Crin Bologa, șeful DNA: „La dosarul vizitei lui Dragnea în SUA avem fapte de corupție pură. Dosarul Tel Drum va fi soluționat cât de curând”

2
4154

Crin Bologa, procurorul- șef al DNA, a afirmat într-un interviu acordat jurnalistului Dan Tăpălagă, de la G4Media, că dosarul Tel Drum este mai complex decât cel al vizitei lui Dragnea în SUA, unde au fost comise “fapte de corupție pură“. Dosarul Tel Drum a necesitat 4 ani de anchetă pentru că și infracțiunile sunt deosebite, evaziune fiscală și fraudă cu fonduri UE.

Atât dosarul Tel Drum, pornit de la o sesizare a OLAF (Oficiul European Antifraudă), cât și dosarul vizitei în SUA îl vizează pe fostul lider al PSD, Liviu Dragnea. În primul sunt anchetate fapte comise pe când Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman. În cel de-al doilea sunt anchetate fapte comise după venirea la putere a PSD în decembrie 2016.

„Procurorul de caz va da soluția în dosarul Tel Drum cât de curând. Eu cred că este o chestiune de luni“

Printre motivele pentru care instrumentarea dosarului Tel Drum a durat atât de mult a fost, spune Crin Bologa în interviul acordat G4Media, este și acela că inculpații au solicitat să vadă toate probele și să audieze toate înregistrările.

Șeful DNA spune că singur acest lucru a luat foarte mult timp: “Acolo dosarul și ancheta are un alt specific. În acest moment, s-au terminat de analizat probele din dosar. Părțile au cerut la un moment dat să audieze direct toate interceptările din această cauză, zeci de ore, sute de ore. Li s-a dat această posibilitate. Am înțeles că s-a terminat… Procurorul a avut o deschidere totală asupra colaborării cu apărarea. Le-a pus la dispoziție dosarul cauzei, toate interceptările, au mai fost reaudiați martori la cerere încă o dată în faza de urmărire penală și acum suntem în faza de analizare a acestor probe. Și, în funcție de analiza procurorului de caz, va urma, sper, soluția cât de curând. (…) Eu cred că este o chestiune de luni, având în vedere multitudinea actelor, multitudinea probelor care trebuie interpretate. Apoi trebuie redactată soluția, cu o stare de fapt laborioasă“.

Procurorul-șef al Parchetului Anticorupție a comparat cele două cazuri, cel al vizitei lui Dragnea în SUA și Tel Drum: „Dosarul cu vizita în Statele Unite a fost mai simplu din punct de vedere al relatării stării de fapt. Aici avem o situație mai complicată și încadrarea juridică este mai complicată. Acolo avem fapte de corupție pure, în principal trafic de influență și cumpărare de influență. Avem, sigur, și folosirea funcției. Dincoace, în dosarul Tel Drum, avem evaziuni fiscale, avem fraudă cu fonduri europene. Cu privire la aceste infracțiuni facem cercetările. Și sunt mai complexe de investigat aceste infracțiuni“.

Citiți întregul interviu AICI.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Teroriștii lui Lukașenko și-au scos prizonierul la „vorbitor”. Deși bătut, acesta își laudă torționarii!

* UE, Marea Britanie și Ucraina izolează aerian Belarusul. Nicio aeronavă a lui Lukașenko nu mai poate zbura în spațiul aerian al celor 29 de țări

* Drulă scoate firmele de pază de la metrou și le înlocuiește cu Jandarmeria. Baronul sindical Rădoi, nemulțumit

* Emilia Șercan i-a distrus pe șantajiștii care conduceau Academia de Poliție: 3 ani de închisoare + 80.000 de lei daune morale + muncă în folosul comunității + funcții pierdute

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* 137 de români din două autocare, reținuți în Franța. Toți aveau teste Covid false!

* Cele mai frumoase povești din fotbalul european. Recordul lui Lewandowski, revanșa lui Suarez, șansa lui Ronaldo, eșecul lui Neymar, norocul lui Chelsea, renașterea lui Liverpool

2 COMENTARII

  1. Dacă Livache primește condamnări-CU-EXECUTARE și în dosarele „Vizita”, „Teldrum”, „Belina” (ETC.!), atunci… ADIO PRETENȚII DEEE… ELIBERARE-CONDIȚIONATĂ, daaaaaaaaaaaaaaaa?!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here