VIDEO. Analiza discursului lui Klaus Iohannis de Ziua Națională: ipocrizie, cinism, minciuni, lipsă de responsabilitate

4
3123
Klaus Iohannis

În amplul său discurs cu ocazia Zilei Naționale a României, președintele Klaus Iohanns a pozat în pacificatorul și unificatorul națiunii, deși se află spre sfârșitul unui an în care a înșelat masiv și a divizat profund. Vorbele sale sunt goale, atâta vreme cât nici măcar nu le-a explicat românilor de ce a destabilizat un partid (PNL) și o coaliție de guvernare (PNL-USR-UDMR), a aruncat România într-o criză profundă și a readus PSD la guvernare la mai puțin de un an de la alegeri.

Multe fraze rostite de Klaus Iohannis în discursul său de pe 1 Decembrie sunt contrazise flagrant de faptele sale din acest an.

„Să onorăm memoria tuturor înaintașilor noștri care, prin jertfă, cu angajament și viziune, au construit o patrie a tuturor cetățenilor ei”.

Lipsit de viziune și cu un angajament precar, Klaus Iohannis a construit o patrie în care nu au loc toți cetățenii săi. Mulți continuă să plece spre alte zări, scârbiți (și) de comportamentul prezidențial, pe care uii îl invocă explicit în decizia lor.

„România de astăzi este țara care și-a împlinit vocația democratică după Revoluția din Decembrie 1989.”

Cu o democrație șubrezită de unele acțiuni prezidențiale.

„Aderarea la Uniunea Europeană a desăvârșit procesul de apropiere de valorile occidentale.”

Valorile occidentale sunt incompatibile cu valorile PSD, partid adus de Iohannis la guvernare.

„… unitatea națiunii noastre, izvor al solidarității sociale și al coeziunii dintre cetățeni.”

Explicați-le asta Oanei Pellea, lui Marius Manole, Tudor Chirilă sau Radu Paraschivescu! Sau ei nu sunt cetățeni?!

„… Pandemia de Covid-19 constituie, în continuare, realitatea dureroasă a zilelor noastre.”

De ce nu ați luat măsuri încă din luna iunie pentru vaccinarea masivă a populației? DE ce nu ați introdus Certificatul Verde, ca majoritatea țărilor occidentale? Pentru că „ați învins pandemia”?!

„Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii.”

Deznădejdea e majoră, iar cel care a produs-o este președintele țării, prin opțiunile sale bezmetice și deciziile sale iresponsabile, care au „resetat” negativ scena politică.

„Pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză a încrederii, valurile de știri false și dezinformări tensionând suplimentar climatul social, deseori cu punerea în pericol a vieții și a demnității umane. În fața acestor curente toxice, trebuie să reacționăm.”

Trebuia să reacționați de mult, să luați măsuri, să aplicați legea, dar nu ați făcut-o! I-ați lăsat pe șoșocari să-și facă de cap, să răspândească minciuni ucigașe.

„Evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică.”

Bravo! Premiul 1 cu coroniță!

„Clasa politică, în ansamblul ei, are nu doar responsabilitatea, ci obligația de a recâștiga încrederea cetățenilor prin fapte și promisiuni îndeplinite, și nu prin declarații de intenție, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp.”

A abandonat complet dimensiunea morală, a uitat de justiție, trecând la vânzarea altui produs: „faptele”. Dar „faptele” nu pot fi aduse de unii care au demonstrat că nu știu să guverneze altfel decât furând! Iar hoția multă înseamnă „fapte” puține.

„Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluție reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu prețul unor compromisuri personale și doctrinare dificile.”

Au și început să arate: avocata interlopilor – șefă la Comisia Juridică; deputatul-șaorma – șef la Comisia pentru Muncă (ambele în Camera Deputaților); un condamnat definitiv pentru corupție – secretar general al Guvernului. Începutul e bun! Astea sunt „compromisuri doctrinare” sau de altă natură?!

