Criza face ravagii în presa tipărită. Dispar zeci de publicații, de la „Ziarul Financiar” la „Dilema veche”, „Flacăra Rebus” și „România liberă”

4
1507

Presa scrisă este puternic afectată de stara de urgență cauzată de pandemia de coronavirus, constată Paginademedia.ro. Cu o distribuție în scădere, cu chioșcuri care se închid zilnic, cu oameni izolați în casele lor, publicațiile tipărite nu au nicio șansă în această perioadă. Majoritatea au anunțat că doar își suspendă apariția, dar pentru cele mai multe este sfârșitul.

Printre publicațiile afectate se numără cotidiane („Ziarul Financiar”, „România liberă”, „Libertatea”, „Click”, „Gazeta Sporturilor”), săptămânale (printre care „Dilema Veche”) sau reviste cu apariție lunară. Inclusiv Publicațiile Flacăra dispar de pe tarabă.

Dispariții & suspendări

* Adevărul Holding, patronat de Cristian Burci, a stopat (temporar) apariția revistelor pe care le editează: „Dilema Veche”, „OK”, „Click pentru femei”, „Click Poftă Bună” și „Click Sănătate”.

* Compania elvețiană Ringier a suspendat apariția titlurilor glossy din portofoliu: „Elle”, „Avantaje”, „Unica”, „Viva”, „Libertatea pentru femei”, „AutoBild” și „TVmania”.

* De asemenea, Ringier a oprit apariția ediției de duminică a ziarelor „Libertatea” și „Gazeta Sporturilor”.

* Nici „Click”, tabloid editat de Adevărul Holding, nu va mai apărea duminica.

* „Ziarul Financiar”, care-i aparține lui Adrian Sârbu, a renunțat „pentru o perioadă” la ediția tipărită. Publicația se distribuia în cea mai mare parte pe bază de abonamente. Nici revista „Business Magazin”, din același grup de presă, nu va mai apărea „o perioadă” pe hârtie.

* Cotidianul „România liberă”, care din punct de vedere editorial s-a prăbușit complet sub patronajul fugarului Alexander Adamescu, e trimis abonaților doar în forma electronic.

* Și Publicațiile Flacăra dispar de pe tarabă. Familia Arion are în portofoliu mai multe titluri din zona de rebus și integrame: „Flacăra”, „Rebus”, „Rebusache”, „Rebus de buzunar” etc. Niciuna nu va mai fi tipărită în perioada următoare, iar viitorul este incert.

* Până și cea mai tipărită publicație din România s-a închis. Nu este un ziar, ci broșura Kaufland, care se tipărea săptămânal în 4,1 milioane de exemplare și se distribuia gratuit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. Dl Cartianu, dacă dispare din presa scrisă redactată în latrinele ‘patronate’ de găunoși malefici borfași criminali precum Sârbu, Adamescu, Voikulesku, frații Păunescu (Lolek i Bolek), Ghițâ … , lasă’i ‘bre’ să dispară ! Să meargă la Putin, Orban V., Xi Jinping, Kim Jong-un, Maduro … , acolo le este locul acestor suluri de hârtie igienică reutilizate !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here