DOCUMENT. Scrisoarea generalilor, care a șocat Franța. Idei discriminatoare, aluzii puciste și amenințări cu războiul civil

3
2648

Scrisoarea publică semnată de peste 1.100 de cadre militare, printre care şi cel puţin 20 de generali în rezervă, a bulversat Franța. De câteva zile, politicieni din toate partidele iau poziție față de acest „document” cu idei rudimentare, redactat parcă în alt secol.

„Scrisoarea generalilor” vorbește despre „pericolul” în care se află Franța, despre „hoardele din suburbii” și zonele în care „legile Republicii nu se aplică”. Este înfierată politica anti-discriminare, se fac aluzii la un posibil război civil și la un inevitabil puci militar (ca soluție salvatoare).

Franța intră și într-o logică electorală, dat fiind că peste un an (aprilie 2022) vor avea alegerile prezidențiale, iar principalii doi candidați, Emmanuel Macron și Marine Le Pen, s-a poziționat diametral opus față de „Scrisoarea generalilor”.

Guvernul francez a condamnat scrisoarea semnată de cadrele militare, unele în serviciu activ. Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a anunţat că semnatarii scrisorii vor fi pedepsiţi. Conform legii franceze, cadrele militare franceze – fie în serviciul activ, fie în rezervă – nu au voie să-şi exprime în public opiniile despre religie şi politică.

În tabăra cealaltă, Marine Le Pen, președinta Frontului Național, a dat semne de susținere a scrisorii: „Dragi generali, alăturaţi-vă luptei mele pentru Franţa!”.

„Situaţia e gravă, Franţa e în pericol”, scriu autorii scrisorii adresate preşedintelui Macron, miniștrilor și parlamentarilor. Semnatarii vorbesc despre „haosul” pe cale să pună stăpânire pe Franța, haos care ar cere „intervenţia camarazilor noştri aflaţi în activitate în cadrul unei misiuni periculoase de protejare a valorilor noastre civilizaţionale”.

Eşecul de a acţiona împotriva „hoardelor din suburbii” – o referinţă la imigranţii care locuiesc în zonele aflate la periferia multor oraşe franceze – va duce la „război civil” şi „mii de morţi”, susțin militarii care au semnat scrisoarea.

Aceasta a fost publicată în revista de dreapta „Valeurs Actuelles” în ziua aniversării a 60 de ani de la puciul ratat al generalilor francezi care se opuneau retragerii Franţei din Algeria, fostă colonie franceză care-și obținea independența.

Scrisoarea a fost inițiată de un grup de 20 de generali, 100 de ofiţeri superiori şi peste 1.000 de alţi militari.

Scrisoarea generalilor (integrală)

„Domnule Preşedinte

Doamnelor, domnilor miniştri

Doamnelor, domnilor parlamentari​

Situaţia este gravă, Franţa este în pericol, mai multe primejdii mortale ne ameninţă. Noi, care suntem soldaţi ai Franţei, chiar în rezervă fiind, nu putem rămâne, în condiţiile actuale, indiferenţi faţă de soarta frumoasei nostre ţări.

Steagurile noastre tricolore nu sunt doar o bucată de pânză, ele simbolizează tradiţia celor care, de-a lungul timpului, indiferent de culoarea pielii sau de credinţele lor, au fost în serviciul Franţei şi şi-au dat viaţa pentru ea. Pe aceste steaguri sunt brodate cu litere de aur cuvintele «Onoare şi Patrie». Astăzi este onoarea noastră care ne face să denunţăm dezintegrarea ne care afectează puternic patria.

– Dezintegrare care, prin intermediul unei forme de antirasism, are un singur scop: să creeze pe teritoriul nostru o stare de teamă, chiar de ură între comunităţi. Unii vorbesc astăzi despre rasialism, indigenism şi de teorii decoloniale, dar, cu ajutorul acestor termeni, aceşti partizani fanatici şi plini de ură vor să declanşeze războiul rasial. Ei ne dispreţuiesc ţara, tradiţiile, cultura, şi vor să o dizolve, smulgându-i trecutul şi istoria. De aceea atacă, folosindu-se de statui, foştii eroi militari şi civili, prin analiza unor afirmaţii vechi de multe secole.

– Dezintegrare care, împreună cu islamismul şi cu bandele de cartier, duce la enclavizarea multor zone ale ţării, care se transformă în teritorii supuse unor dogme care sunt contrare Constituţiei noastre. Însă orice Francez, indiferent de credinţa sau de necredinţa sa, se află acasă oriunde în Hexagon; nu se poate şi nu trebuie să existe niciun oraş, niciun cartier unde legile Republicii să nu se aplice.

