Ura împotriva femeilor i-a adus 6 luni de închisoare unui manelist în vogă, pentru o melodie infectă, discriminatoare

1
5704
Daniel Mocanu, idolul descreierat

Manelistul Dani Mocanu (28 de ani) a fost condamnat joi, de către Judecătoria Pitești, la 6 luni de închisoare cu executare, pentru infracțiunea de incitare la ură sau discriminare, din cauza melodiei „Curwa”.

În plus, instanța obligă YouTube să înlăture videoclipul melodiei, publicat pe platformă,  precum şi toate videoclipurile conexe.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Manelistul a fost trimis în judecată în luna ianuarie a anului trecut, când procurorii arătau: „În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat și montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură și discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări și a generat venituri de aproximativ 34.000 dolari USA, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”.

În iulie 2019, maneaua „Curwa”, cântată de Dani Mocanu, a fost reclamată și la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), pentru versurile instigatoare la violenţă împotriva femeilor.

Piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă” şi „are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei «Curwa» sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine”, au explicat reclamanţii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Clotilde Armand îi scoate din locuințele sociale pe reporterul-videochat de la RTV și pe doi angajați de la Antena 3. Aceștia le-au obținut ilegal, de la fostul primar Tudorache

Revolta unui medic, după coșmarul din India: „Mai are tupeu Adina Alberts să spună ceva despre Covid, India, ivermectină, tratamente inventate? Se ia în continuare de vaccinuri?”

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

Alexe și Chirica, încolțiți de DNA și DIICOT: puși sub acuzare pentru corupție, cu restricții judiciare

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

* Rusia a trimis Braziliei vaccinul Sputnik V cu virus viu, nu mort! Mai mult i-a infectat decât i-a imunizat

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here