„Doar cu voință politică vom reuși să construim consens, nu numai declarativ, ci și prin acțiuni concrete, care să genereze progres și prosperitate pentru oameni.”

Consens cu hoții? Niciodată!

„O societate trainică, sănătoasă și durabilă se construiește printr-un  efort comun, prin muncă și sacrificii, prin punerea în prim-plan a agendei publice.”

O spune unul care nu dovedește nici prea multă muncă, nici vreun fel de sacrificii. În 7 ani, n-a sacrificat nici măcar 3 weekend-uri personale, nici atunci când țara ardea! Golful, schiul, plimbările și relaxareasunt pe primul plan.

„Este important să învățăm cu toții din lecțiile trecutului, ca să ne putem ghida mai bine acțiunile prezente și viitoare.”

OK, să începem cu președintele: a învățat ceva din lecția distrugerii PNL prin impunerea lui Cîțu? Dar din lecția puverizării coaliției de dreapta?

„Să fim conștienți că împreună, uniți de aceeași parte a baricadei, vom putea să depășim aceste crize și vom reuși să redobândim echilibrul în societatea noastră.”

De aceeași parte a baricadei cu avocata interlopilor, cu deputatul-șaorma și cu SGG-ul penal? Niciodată! E ca și cum președintele ne-ar cere să fim „uniți de aceeași parte a baricadei” cu Sile Cămătaru și cu Leo de la Strehaia.

„Astăzi, când celebrăm 103 ani de la Marea Unire, lecția solidarității este mai vie și mai actuală ca oricând.”

Nu e nici vie, nici actuală! Iohannis a rupt brutal solidaritatea cu voci importante ale Cetății, care i-au fost alături, pe viscol și pe caniculă, când președintele poza în apărător al Justiției! Apropo: la recepția de la Cotroceni n-a fost invitat niciun lider de partid din Opoziție!

VIDEO: Discursul ipocrit de la Palatul Cotroceni

Discursul președintelui Klaus Iohannis

„Excelențe, doamnelor și domnilor, dragi români,

La fiecare 1 Decembrie, de Ziua noastră Națională, simțim aceeași emoție puternică ce ne unește în jurul unei sărbători care ne aparține tuturor, indiferent de locul în care ne aflăm.

1 Decembrie este despre cum un ideal național, visat de generații întregi, a devenit realitate în 1918. 1 Decembrie este despre solidaritate, despre coeziune în jurul unor obiective comune, despre rememorarea tuturor reușitelor și a sacrificiilor care le-au făcut posibile.

1 Decembrie reprezintă însă și amintirea dificultăților, deloc puține, care ne-au marcat istoria, a perioadelor în care speranța părea pierdută.

Să onorăm memoria tuturor înaintașilor noștri care, prin jertfă, cu angajament și viziune, au construit o patrie a tuturor cetățenilor ei, un contribuitor responsabil la echilibrul și pacea în regiune.

România de astăzi este țara care și-a împlinit vocația democratică după Revoluția din Decembrie 1989.

Aderarea la Uniunea Europeană, eveniment de la care în curând se vor împlini 15 ani, a desăvârșit procesul de apropiere de valorile occidentale.

Participarea la construcția europeană și la dialogul internațional, fructificarea atuurilor geostrategice, economice sau culturale ale țării, toate se sprijină pe unitatea națiunii noastre, izvor al solidarității sociale și al coeziunii dintre cetățeni.

Sărbătorim astăzi Ziua Națională într-un moment marcat de griji și suferințe. Pandemia de Covid-19 constituie, în continuare, realitatea dureroasă a zilelor noastre.

Acest virus a răpit din mijlocul familiilor bunici, părinți, frați, surori, copii și prieteni. Pline de compasiune, gândurile mele se îndreaptă către familiile înlăcrimate ale celor care au pierdut lupta cu boala. Adresez un mesaj de încurajare celor în suferință, bolnavilor din spitale, urându-le însănătoșire grabnică și deplină.

