Cozi la vaccinare în București. Oamenii vin și cu o oră și jumătate înainte de deschiderea centrelor. “Nu se uită la prostiile conspiraționiștilor și ale antivaxerilor”

0
2853

Campania de vaccinare ia viteză în România, iar numărul celor care doresc să se imunizeze pare să fie mai mare decât sugerează sondajele de opinie. La centrele de vaccinare din București se formează cozi chiar și cu o oră și jumătate înainte să fie deschise, iar medicii au de lucru toată ziua.

Toate locurile pe luna ianuarie s-au epuizat, doritorii să se vaccineze având acum posibilitatea s-o facă doar din februarie.

Această aparentă ciudățenie poate fi explicată – la fel ca și în sondajele de opinie dinaintea alegerilor – prin obiceiul românilor de a nu spune mereu ceea ce gândesc. Cazul lui Ion Cristoiu este relevant în acest sens: vector al mișcării conspiraționiste care s-a străduit luni în șir să demonstreze că vaccinul e periculos, “maestrul” s-a bulucit printre primii la vaccinare. După ce și-a luat doza salvatoare, s-a întors la discursul dinainte, în care susține că vaccinul nu e sigur.

Ciucu: „Mă bucură enorm dorința oamenilor de a se vaccina și că au încredere în soluțiile date de știință și nu se uită la prostiile debitate de antivaxeri și adepți ai teoriilor conspirației“

Fotografii postate miercuri pe Facebook de Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, arată o coadă substanțială afară (deși erau -4 grade în București) în fața unui centru de vaccinare de pe Calea Plevnei.

Primarul a remarcat și el că oamenii nu prea mai pun mare preț pe delirul de pe Facebook al postacilor și al agitatorilor tip Cristoiu: “În această dimineață au sosit vaccinurile la centrul de vaccinare organizat de către Primăria Sectorului 6 in Calea Plevnei. Vaccinarea deja a început, se desfășoară in condiții normale. Oamenii cu care am vorbit sunt mulțumiți de cum se prezintă centrul. În acest moment s-a format o coadă de mărime medie si pentru că persoanele programate au sosit mai devreme, chiar si cu o ora și jumătate mai devreme față de ora programării. În ceea ce mă privește, mă bucură enorm dorința oamenilor de a se vaccina si ca au încredere în soluțiile date de știință si nu se uită la prostiile debitate de antivaxeri și adepți ai teoriilor conspirației“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură la vârf în PNL. Rareș Bogdan, atac dur la Orban: „I s-a umflat capul la Palatul Victoria! Cu excepția lui Boc, toți premierii s-au stricat la cap, au ieșit trăncăniți la cap”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

* „Atacurile violente” la adresa lui Ivan Patzaichin au venit de la președintele USR Sulina! Repudiat de partid, acesta și-a dat demisia, dar Patzaichin nu se răzgândește

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here