(P) Corina Martin propune două proiecte revoluționare: parcul costier în terase “Modern” (20 ha) și amenajarea marină lagunară “Mica Veneție” (10 ha)

1
380

(Promovare electorală)

Cunoscutul antreprenor, promotor și dezvoltator în turism Corina Martin, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la Primăria municipiului Constanța, a inclus în platforma-program cu care se prezintă în fața alegătorilor și două proiecte revoluționare pentru orașul ridicat pe ruinele anticului Tomis.

Este vorba despre cel mai mare parc terasat din municipiu, pe aproape toată zona costieră a orașului (fără Mamaia, desigur), și amenajarea hidrotehnică lagunar-marină “Mica Veneție”, un spațiu lacustru de loisir, cu funcționalitate de 12 luni pe an.

Parcul “Modern” – 20 de hectare de terase-parc, pe aproape întreaga zonă costieră a Constanței

Primul dintre proiectele Corinei Martin, Parcul “Modern”, vizează amenajarea unui parc ecologic, generos ca suprafață și amenajări, ce va cuprinde o mare parte din faleza maritimă de Nord, Est și Sud a orașului Constanța, pe toată zona costieră nelocuită. Are ca repere Cartierul Consilierilor – Spitalului Militar – Plaja Modern – Poarta 2 a Portului – Poarta 6 a Portului, pe o suprafață totală de 20 de hectare, amenajat în terase, cu alei de peste 8 metri lățime, ce vor oferi vizitatorilor și localnicilor spații de promenadă și de repaus, piste de biciclete, chișocuri de înghețată și băuturi răcoritoare și locații pentru evenimente ce vor implica artiști ai Constanței.

Proiectul va fi realizat în 4 etape anuale, cu finanțare din fonduri europene.

Prima etapă va începe în Zona Plajei Modern (pe 6 hectare), a doua etapă cuprinde zona Spitalul Militar – Cartierul Consilierilor (pe 2 ha), a treia etapă cuprinde Poarta 5 Port / zona Abator – Poarta 6 (pe 4 ha), iar ultima etapă va cuprinde zona Poarta 2 – Poarta 4. 

“Mica Veneție” – o amenajare lacustră de tip lagunar-marin pentru entertainment, pe 10 hectare din dreptul falezei dintre Poarta-1, Cazino și Portul Turistic Tomis

Al doilea mare proiect revoluționar pentru Constanța, din planul PER,  este denumit, frumos și sugestiv, “Mica Veneție“!

În zona Poarta 1 – Cazino Constanța – Portul Turistic Tomis, practic în incinta de Est a bazinului portuar, va fi dezvoltată o construcție hidrotehnică modernă, care va respecta politica de protecție a florei si faunei marine și va însemna cheiuri, dane și platforme marine, prin 10 hectare de terenuri câștigate în mare, cu amenajări tip restaurant, agrement, terase, magazine etc. și cu un număr suficient de locuri de parcare.

“Mica Veneție” va extinde și va transforma zona de agrement Cazino – Port Tomis (actualmente un port turistic mic, insuficient dezvoltat și fără toată infrastructura necesară) într-un mare pol de atracție, de care orașul are atât de mare nevoie, pentru a deveni o destinație turistică de 12 luni pe an!

Despre acest proiect, Corina Martin, candidatul Partidului Ecologist Român la Primăria municipiului Constanța, spune că  va ajuta la transformarea Constanței în “Perla Mării Negre”.

Corina Martin:Zona trebuie extinsă pentru atragerea turiştilor. Intenţia noastră este să dezvoltăm construcţia hidrotehnică şi modernă, prin amenajarea de cheiuri și platforme care să însemne de fapt teritorii câștigate asupra mării. Deci vom crea o zonă pe mare, la care vom ajunge cu ambarcaţiuni. Vom avea acces la restaurante, terase, promenade şi alte spaţii. Orașul Constanța trebuie să devină perla Mării Negre, orice oraș port trebuie să devină un oraș bijuterie, iar noi avem această posibilitate și acest proiect vizionar.”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.