puțin educat și informat, se dezvoltă noi teorii conspiraționiste despre “vaccinarea forțată” și despre “experimente pe oameni”, în viața reală lupta pentru vaccinurile salvatoare este una teribilă.

În ciuda promisiunilor și a intențiilor nobile de astă-vară, când mulți lideri ai lumii făceau apel la generozitate, vorbind despre misiunea umanitară de a asigura tuturor cetățenilor lumii acces la vaccin, situația din teren este alta.

Țări care însumează 14% din populația lumii au rezervat 53% din totalul vaccinurilor. Canada are îndeajuns ca să-și vaccineze de 5 ori toți locuitorii! 

Potrivit Alianței Populare pentru Vaccinare, în aproape 70 de state ale lumii circa 90% din populație nu va avea acces la vaccinul anti-Covid. 700 de milioane de doze de vaccin au fost contractate pentru a fi distribuite în 92 de țări sărace. Dar acest număr este total insuficient, pentru că vaccinul se face în două doze (deci va fi îndeajuns pentru doar 350 de milioane de oameni), iar numărul locuitorilor în aceste 92 de țări este de miliarde.

Statele sărace au rămas pe dinafară pentru că nu au avut influența și puterea financiară de a se bate cu cele bogate: Uniunea Europeană, Statele Unite, Canada, Australia etc.

Potrivit analizei făcute de Alianța Populară pentru Vaccinare, în timp ce statele bogate au cumpărat doze de vaccin suficiente ca să-și vaccineze toată populația chiar și de 3 ori – Canada are vaccinuri chiar pentru a-și imuniza de 5 ori fiecare cetățean! –, cele sărace rămân fără vaccinuri.

Pe scurt, în acest moment, situația arată astfel: țările bogate, care însumează 14% din populația planetei, au rezervat 53% din totalul vaccinurilor dezvoltate și care vor fi introduse în scurt timp pe piață.

Anna Marriott, director pentru politici de sănătate la Oxfam, a concluzionat: “Dacă nu se schimbă ceva în mod dramatic, miliarde de oameni din întreaga lume nu vor primi un vaccin sigur și eficient pentru COVID în următorii ani“.

Soluția cerută de asociațiile umanitate: companiile farmaceutice să pună la dispoziție documentația și rețeta vaccinurilor, pentru a putea fi produse pe scară largă și de alți producători.

România, în bula ei: mulți oameni cred că vor fi cobai pentru vaccin și cipați forțat, ca să-i teleghideze Oculta Mondială

În România, o parte însemnată a populației a căzut victimă propagandei conspiraționiste puternic stimulate de Moscova. Oamenii nu apreciază că, în calitate de stat membru UE, vom fi printre primii care vom avea acces la imunizare.

În timp ce, pe continente întregi (Africa, America de Sud, mare parte din Asia), oamenii sunt disperați că nu se vor putea imuniza, în România se propagă masiv pe Facebook și pe Twitter teorii fantastice.

Pe cel mai mare grup de Facebook al profesorilor, zeci de cadre didactice afirmă că vor refuza vaccinarea pentru că nu vor să fie cobai. Această propagandă delirantă a intrat până în studiourile posturilor TV – mai ales la Antena 3 și România TV – și chiar în Parlament, prin membrii partidului AUR care susțin că virusul nu există și că pandemia e o mascaradă.

Senatoarea Șoșoacă, votată de ieșeni pe listele AUR, tocmai a postat zilele trecute un mesaj video pe Facebook în care afirmă nici mai mult, nici mai puțin decât că vor exista două rânduri de vaccinuri, unul bun pentru demnitari și altul prost, cu cip inclus, pentru restul populației! Aceeași Șoșoacă a încercat să stârnească isterie afirmând că oamenii vor fi strânși “ca vitele”, cu Armata, și duși cu forța, în turme, la vaccinare!

După cum arată rezultatele de la alegerile parlamentare, cel puțin 10% dintre români au și crezut acest delir.

Fenomenul nu e însă singular. Pretutindeni în țările bogate, acolo unde există garanția că se va putea vaccina oricine dorește, există conspiraționiști care propagă astfel de teorii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Șoșoacă, viitoare senatoare AUR: „Ne vor lua cu Armata, ne vor duce la abator, ca pe vite, la moarte”

2 COMENTARII

 1. Sa faci un vaccin costa. Costa bani si il cumpara cine are banul, adica „hirciogii”. E o afacere, e cinic, dar asa e.
  In plus „hirciogii” nu cumpara masiv pentru ca sunt rai si nu vor sa mai lase si altora. E vorba ca vaccinul nu e chiar vaccin si nu garanteaza imunitate decit 3 luni. E mai mult un tratament ce ridica imunitatea decit un vaccin. Iar ca sa-l repeti la 3 luni trebuie stocuri.

  „România, în bula ei: oamenii cred în continuare că vor fi cobai pentru vaccin”
  Pai chiar vor fi cobai, dar nu numai in Romania ci in toate tarile. In special in Africa unde li se promite vaccin gratis daca accepta experimente.
  E normal sa se experimenteze din moment ce l-au scos pe piata inainte sa-l experimenteze destul. In mod normal dureaza minim vreo 3 ani si poate dura foarte bine si 10 ani pina sa obtii aprobarea pentru un vaccin. Iar vaccinul asta a fost facut in 6 luni dintre care doar vreo doua luni a fost experimentat pe oameni. Efectele secundare pe perioada medie si lunga nu le stie nimeni. Poate ca nu vor fi dar numai un timpit sau manipulator cu interese poate garanta ca nu vor exista.
  Si toate astea in conditiile in care Polidinul nostru trebuie sa treaca din nou prin toate etapele si are nevoie de 2 ani ca a fie reaprobat ca medicament in conditiile in care a fost folosit de populatie o jumatate de secol. Polidinul nefiind un produs nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here