Acum, mai mult decât oricând, trebuie să ne regăsim forța unității, să nu ne lăsăm pradă deznădejdii și să avem înțelepciunea de a alege să ne protejăm sănătatea.

Trebuie să facem tot ce ține de fiecare dintre noi pentru a nu mai avea un val atât de agresiv ca cel care a devastat națiunea noastră în această toamnă.

Singura cale pentru a pune punct pandemiei rămâne vaccinarea cât mai multor oameni. Nu există, dragi români, un alt drum decât acesta, al vaccinării, pentru a ne recâștiga normalitatea.

De Ziua Națională, transmit un mesaj special de respect și gratitudine personalului medical care se luptă până la epuizare pentru a salva vieți. Prin eforturi extraordinare, dumneavoastră, medici și paramedici, asistente și asistenți, infirmieri și ambulanțieri, voluntari, nu doar vă puneți în slujba celorlalți, dar ne dați tuturor încredere în forța societății noastre!

Ziua Marii noastre Uniri este de acum înainte legată de exemplul dăruirii pentru semeni a corpului nostru medical.

Doamnelor și domnilor,

Trebuie să fim conștienți că pandemia nu a generat doar o criză sanitară profundă, ci și o criză a încrederii, valurile de știri false și dezinformări tensionând suplimentar climatul social, deseori cu punerea în pericol a vieții și a demnității umane. În fața acestor curente toxice, trebuie să reacționăm.

În același timp, evenimentele ultimelor luni au accentuat sentimentul de neîncredere în clasa politică.

De aceea, clasa politică în ansamblul ei are nu doar responsabilitatea, ci obligația de a recâștiga încrederea cetățenilor prin fapte și promisiuni îndeplinite, și nu prin declarații de intenție, care nu mai pot convinge astăzi. Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp.

Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică. Dar această soluție reprezintă, totodată, o oportunitate pentru politicieni de a arăta că au maturitatea de a pune pe primul loc interesul românilor, chiar cu prețul unor compromisuri personale și doctrinare dificile.

Nu trebuie să uităm nicio clipă că obiectivul nostru fundamental este asigurarea viitorului democratic și european al României, stabilitatea și buna funcționare a statului.

Doar cu voință politică vom reuși să construim consens, nu numai declarativ, ci și prin acțiuni concrete, care să genereze progres și prosperitate pentru oameni. Sunt optimist că lucrurile vor funcționa și că rezultatele nu vor întârzia să apară.

Pandemia va lua sfârșit la un moment dat și noi va trebui să fim pregătiți până atunci pentru a recupera decalajele încă foarte mari pe care le avem în raport cu țările din vestul Europei.

O societate trainică, sănătoasă și durabilă se construiește printr-un  efort comun, prin muncă și sacrificii, prin punerea în prim-plan a agendei publice.

Este important să învățăm cu toții din lecțiile trecutului, ca să ne putem ghida mai bine acțiunile prezente și viitoare.

Să fim conștienți că împreună, uniți de aceeași parte a baricadei, vom putea să depășim aceste crize și vom reuși să redobândim echilibrul în societatea noastră.

Dragi români,

Astăzi, când celebrăm 103 ani de la Marea Unire, lecția solidarității este mai vie și mai actuală ca oricând.

Istoria ne-a demonstrat de nenumărate ori că, dacă rămânem uniți, putem să ne adaptăm oricăror realități și tendințe și că depinde de voința noastră, ca națiune, să trecem cu bine peste toate provocările.

Ca și în atâtea alte momente definitorii ale trecutului nostru, avem și acum resursele necesare, instrumentele potrivite și voința de a reuși. Vă îndemn, așadar, să privim cu speranță spre viitor!

