CTP: „Terorism de stat. Deosebirea între Hitler 1933-34 și Trump 2021 este că Trump nu are sprijinul Armatei și al elitelor”

1
2491
Cristian Tudor Popescu

Publicistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat la Digi 24 violențele de la Washington și căderea pentru câteva ore a clădirii Captoliului. „Trump vrea să transforme America în Reich-ul pentru 1.000 de ani”, spune gazetarul.

  • „Am spus-o și am repetat-o până m-a durut capul: acest individ, Trump, este capabil de orice, va recurge la orice mijloace pentru a-și păstra puterea. Și asta se întâmplă acum. Văzând imaginile, am senzația unui serial prost.”
  • „Acesta este terorism la nivel de stat, condus și lansat, inițiat acum câteva ore în discursul acela la miting, de către președintele SUA, care le-a cerut suporterilor săi să vină și să intervină. Ce vedem, este cea mai gravă lovitură la adresa statului american, la adresa ideii de America, de la războiul civil încoace. Pentru că vine din interiorul Americii, nu din exteriorul ei.”
  • „Ce vor acești oameni? Să presupunem că ar izbândi în demersul lor. Ce înseamnă izbânda lor, a acelor inși care au ocupat acum Capitoliul? Înseamnă instaurarea dictaturii în America. Înseamnă transformarea Americii într-o Coree de Nord, cu Donald Trump și familia lui – dictatori ereditari. El pe viață, și urmașii lui. Ce altceva să vrei în momentul în care vii și răstorni prin forță rezultatul alegerilor democratice, certificate de toate instituțiile statului american?”
  • „Acești oameni vor să răstoarne pur și simplu statul american democratic și să-l înlocuiască cu o dictatură ca în Coreea de Nord, ca în unele țări africane. Nici măcar Vladimir Putin sau Xi Jinping, care sunt dictatori pe viață în țările lor, în Rusia și în China, nu au fost puși în pozițiile respective prin lovitură de stat. Prin năvălirea de teroriști în sediile parlamentelor din Rusia și din China. Nu! Totuși, au fost puși prin niște proceduri, care nu au legătură cu libertatea de voință a alegătorilor, dar măcar prin niște proceduri, prin niște instituții.”
  • „În acest moment, Statele Unite se situează sub Rusia și sub China. Se duc spre Coreea de Nord, prin ce vedem acolo.”
  • „Donald Trump a reușit să mintă 70 de milioane de oameni în Statele Unite. Are suport popular, dar spre deosebire de Hitler, nu are sprijinul Armatei și al elitelor. Îi mai lipseștre zvastica pe frunte, dar nu are suportul suficient, cu excepția câtorva senatori republicani. Atenție – câtorva! E vorba de Ted Cruz și alți doi, trei. El nu are nici măcar suportul Partidului Republican.”
  • „Trump vrea să transforme America, acum, în Reich-ul pentru 1.000 de ani.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Guvernul blochează schema ticăloasă a PSD-istului Chiriță de la ANRE, eliminând haosul din piața de gaze. Clienții vor fi trecuți din oficiu la cea mai bună ofertă a furnizorului actual

* Fostul ministru Costel Alexe, șeful CJ Iași, acuzat de DNA că a luat șpagă 22 de tone de tablă

Ion Cristoiu naște pui vii: cică Grigore Cartianu a criticat „Revelionul lui Garcea” ca să vină el șef la TVR!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.