Crima din Piața Constituției a fost comisă de ucigași de profesie, eliberați de PSD+ALDE prin recursul compensatoriu! În loc de 15 și 17 ani, ei stat după gratii 10 și 11 ani

4
5338
Un trio PSD-ist pentru liniștea criminalilor: Iordache - Nicolicea - Șerban Nicolae

Crima din centrul Capitalei este urmarea politicii pro-infractori a celor trei guverne PSD-ALDE, conduse de Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă, dar păstorite de Liviu Dragnea. Mâna murdară cu care s-a făcut treaba murdară a fost cea a lui Tudorel Toader, ministrul Justiției în regimul Dragnea.

Doi dintre cei cinci suspecți din cazul crimei din Piața Constituției au fost eliberați mai repede din penitenciar în baza legii recursului compensatoriu, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Cei doi suspecți erau condamnați pentru crimă la 15 și, respectiv, 17 ani. Au fost eliberați în toamna anului trecut, după ce și-au ispășit doar 10 și, respectiv, 11 ani din pedepse. Ei au fost ajutați de legea recursului compensatoriu să ajungă mai repede la fracția de 2/3 necesară pentru a putea fi eliberați din închisoare

Potrivit legii recursului compensatoriu, deținuților care își ispășesc pedeapsa în condiții necorespunzătoare, adică sunt închiși în spații improprii, cu igrasie sau mai mici de 3 metri cubi de aer/persoană, li se scad 6 zile din pedeapsă la fiecare 30 de zile efectuate.

Până acum, peste 21.000 de deținuți au beneficiat de această lege, care a intrat în vigoare în octombrie 2017 ca soluție pentru a stopa condamnările României la CEDO în procesele intentate de deținuții nemulțumiți de condițiile din penitenciare.

Parchetul București și Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei au făcut vineri 21 de percheziți în cazul crimei de duminică noaptea din Piața Constituției. Mai multe persoane au fost duse la audieri la Poliția Capitalei, printre care și cei 5 suspecți de crimă. Procurorii au indicii că victima a fost imobilizată de 4 indivizi în timp ce un al 5-lea i-a aplicat lovitura fatală.

Un bărbat a murit duminică noaptea, iar un altul a fost grav rănit, în urma unei încăierări cu bâte și săbii între două grupări interlope, în centrul Capitalei, chiar în fața Palatului Parlamentului. Martorii spun că au auzit și un foc de armă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dăncilă, declaraţie criminală: „Omorul din Piaţa Constituţiei, din cauză că nu avem ministru”! Creşte numărul infractorilor eliberaţi prin voia PSD-ALDE

* VIDEO. Cumpănașu, mitocanul delirant cu amenințări naziste: „Iohannis, nici să rămâi în țară nu vei mai putea după ce voi fi președinte!” / „Eu sunt Corrado Cattani de România!” / „Tu câte clanuri mai ascunzi, Iohannis?” / „Ai în fața ta viitorul președinte al României! Poporul mi-a dat mie această putere, ție nu ți-a dat!”

Cumpănașu, delir total: „Am adus scutul de la Deveselu, am salvat laserul de la Măgurele. Și câștig doar 12-13.000 de euro pe lună, nu 30.000!”

Averea colosală a escrocului Cumpănașu. Anul trecut a câștigat 30.000 de euro pe lună, dintre care 84% din bani publici. Și-a cumpărat 6 case în 4 ani!

Cumpănașu a făcut un șmen și cu alocațiile copiilor! A luat 300 de lei pe lună când toți copiii primeau 85 sau 200 de lei

Cumpănașu, escroc pe toate fronturile. Nu are facultate, dar predă la universități de stat, e masterand și își face doctoratul!

VIDEO. Cumpănașu a mințit: n-a făcut niciun preinfarct, ci a simulat la RTV! Jandarmul care-l păzește a sunat la 112 și tot el l-a dus la spital

VIDEO. Butaforie macabră la RTV: Ciutacu în butoi. Le-a batjocorit pe fetele arse de Dincă. L-a depășit în grobianism pe Tolea Ciumac

VIDEO. Lazarus a „ars” două fete în „butoiul lui Dincă”, la RTV. „Lasă-te mai moale!”, i-a cerut el fetei din butoi

Adio, Radu Moraru! Să fii iubit… de medici, că ai mare nevoie! Gânduri la despărțirea de Nașul TV

4 COMENTARII

 1. „Dintre cei eliberați pe baza recursului compensatoriu, circa 7.000 de deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crima, viol, tâlhărie, corupție „, i-a transmis Ministerul Justiției deputatului liberal (de Alba) Florin Roman.

