Iohannis explică de ce n-a invitat Opoziția, de Ziua Națională, la Cotroceni: n-a fost loc! A trimis 156 de invitații

0
6151
De 1 decembrie 2021, Iohannis a umplut Cotroceniul de PSD-iști și de ofițeri ai serviciilor speciale. Pentru liderii opoziției n-a mai fost loc

Reprezentanții partidelor care nu fac parte din coaliția de guvernare (PSD, PNL, UDMR) n-au fost invitați la Cotroceni, cu ocazia festivității organizate pe 1 decembrie, de Ziua Națională, pentru că n-au avut loc. Acesta a fost mesajul transmis de oamenii președintelui Klaus Iohannis după ce s-a aflat că printre cei 156 de invitați nu s-a numărat nimeni de la USR și AUR.

Nominalizările s-au făcut în contextul epidemiologic și pe baza Legii 215/2016 privind ceremoniile oficiale, care stabilește ordinea de precădere a participanților, au explicat reprezentanții administrației prezidențiale, citați de News.ro.

Astfel s-a decis ca printre cei 156 de invitați să se regăsească președinții și vicepreședinții celor două Camere ale Parlamentului, miniștrii, conducătorii unor instituții cu rang de miniștri, șefii serviciilor secrete și de pază (SRI, SIE, SPP etc), președintele Curții Constituționale, diplomați și 20 de jurnaliști.

Dacian Cioloș, liderul USR, și George Simion, președintele AUR, n-au avut loc, deși partidele celor doi au, împreună, peste 25% din Parlament.

Surse politice afirmă că Iohannis a invitat-o pe deputata Cristina Prună, de la USR, în calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Aceasta nu s-a dus însă, în semn de protest pentru comportamentul președintelui țării.

În anii trecuți, Iohannis nu-i invita pe liderii PSD explicând că nu vrea să aibă de-a face cu penali la astfel de momente festive. În 2019, șeful statului și-a schimbat pentru prima oară viziunea, chemându-i pe PSD-iști și chiar pe Adrian Năstase la recepție.

În 2020 nu s-a organizat nimic din cauza pandemiei.

În 2021, prioritățile lui Iohannis s-au răsturnat complet, acesta invitând doar PSD, PNL și UDMR și ignorând USR, dar și pe primarul Capitalei, Nicușor Dan – la rândul său, acesta aflat sub asediu din partea PSD încă din prima clipă când partidul a ajuns la guvernare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Lider interlop către Laura Vicol (PSD), noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților: „Tu vorbești când vreau io și cât vreau io, nu când vrei tu!​!”

* „Numirea Laurei Vicol la Comisia Juridică face parte dintr-un plan de preluare a țării de către lumea interlopă. PSD o va pune ministru al Justiției în 2023“

* VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

Cum s-a rupt în două PNL-ul după coaliția cu PSD! Numele grele care nici nu concep să lucreze cu social-democrații

SERIAL (7). Comploturile anti-Ceaușescu

Cei 4.800 care au împărțit 2,4 miliarde de dolari, prăduiți de Securitate după uciderea lui Ceaușescu. Legătura cu Dan Voiculescu, Vîntu și frații Negoiță

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here