CTP: „Firea ne-a pus 10 milioane de beculețe și oamenii n-au apă caldă” / „Volguța spune «Nu Bombey cu neutroni!»”

1
4133

Cristian Tudor Popescu (CTP) compară retorica PSD de azi cu cea a lui Nicolae Ceaușescu de la sfârșitul anilor ’80. Vineri, la emisiunea „Cap limpede” de la Digi 24, acidul gazetar le-a făcut caracterizări nemiloase și celor două otrăvuri feminine ale „partidului-cacealma”: Gabriela Firea și Lia Olguța Vasilescu.

CTP s-a referit la situația economică lăsată de PSD și la încercările foștilor guvernanți de a cosmetiza cifrele, dar și la indignarea PSD-istă că Guvernul PNL a făcut plățile pentru rachetele Patriot contractate de România în urmă cu doi ani.

Analiza lui CTP

„Ce au putut să distrugă, au distrus”

 • „Va să zică: guvernarea PSD – grad de îndatorare uriaș. Nu? Asta a făcut Ceaușescu în anii ’70 și după aia a călcat în picioare românii ca să poată plăti acele datorii, făcute c-așa a vrut el.”
 • „PSD a distrus toate relațiile internaționale ale României. Ce au putut să distrugă, au distrus. Același lucru l-a făcut Nicolae Ceaușescu, care mai avea relații în 1989 cu dictatorii din Africa, ăia de se cânta cu banane «Vive le president Ceaușescu!» și unde trimitea fete regimul ceaușist. O să mai vorbim de fete, cu dl Bădălău.”

„Să onorezi un contract?! Păi, ăsta este un obicei… capitalist!”

 • „Apoi: minciuna în legătură cu cifrele bugetului de stat, cu cifre oficiale. Păi, cu asta se ocupa Nicolae Ceaușescu. Regimul Ceaușescu, în fiecare moment, se ocupa cu raportări false. Era o economie paralelă, construită de CSP – Comitetul de Stat al Planificării, în vremea respectivă -, care se ocupa exact cu asta: a construi o economie paralelă, unde totul mergea foarte bine.”
 • „Păi, ce, se apucă să plătească facturi? Cum adică, să onoreze contracte? Să onorezi un contract?! Păi, ăsta este un obicei… capitalist! Noi suntem socialiști, domnule! La noi, merge! Ce Patriot? N-avem treabă cu Patriot!”

„Volguța vrea să transforme România într-o republică sovietică socialistă”

 • „Ce spune doamna Volguța… V. Olguța! Nu e corect să-i spun așa? Vasilescu Olguța, doamna Volguța. Și-i mai spun dintr-o cauză Volguța: de la fluviul cu același nume, de la Volga, pentru că să faci astfel de declarații, să nu se onoreze contractul semnat acum doi ani pentru Patriot, în condițiile în care ne-am asumat 2% contribuția noastră la NATO și avem relații cu partenerul nostru strategic, despre care tot vorbea d-na Dăncilă, să faci asta înseamnă să transformi România – asta vrea d-na Volguța – într-o republică sovietică socialistă, de fapt. Clar, asta vrea!”

„Imperialist american, cădea-ți-ar bomba în ocean!”

 • „Echivalentul este «Nu Bombey cu neutroni!». Atunci așa se striga pe străzi. Aduna Ceaușescu lumea pe străzi, oameni cinstiți, oameni ai muncii, filatoare de bumbac, forjori, care ieșeau pe stradă să strige: «Nu bombei cu neutroni!». Ei înțelegeau Bombey. Cine era Bombey ăla, nu se știa. «Nu Bombey cu neutroni!», că suna, era în ritm. Cine erau neutronii? Un fel de gândaci, ceva sau… nu se știa.”
 • „Așa și asta: ați dat banii pe rachete, da? Imperialist american, cădea-ți-ar bomba în ocean! Asta este doamna Volguța.”

„Oamenii să se încălzească la cele 10 milioane de becuri ale lui Firea!”

CTP a comentat și faptul că PSD nu a prevăzut bani în buget pentru concedii medicale și medicamente.

 • „Ceaușescu proceda mai direct atunci: nu se mai găseau medicamente deloc. Cei de la PSD au reușit să reediteze România și acum cu spitalele, cu Fundeniul, cele trei spitale, cartierele unde oamenii n-au apă caldă, în vreme ce doamna Firea ne-a pus 10 milioane de beculețe.”
 • „Eu propun ca bucureștenii să-și cumpere niște catalige fiecare, să umble pe ele și să se încălzească la becurile astea, 10 milioane, ale lui Firea. Sau să joace fotbal cu ele.”
 • „Ca Spitalul Fundeni să rămână fără curent, fără apă caldă – așa ceva nu s-a întâmplat din vremea lui Ceaușescu. Nu s-a întâmplat. Deci, iată unde ne-a adus acest partid-cacealma!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

CTP despre Bădălău: „mârlan ordinar și alienat mintal”. Șefii PSD „îi consideră pe cei din diaspora niște trădători de țară, niște dușmani”

VIDEO. Bădălău jignește din nou diaspora: „Fetele alea de le duc ăștia…”. Senatorul PSD insinuează că milioane de românce sunt prostituate!

Ratatul bețiv care a violat-o pe Luiza, cu acordul lui Dincă, în „casa groazei”. E bănuit că a participat și la omor, și la ardere

1 COMENTARIU

 1. Ce ar trebui sa se mai intample cu catele astea doua, ca sa realizati ca pst are aceeasi culoare cu pcr. Mai rau, emblema psd MINCIUNA, HOTIE, MAHALA ASTEA SUNT CRITERIILE sa CASTIGI LOC IN PSD.FirEA????? S A UMILIT MAI MULT DECAT ISI POATE IMAGINA CINEVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here