  Deputatul liberal Florin Roman anunță că, potrivit unui răspuns dat de către Ministerul Justiţiei unei interpelări în care a solicitat precizări referitoare la persoanele eliberate mai repede din penitenciar în baza recursului compensatoriu, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 169/2017 şi până în luna septembrie, au fost înregistrate 21.049 de persoane eliberate.

  ”Din cei eliberați, 7.003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crima, viol, tâlhărie, corupție etc. În acest moment, circulă liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnați pentru act sexual cu un minor, 2.300 de deținuți eliberați mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar și 35 de persoane încarcerate pentru mită.

  Îngrijorător este și numărul violatorilor lăsați in libertate, nu mai puțin de 634.

  Din totalul celor eliberați mai devreme din penitenciare, 1.877 persoane au fost încarcerate din nou, fie pentru ca au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate în alte dosare”, informează Florin Roman.

  ”Cel mai grav este însă că nu mai puțin de 507 infractori eliberați au comis noi fapte violente: 47 au comis omoruri și omor calificat; 357 au comis noi tâlharii; iar 47 au violat din nou !

  Față de luna iunie, numărul celor eliberați mai repede de guvernul PSD a crescut cu 3.000”, mai spune deputatul P.N.L.

  • Despreee… MODIFICAREA „Legii Recursului – Compensatoriu” (in sensul instituirii unui filtru mai… SELECTIV, pentru calificarea incarceratilor care beneficiaza de… eliberarea-inainte-de-termen !), initiata/anuntata IMEDIAT dupa… EXPLOZIA „Cazului Caracal”, de catre ministrul Justitiei, Ana Birchall, NU SE MAI VORBESTE DELOC !!!!!

   (Curios este caaa… NICI „OPOZITIA-Unita” – Sic ! – NU prea este vocala pe acest subiect: CRIMINALA (!!!!!) ABANDONARE, de catre Guvernul-DEZASTRULUI-NATIONAL, a MODIFICARII LEGII-cu-pricina !)

 2. Domnule deputat Florin Roman!

  Am vazut ca cereti cu inversunare abrogarea Legii Recursului Compensatoriu (R.C.).

  Au disparut conditionarile externe care au determinat elaborarea ei?
  Institutiile europene au dat OK pentru abrogarea acestei Legi?
  O asemenea inversunare poate fi motivata doar atunci cand Legea continua sa existe doar in virtutea inertiei, fara a mai fi nevoie de ea! Suntem in situatia aceasta?

  Daca nu suntem in aceasta situatie, doar un deputat IRESPONSABIL poate avea o asemenea atitudine!

  Un deputat Responsabil ar cauta solutii pentru a pastra legea, aducandu-i eventual unele modificari privitoare la conditiile de detentie si de alocare a numarului de zile scazute dintr-o luna, si ar completa-o cu niste conditionari pentru detinutii beneficiari, astfel inca acestia sa nu fie tentati sa o incalce si deci sa nu reprezinte pericol public!

  De exemplu: Detinutii eliberati pe baza Legii R.C. care vor recidiva si vor fi condamnati, vor executa atat perioada pe care o mai aveau de executat la eliberare, cat si pedeapsa primita pentru care nu va mai beneficia de Legea R.C.

  Aceste conditii din Lege ii vor fi prezentate celui eliberat conditionat, care va semna de luare la cunostinta si va decide ce doreste mai departe!

  Citind aceste cateva idei nu va rusinati pentru inversunarea cu care ii mintiti pe romani ca PSD-ul a deschis portile inchisorilor si nimeni nu mai este in siguranta?

  Cei eliberati cu Legea R.C. ar fi eliberati ORICUM peste un numar de luni!
  Fie-va rusine si reveniti la Responsabilitate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here