Tuturor românilor, oriunde vă aflați astăzi, vă urez «La mulți ani!» și vă doresc multă sănătate!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* EXCLUSIV. Cei 5 deputați PNL care au votat-o pe avocata interlopilor la șefia Comisiei juridice din Parlament. Au mai contribuit: PSD – 7, UDMR – 2, Minorități – 1

* Lider interlop către Laura Vicol (PSD), noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților: „Tu vorbești când vreau io și cât vreau io, nu când vrei tu!​!”

* Încă o atrocitate: coaliția PSD-PNL l-a reinstalat pe deputatul-șaorma șef la Comisia de Muncă. Ciolacu zicea anul trecut că-l dă afară din partid

* VIDEO. Satiră usturătoare a lui Oreste la adresa lui Rareș Bogdan: „S-a transformat într-un broscoi fără rușine” / „Când te urâțești la suflet, degeaba pui ruj roz” / „Prea mică satira politică pentru un prea mare mincinos!”

Cum s-a rupt în două PNL-ul după coaliția cu PSD! Numele grele care nici nu concep să lucreze cu social-democrații

* „Mi-au furat portofelul!“ O reporteriță RTV a fost tâlhărită la o manifestare AUR, în timp ce vorbea cu George Simion, de Ziua Națională, la Alba Iulia

SERIAL (7). Comploturile anti-Ceaușescu

Cei 4.800 care au împărțit 2,4 miliarde de dolari, prăduiți de Securitate după uciderea lui Ceaușescu. Legătura cu Dan Voiculescu, Vîntu și frații Negoiță

4 COMENTARII

  1. Acest individ nu a avut nicio competitie notabila la fiecare rand de alegeri. In 2014 lumea a votat impotriva lui Ponta care era un arogant si nesimtit. Iohannis nu avea un trecut prea cunoscut doar o imagine bine facuta de mafia media in special Latrina 3 care ii aloca merite ca primar al Sibiului. Acum intelegem ca a fost ridicat chiar de catre Varanul, el fiind de fapt premierul de la Grivco. In 2019 Ciolacu a facut un non-combat si a vrut sa linseze toata gasca Dragnea, dupa ce mustaciosul s-a dus la puscarie. Barna avea toate sansele sa intre in turul doi insa PNL si USR au votat masiv cu Dancila pentru a-i netezi drumul lui Iohannis catre al doilea mandat. In 2020 pur si simplu prin iesirile sale isterice pe tema pandemiei a ras 10% din scorul PNL. Apoi si-a pus in plan sa-l darame pe Orban si sa preia partidul. Iohannis este un individ cinic pentru ca i-a aruncat la gunoi pe cei care l-au ajutat sa ajunga presedinta, dar si pe cei 6.2 milioane de romani. Sa urlii ca un apucat ca PSD vinde Ardealul ungurilor, ca PSD este cel mai mare rau si pe urma sa faci guvern PNL-PSD este de-a dreptul sinistru. A inselat voturile a peste 66% dintre romanii care au venit la vot, unii cu mari eforturi. Asta ar trebui judecat pentru ca una a declarat in campanie si alta a facut ulterior. Ar trebui sa se pedepseasca astfel de fapt deturnarea voturile. Astazi asistam la un meltenism grotesc al exponentilor ciumei rosii, tocmai datorita lui Iohannis. Inteleg ca nu mai are nicio miza, ca vrea un mandat relaxat fara suspendari. Atunci de ce a mai candidat? Cat despre casele lui luate cu banii din chiria platita de Raiffeisen, asta va trebui sa fie lamurita de procurori. Cu banii luati si-a cumparat case, desi imobilul nu-i apartine. A cules beneficii nedatorate.

  2. Discursul ar putea fi considerat impaciuitor, diplomatic, minciunile impuse de cerintele festivitatii daca nu era gestul agresiv de a nu-i invita pe toti sefii partidelor parlamentare.
    Folosind festivitatea pentru a le da celor doi cu tifla, minciunile nu mai au scuza diplomatiei. Este pur si simplu cinism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here