Acuzații grave: viceprimarul Dan Cristian Popescu folosește galeria dinamovistă pentru a-și teroriza contracandidații din Sectorul 2, spune candidatul USR-PLUS

3
2558
Candidatul USR-PLUS la Sectorul 2 București, Radu Mihaiu (al doilea din stânga), povestește pe Facebook cum a fost hărțuit și terorizat de ultrași din galeria dinamovistă. Incidentul nu e singular. FOTO: Facebook Radu Mihaiu

Radu Mihaiu, candidatul USR-PLUS la Sectorul 2 București, a povestit pe contul său de Facebook cum a fost hărțuit și intimidat de ultrași din galeria dinamovistă condusă de Elias Bucurică atunci când a încercat să împartă pliante în zona Obor. Radu Mihaiu a atașat și o poză cu “cetățenii” care l-au agresat, afirmând că aceștia acționează la comanda viceprimarului Dan Cristian Popescu, candidatul PNL la Sectorul 2.

În lumea ultrașilor se știe că galeria dinamovistă este, de multă vreme, implicată în acțiuni politice, cu beneficii materiale în zona Pieței Obor, așa cum nucleul galeriei rapidiste a trecut, de câțiva ani, în tabăra lui Dan Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1.

Elias Bucurică a fost aliatul lui Neculai Onțanu când acesta era primarul Sectorului 2, iar din 2016 a sărit în barca liberalului Dan Cristian Popescu – cel care azi vrea să devină primar, dar nu mai este susținut de partid.

Dinamoviștii ar fi fost implicați în evenimentele violente din 2012, care au dus la demisia Guvernului Boc. Mai mult, în timpul protestelor împotriva corupției, din februarie 2017, ar fi fost folosiți pentru a provoca diversiunea încăierării cu jandarmii, ca să împrăștie cei 100.000 de oameni strânși în fața Palatului Victoria.

Agresarea “nepoftiților” are o lungă tradiție în Sectorul 2. În perioada în care USR a strâns semnături pentru inițiativa “Fără penali în funcții publice”, dar și la alegerile din 2016, corturile acestui partid din zona Obor au fost vandalizate în mod constant, iar voluntarii – agresați și intimidați permanent.

Despre liberalul D. C. Popescu, trecut până acum prin alte trei partide, G4Media.ro a scris că a amenințat conducerea PNL că, dacă nu va fi nominalizat candidat la Primăria Sectorului 2, va candida oricum, dar din partea PSD!

Știute fiind legăturile politicianului cu tot felul de personaje și interesele pe care le reprezintă în Sectorul 2, USR-PLUS și PMP n-au acceptat să-l susțină pe D. C. Popescu drept candidat unic al Opoziției. Liberalii par să-l fi lăsat din brațe, dovadă că la negocierile pentru desemnarea unor candidați comuni au cedat Sectorul 2 către USR-PLUS.

Postarea lui Radu Mihaiu despre incidentele de la Obor

„Ne-au urmat mai tot traseul, strigând ca pe stadion. Ne-am dat seama că este vorba de câțiva ultrași din gașca lui Elias Bucurică, apropiat al lui D. C. Popescu“

„Gașca lui D. C. Popescu. Șicane și intimidări.

Ieri, am continuat campania de strângere de semnături alături de colegii mei din Alianță. De această dată, am fost în zona Obor-Șoseaua Colentina și nu ne-a ocolit deloc «o surpriză». Deloc plăcută, însă previzibilă. Câțiva domni, pseudo-interesați de măsurile electorale ale Alianței, ne-au abordat, încercând să creeze o atmosferă de scandal. De la țipete la jigniri, până la tactici de intimidare în speranța că vom părăsi zona. Ne-au urmat mai tot traseul, strigând ca pe stadion, cuvinte greu de reprodus, în semn de intimidare.

Ne-am dat seama rapid din poze publice că este vorba de câțiva ultrași din gașca lui Elias Bucurică, apropiat al lui D. C. Popescu. Elias Bucurică – cel care controlează afaceri în piața Obor, cel care primește contracte de paza de la D. C. Popescu și Drugău de la ADP Sector 2, cel care a trecut din garda lui Onțanu în cea a lui Popescu.

Din păcate, acest incident nu este primul. Colegii mei au mai traversat episoade de intimidare, șicanare și simulare a supremației forței fizice și la Stadionul Național când strângeau semnături pentru campania la prezidențiale, dar și noaptea când lipeau afișe (episod finalizat la secția de poliție).”

