Tăriceanu candidează, dar n-ar prea vrea alegeri! El le-ar amâna chiar și un an. „Ce să voteze? Măştile după figură?”

1
996
Calin Popescu Tariceanu
E cam trist CACPT...

Preşedintele ALDE, Călin Anton Constantin Popescu Tăriceanu, susţine că amânarea alegerilor locale, chiar şi cu un an, nu ar fi o problemă „insurmontabilă”, în condiţiile în care scrutinul din septembrie „nu se poate desfăşura în condiţii normale”.

Într-o conferință de presă organizată sâmbătă, C. A. C. P. Tăriceanu și-a expus deja explicațiile pentru un previzibil eșec la Primăria Capitalei, acolo unde candidează. „Eu cred că amânarea alegerilor locale, chiar şi cu un an, nu ar fi o problemă insurmontabilă. Prefer un proces electoral desfăşurat în condiţii corecte, care să asigure participarea la vot, exprimarea neîngrădită a votului, decât un proces electoral care este o farsă şi este viciat”, a spus Tăriceanu.

În opinia sa, alegerile ar fi trebuit amânate, mai ales că „nu se poate desfăşura în condiţii normale” campania electorală.

„Contactul în campanie nu se poate desfăşura. Acest lucru duce în final la un deficit democratic, pentru că cetăţenii trebuie să voteze în cunoştinţă de cauză. Ce să voteze? Măştile după figură? Trebuie să-l vadă pe candidat, să-l audă, să-i pună întrebări, să audă răspunsurile. (…) Săptămâna viitoare se va face o simulare la Parlament de cum ar funcţiona ziua votului. În secţiile de votare sunt 16 membri şi durează cam trei minute operaţiunea de votare, de când intră cetăţeanul în secţia de vot – se prezintă cu actului de indentitate, se identifică, semnează, primeşte ştampilă, ia buletine, se duce în cabină, pune buletinele în urnă şi aşa mai departe. Lucrul aceste ne pune mari probleme legat de modul în care se va desfăşura votul, cât de bine se poate desfăşura votul în condiţii de siguranţă. Pentru că şi cei din secţiile de votare vor fi foarte expuşi, ca şi ceilalţi”, s-a lamentat liderul ALDE, partid aflat într-un proces accelerat de destructurare.

„Probabil vor fi aleşi cu 15%, 10% din numărul de votanţi. Cam acesta este rezultatul organizării alegerilor cu orice preţ pe 27 septembrie”, s-a mai smiorcăit Tăriceanu, care-și pregătește discursul pentru umilința pe care i-o vor aplica bucureștenii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Acest individ se baga in seama numsi pentru a emite pe gurs otravuri si enormitati. Ganduri de cartita pro-rusa care trebuie sa destabilizeze tot ce poate pe-aici….lumea e scarbita de el si el, nimic, ii da cu cornul inainte ca un rinocer naravas!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.