CULISE. Mesajul intern al lui Barna către membrii USR-PLUS: “Cîțu mi-a spus că a analizat ce opțiuni avem și că oricum n-avem ce face decât să acceptăm. Ne cred un fel de UNPR“

14
14036

Vicepremierul Dan Barna le-a relatat membrilor USR-PLUS, în grupul de comunicare intern al USR-PLUS, că premierul Florin Cîțu a refuzat toate variantele de compromis pe care i le-a propus după demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Cîțu i-a răspuns, a relatat Dan Barna, că a analizat situația și e sigur că USR-PLUS n-are altă soluție decât să accepte situația.

În mesajul intern dat de Barna pe grupul USR-PLUS și publicat de HotNews.ro, liderul Alianței spune că PNL are o percepție greșită despre partenerii de coaliție, confundându-i cu un soi de UNPR care e dispus să înghită orice pentru câteva sinecuri.

Potrivit lui Barna, premierul l-a chemat să-l anunțe că l-a pus interimar la Sănătate “ca și cum m-ar fi scos din sertar”, iar situația ireconciliabilă la care s-a ajuns a fost generată de ostilitatea lui Cîțu.

Mesajul dat de Dan Barna pe grupul de comunicare internă a membrilor USR-PLUS

„Pentru că tot au fost întrebări și vor mai fi, vă povestesc acum, dincolo de postarea de la mine de pe pagina cum a fost cu demiterea lui Vlad:

 • Nu am știut înainte de întalnirea de la 10:30 nimic despre vreo demitere și evident nimic despre vreun interimat.
 • Nu a existat anterior nicio discuție a mea cu Florin despre retras, demis, revocat Vlad iar la Coaliție am fost ferm și părea că am depășit situația.
 • La întâlnire, azi la 10:30, Florin mi-a zis că îi demite pe cei doi că e prerogativa lui și că m-a numit interimar și că actele sunt trimise deja la președinte.
 • L-am întrebat de ce m-a mai chemat dacă e doar ca să mă informeze de ceva ce a făcut și a decis singur. I-am spus că nu voi accepta un interimat despre care nu a avut minimul respect să mă întrebe înainte, ca și cum m-a luat din sertar.
 • I-am cerut concret să spună ce îi reproșează lui Vlad și mi-a zis despre impresia de sfidare că a început conferința de presă peste el, că a postat la 11 seara deodată cu el conf presă, că INSP… că nu avem paturi ATi… Toate chestii sau de greșeli, suprapunerile, sau fără legătură cu el.
 • I-am propus alternative ca să putem avea spațiu de negociere și de păstrat coaliția funcțională, i- am zis: uite ieși și dai termen de 30 de zile ca să apară schimbări pozitive la MS/Vlad , în felul ăsta arăți și forță autoritate și avem spațiu de dialog și dacă nu merge ai argument valid să-l demiți.
 • A zis că a vorbit deja cu președintele, i-am zis hai să-l sunăm să-i zicem varianta asta ok prin care am putea menține coaliția stabilă și a zis că nu vrea că chiar dacă îl conving pe președinte, nu se răzgândește el că a luat deja decizia reproșându-mi și comunicatul BNR UP de vineri, generat de trimiterea unei plângeri penale impotriva MS pe fapte ridicole si fara sa existe un raport al corpului de control finalizat.
 • I-am spus că dacă nu ne lasă nici o margine de poziționare, vom avea o singură opțiune: să ripostăm ferm. Mi-a răspuns că e ok, că a analizat ce opțiuni avem și că oricum nu avem ce face decât să acceptăm.
 • Plecând de acolo am făcut ședința BNR și am adoptat poziția pe care o știți și am comunicat-o la prânz, și pe care o menținem în zilele următoare.
 • E mai mult decât doar despre Vlad. Este despre a fi respectați ca parteneri de coaliție și asta e o miză pe care dacă nu o câștigăm degeaba mai stam la guvernare pentru că nu putem accepta percepția lor că suntem vreun UNPR, bucuroși să avem niște poziții și mucles. Aici ne-au judecat greșit crezând că o înghițim fericiți fără să mai zicem ceva.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea

* USR-PLUS condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu, după demiterea lui Voiculescu

* Miniștrii USR-PLUS au boicotat prima ședință de guvern fără Vlad Voiculescu!

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

14 COMENTARII

 1. Prunariu a zburat cu rușii în cosmos iar la întoarcere avea ambele mâini vinete. Românii l-au băgat în carantină crezând că-i boală cosmică. De fapt rușii îi dădeau peste mână ori de câte ori vroia să atingă vre-un burton. Cam așa a pățit și USR+ cu PNL.

 2. Da, pentru mine e clar ca MAFIA PRO RUSA INCLUDE SI PNL. MAFIA PRO RUSA NU VREA CA O ALIANTA PRO-OCCIDENTALA SA AIBA SUCCES IN ROMANIA. Sunt atat in PNL cat si in USRPLUS agenti pro-rusi care au facut in asa fel incat sa existe numai ura si zazanie in coalitie!!!

  • Păiii…, până una altaaa…, se cam profilează un mariaj… P.N.L.-P.S.D. (adică un… NOU U.S.L.) !!!!!!

   AȘA CUM A MAI FOST, de altfel, șiii… nu cu foarte mult timp în urmă!

 3. Deci sa ne-ntelegem, Citzu are guvern pe persoana fizica, l-a mostenit de la … ma-sa. Asa ca, v-aliniati, privirea inainte, nu misca nimeni in front. Comanda la mine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here