– Dezintegrare, căci ura a fost mai puternică decât fraternitatea, în timpul mitingurilor la care puterea a utilizat forţele de ordine ca agent auxiliar şi ca ţap ispăşitor, în faţa francezilor îmbrăcaţi în veste galbene, care îşi exprimau nemulţumirile. În acelaşi timp în care indivizi infiltraţi şi mascaţi au distrus magazine şi au ameninţat aceleaşi forţe de ordine. Aceştia din urmă nu au făcut decât să aplice ordinele, uneori contradictorii, date de către voi, guvernanţii.

Pericolele cresc, violenţele se înteţesc pe zi ce trece.  Cine ar fi prevăzut, acum 10 ani, că într-o zi un profesor va fi decapitat la ieşirea din gimnaziu? De aceea noi, slujbaşi ai Naţiunii, care am fost mereu gata să ne punem viaţa garanţie a legământului nostru, aşa cum ne cereau exigenţele statutului militar, nu putem să rămânem spectatori pasivi ai acestor evenimente.

Conducătorii ţării noastre trebuie, de asemenea, să-şi găsească urgent curajul necesar pentru distrugerea acestor pericole. Pentru aceasta, trebuie doar să aplice cu fermitate legile deja existente. Nu uitaţi că, la fel ca noi, marea majoritate a concetăţenilor noştri sunt exasperaţi de ezitările şi de tăcerile voastre vinovate.

Aşa cum a spus cardinalul Mercier, primat al Belgiei – «Atunci când prudenţa este peste tot, curajul nu este nicăieri». Prin urmare, doamnelor şi domnilor, ajunge cu amânările, situaţia este gravă şi este enorm de lucru; nu pierdeţi timpul şi să ştiţi că noi suntem gata să susţinem politicile care au în vedere salvarea naţiunii.

Dacă, dimpotrivă, nimic nu se întâmplă, laxismul va continuă să se răspândească implacabil în societate şi va produce, în cele din urmă, o explozie şi intervenţia colegilor noştri activi, într-o misiune periculoasă de protejare a valorilor civilizaţiei noastre şi de salvare a compatrioţilor de pe teritoriul naţional.

Se vede foarte clar că nu mai este timp pentru tergiversări, altfel este războiul civil cel care va duce mâine la terminarea acestui haos în creştere; iar pentru morţii care vor fi cu miile, voi sunteţi răspunzători.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* FOTO-VIDEO: 7 poze cu agentul GRU expulzat pentru că încerca să racoleze oficiali români

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

* Clotilde Armand îi scoate din locuințele sociale pe reporterul-videochat de la RTV și pe doi angajați de la Antena 3. Aceștia le-au obținut ilegal, de la fostul primar Tudorache

Revolta unui medic, după coșmarul din India: „Mai are tupeu Adina Alberts să spună ceva despre Covid, India, ivermectină, tratamente inventate? Se ia în continuare de vaccinuri?”

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

* Ura împotriva femeilor i-a adus 6 luni de închisoare unui manelist în vogă, pentru o melodie infectă, discriminatoare

* Senzațional! Dan Diaconescu revine cu serialul „Pandemia” – 10 sezoane a câte 6 episoade. Ca să-l vezi pe DD, trebuie să te abonezi

* A murit actorul spaniol Juan Joya Borja („El Risitas”), al cărui râs contagios a amuzat milioane de români. Avea 65 de ani

3 COMENTARII

  1. Sigur că este un indiciu/semn al unei… RADICALIZĂRI-PERICULOASE (!!!) a cadrelor-militare, dar ceea ce se întâmplă în suburbiile… mai-tuturor-marilor-orașe-occidentale (din Europa și din America-de-Nord, deopotrivă) este chiar… (HIPER-)PREOCUPANT: PRACTIC, autoritățile, prin organele statului COMPETENTE-și-RESPONSABILE, NU mai pot impune acolo… LEGEA!!!

    În Paris, Marsilia sau Lyon…, ori în Londra, Manchester sau Birminhgham…, la Madrid, Roma, Zurich, Viena, Stockholm, Amsterdam ori Bruxelles…, dar și în New-York, Chicago, Los-Angeles sau Toronto, INFRACTORII din rândurile-NUMEROASE ale… POPULAȚIEI-ALOGENE (NEINTEGRATĂ-SOCIAL-și-CULTURAL!) AU… PUS-STĂPÂNIRE PE CARTIERELE-MĂRGINAȘE, iar Poliția… NU (!) mai are curajul, pur-și-simplu, să maiii… calce (!!!), măcar, pe-acolo!!!

    Orice român care a trăit-și-muncit, în ultimii ani, în Occident, POATE CONFIRMA ACEASTĂ… ANOMALIE!

  2. Ofiterii au dreptate, dar manifestul trebuia trimis numai anumitor persoane si institutii, nu publicului larg. Acei Ofiteri francezi sunt adevarat patrioti, nu ca cei romani, care si-au distrus si tradat tara si au tras in popor in 1989 si au sprijinit mineriada in 1990..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here