Cum a încercat TVR s-o bage pe Dăncilă pe „gâtul” românilor adunaţi la Blaj. Oamenii veniseră pentru Papa Francisc, nu pentru ea

0
11490

Aflată într-o campanie personală de „spălare” a imaginii de marionetă a lui Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă nu ratează nicio ocazie să „intre în gura lupului”. Merge în public inclusiv în locuri în care ştie bine că nu este tolerată, cum a fost şi duminică, la Blaj.

Relatări de pe Câmpia Libertăţii spun că mulţimea a fost deranjată de prezenţa Vioricăi Dăncilă, la Blaj. De fapt, în special de momentul în care camerele TVR au pus intenţionat câteva imagini cu Dăncilă şi suita ei pe ecranele imense din mijlocul adunării.

Imaginile neaşteptate şi nepotrivite, mai ales că s-a încheiat campania electorală, au produs rumoare printre participanţi, unii acoperindu-şi ochii, alţii fluierând în semn de protest.

Mulţimea a depăşit însă repede momentul absolut nepotrivit, ba chiar agresiv din punct de vedere ale spiritului sărbătorii de la Blaj; preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia şi-au făcut apariţia pe Câmpia Libertăţii, iar oamenii au ales să dea uitării incidentul printr-un ropot de aplauze la adresa cuplului prezidenţial.

Ulterior, Guvernul a transmis un comunicat de presă cu privire la participarea premierului la eveniment, încercând să promoveze gestul lui Dăncilă de a fi prezentă la Blaj, semn că şi „scăparea” regizorilor TVR a fost parte din operaţiunea de promovare a premierului.

”Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat, duminică, 2 iunie 2019,  la serviciul liturgic şi la ceremonia de beatificare a celor şapte episcopi greco-catolici martiri, pe Câmpia Libertăţii de la Blaj. (…) Prezenţa prim-ministrului Viorica Dăncilă la acest moment al vizitei Sanctităţii Sale în România este un semn al aprecierii deosebite pe care Guvernul României o acordă dialogului inter-religios şi inter-confesional, al promovării pluralismului religios şi a culturii libertăţii religioase, precum şi a promovării unor politici publice echilibrate şi democratice în domeniul vieţii religioase. Premierul României susţine măsuri care permit implicarea cultelor religioase în societate prin numeroase proiecte sociale, educaţionale, culturale şi de spiritualitate”, se afirmă în comunicatul Guvernului, citat de Adevărul.

Va ţine Dăncilă cont de mesajul Papei?

Viorica Dăncilă revine luni la butoanele puterii cu încercarea de a face uitat momentul prost prin care trece PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea şi scorul dezastruos la alegerile din 26 mai.

Este interesant de urmărit dacă ea va ţine cont de mesale pro-Diaspora ale Papei Francisc şi ale preşedintelui Iohannis.

Dacă le va lua în serios, atunci va trebui să-i îndepărteze din funcţii sau de pe lângă funcţiile ărora le dau târcoale pe „cei 4 care au speriat Vestul”: Teodor Meleşcanu, Natalia Intotero, Carmen Dan şi Titus Corlăţean, foşti şi actuali miniştri vinovaţi pentru batjocorirea românilor din străinătate la alegerile din 26 mai.

CITIȚI ȘI:

Cazurile USR-Antena 3 şi Orban-IT. Îl „învie” Opoziţia pe Dragnea?

VIDEO. Halucinațiile lui Cristoiu: „Mihai Gâdea va fi candidatul PSD la prezidențiale. Are șanse foarte mari să câștige. E patriarhul PSD-iștilor”

Mircea Badea suferă cumplit pentru că poporul român „l-a trecut pragul pe Băsescu și nu l-a trecut pragul pe Tăriceanu”

PSD a furat Opoziției cel puțin două locuri în Parlamentul European. Păgubite: PNL și USR-PLUS

VIDEO. Clipe magice la Iași: 150.000 de credincioși au spus „Tatăl Nostru” împreună cu Papa Francisc

VIDEO. Imagini extraordinare: 100.000 de oameni în ploaie la Șumuleu Ciuc, la liturghia oficiată de Papa Francisc

VIDEO. Ce i-a „şoptit” Klaus Iohannis Papei, la Palatul Cotroceni. Mesajul viral dedicat PSD

VIDEO/PAMFLET. Ciutacu, tonomatul care se pupă cu Dragnea jr. (Fane Porcarul) în fața pușcăriei Rahova

Acuzații grave. Poliția lui Carmen Dan a încălcat procedurile la arestarea lui Dragnea, creându-i un regim privilegiat

DOCUMENTE. Românii din Diaspora s-au bătut „ca la Rovine” pentru votul lor . Au fost scene de groază, din cauza unui guvern iresponsabil

VIDEO. Șoc la Antena 3: Dragoș Pîslaru (USR-PLUS) i-a cerut lui Gâdea să nu mai manipuleze. Rezultatul: Gâdea a mai livrat un fake-news, încercând să scape de alt fake-news!

Cei de la USR-PLUS s-au lămurit cu Gâdea. Pîslaru: „A fost o greșeală. Nu vom mai accepta alte invitații în aceste condiții”

Victoria în alegeri e folosită de PNL pentru a scăpa de „mâinile moarte” din partid. Cad capetele complicilor PSD și ale celor cu rezultate slabe pe 26 mai

Încă o cacealma: Pandele candidează la prezidențiale! Poate revine și Firea, ca să candideze toată familia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here