„Acești oameni, cu astfel de practici, i-au făcut și îi fac campanie lui D. C. Popescu“

„Aceasta este realitatea in România lui 2020. În mijlocul capitalei, chiar în cartierul în care locuiți, lângă copiii și familiile dvs, indivizi cu comportamente de huligani, încearcă să conserve interesele și resursele publice prin șicane și intimidări la adresa celor ce se opun acestor practici. Acești oameni cu astfel de practici i-au făcut și îi fac campanie lui D.C Popescu.

Acești oameni cred că hărțuirea, intimidarea și supremația fizică ne-ar face să dăm un pas în spate? Sau să închidem ochii in fața sistemului mafiot mufat de 30 de ani la banii oamenilor din sectorul 2?

Am 2 răspunsuri:

  1. Nu ne intimidați. Printre noi sunt oameni cărora le-au zburat gloanțele lui Ceaușescu pe deasupra capului. Printre noi sunt oameni care n-au dat bir cu fugiții de la speranțele lor nici când minerii împărțeau răngi. Printre noi sunt majoritari cei ce au stat drepți în fața jandarmilor lui Dragnea.
  2. Nu vom ceda. Corupția ucide, dar pe parcurs creează monștri ce sufocă această țară și o îngroapă-n sărăcie de 30 de ani. Ca să învingi corupția, deranjezi „monștri” ce ne țin în subdezvoltare. Fix cum este Sectorul 2. Nu vom ceda. Mergem până la capăt în misiunea noastră de a schimba administrația putreda din Sectorul 2. Și suntem liberi să facem asta, căci noi nu răspundem în fața nici unei găști, nici unui grup de interese. Și, da! Scoatem hoția din Primăria Sectorului 2. E timpul schimbării! Ne vedem la vot, Popescu!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dan Barna: USR-PLUS și PNL sunt “relativ aproape să pună în spatele lui Nicușor Dan candidați unici și la Sectoarele din București”

“Minți cu nerușinare! Ai luat bani să spui că ai fost bolnavă! Te închini la Bahomet! Te-a plătit OMS!”. Andreea Esca, linșată de postaci după interviul în care a povestit cum s-a îmbolnăvit de Covid

3 COMENTARII

  1. Si a vazut ceva concret in sensul asta,micul pluserist,o imagine a viceprimarului cu ultrasii la o bere pe terasa,ceva in sensul asta?Daca da,sa o dea presei,sa vedem si altceva ,mai concret,palpabil,decat acuze in stilul pesedeului si pemepeului!!PSDul nu mai are primar in sectorul 2?Eu stiu ca da,iar nea’Ontanu ar mai vrea un al N-lea mandat,ca i s-au terminat banii prin tribunale!!Asa ca,pana nu vad o fotografie cu profesorul de matematica la brat cu gorilele pesediste de la Dinamo,nu cred in vorbele contracandidatilor care de cand au ajuns in parlament,au facut jocurile pesedistilor,criticand la greu pe liberali,care nu au facut niciun gest de genul asta lamentabil ,ca acesti pui de securisti neomarxisti!!

  2. Daca nu are legaturi cu pesedistii ca sa-l compromita pe liberal,atunci e cam tampitzel,micul neomarxist!!!Caci pesedistii intotdeauna au acuzat adversarii de ceea ce fac ei!! De pe vremea campaniilor murdare ale anilor iliescieni,asta a fost manevra:puneau interlopi ,bodiguarzi ,fosti militieni sa spuna ca sunt platiti de taranisti sau liberali,iar prostimea venea si punea stampila acolo unde „trebuia”,pe hoti!!Se dezgroapa mizeria iar,se pare,ca cei ce nu pot mai mult decat sa acuze,se potrivesc de minune…eu zic sa faca o alianta impotriva dusmanului lor comun:liberalii! Si poza asta,cu bietii pluseristi pozati in fata a doua gorile, cu unul din ei uitandu-se atent sa vada daca e pozat…asta e dovada?ATAT PUTETI,MINCINOSILOR?POZA CU LIBERLALUL LA BRAT CU DINAMOVISTII,LA O PARTIDA DE FOTBAL,LA O TERASA….NIMIC CONCRET?Daca o vad,cred,pana atunci..teatru ieftin!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.