joi, mai 30, 2024
AcasăJustițieCondamnări-șoc în ajun de Crăciun: Laura Georgescu - 4 ani și 4...

Condamnări-șoc în ajun de Crăciun: Laura Georgescu – 4 ani și 4 luni, Narcisa Iorga – 3 ani, Hrebenciuc – 3 ani, Pinalti – 3 ani și 9 luni

-

Tribunalul București a decis patru condamnări cu executare în dosarul „Giga TV” – televiziunea fostului primar din Piața Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti. Pe lângă doi politicieni, Gheorghe Ștefan și Viorel Hrebenciuc, au fost condamnați și doi foști reprezentanți ai CNA, Laura Georgescu (ex-președinta Consiliului) și Narcisa Iorga.

Dosarul „Giga TV” vizează un caz de trafic de influență și abuz în serviciu. Pe scurt: Giga TV a pierdut licența audiovizuală pe 17 septembrie 2013, întrucât a ignorat mai mult de 96 de ore (4 zile) obligația de a difuza serviciul de programe pentru care îi fusese acordată. Proprietarul Giga TV, Gheorghe Ștefan, a fost sfătuit de Narcisa Iorga, membră a CNA, să apeleze la Viorel Hrebenciuc, care, prin trafic de influență la conducerea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), îl poate ajuta să-și recapete licența.

Procurorii au documentat, iar judecătorii au confirmat (în primă instanță) că tot acest circuit a funcționat. Finalmente, Laura Georgescu a tras sfori în CNA pentru ca Giga TV să-și recapete licența. Televiziunea nu mai emite, pentru că între timp s-a închis.

Interesantă e și distribuția politică a personajelor:

- Advertisement -
 • Viorel Hrebenciuc era lider influent al PSD;
 • Gheorghe Ștefan era lider influent al PDL (pe „filiera Udrea”);
 • Laura Georgescu era numită la șefia CNA de grupul PSD din Parlament;
 • Narcisa Iorga era numită în CNA de președintele Traian Băsescu.

Așadar, o eficientă (și fatală) colaborare transpartinică.

Sentința: condamnări totale de 14 ani și o lună, toate cu executare

 • Laura Georgescu (CNA) – 4 ani și 4 luni
 • Gheorghe Ștefan „Pinalti” (PDL) – 3 ani și 9 luni
 • Viorel Hrebenciuc (PSD) – 3 ani
 • Narcisa Iorga (CNA) – 3 ani.

Potrivit aceleiași sentințe, CNA și Laura Georgescu trebuie să plătească în total daune de 30.000 de lei către două televizuni (20.000 de lei pentru Antena 3 și 10.000 de lei pentru Nașul TV), care ar fi fost sancționate pe nedrept de instituție, conform acuzațiilor procurorilor.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel București. Minuta deciziei a fost publicată de G4Media.ro.

- Advertisement -

Minuta pe scurt a Tribunalului București

1. Condamnă pe inculpata GEORGESCU LAURA-CORINA la pedeapsa principală rezultantă de 4 ani și 4 luni închisoare.

Aplică inculpatei GEORGESCU LAURA-CORINA pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b și g din Cdul Penal, pe o perioadă de 2 ani, după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

2. Condamnă pe inculpatul HREBENCIUC VIOREL la pedeapsa principală de 3 ani închisoare.

Aplică inculpatului HREBENCIUC VIOREL pedeapsa complementară de interzicere a exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a, teza a II-a și b din Codul Penal, pe o perioadă de 2 ani.

3. Condamnă pe inculpatul ȘTEFAN GHEORGHE la pedeapsa principală rezultantă de 3 ani și 9 luni.

Aplică inculpatului ȘTEFAN GHEORGHE pedeapsa complementară rezultantă a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a și b din Codul Penal, pe o perioadă de 4 ani, și pedeapsa complementară a interzicerii dreptului prevăzut de art. 66 lit. c din Codul Penal anterior, raportat la art. 12 din legea nr. 187/2012, pe o perioadă de 3 ani.

4. Condamnă pe inculpata IORGA NARCISA-CLEMENTINA la pedeapsa principală de 3 ani închisoare.

Aplică inculpatei IORGA NARCISA-CLEMENTINA pedeapsa complementară de interzicere a exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a, teza a II-a și b din Codul Penal, pe o perioadă de 2 ani.

Admite în parte acțiunea civilă exercitată de partea civilă S.C. ANTENA 3 S.A.

Obligă pe inculpata GEORGESCU LAURA-CORINA, în solidar cu partea responsabilă civilmente Consiliul Național al Audiovizualului, la plata către partea civilă S.C. ANTENA 3 S.A. a sumei de 20.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând prejudiciu cauzat din săvârșirea infracțiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (contravaloarea amenzii aplicate).

Admite în parte acțiunea civilă exercitată de partea civilă S.C. Nașul, Prietenii de Pretutindeni și Asociații S.A.

Obligă pe inculpata GEORGESCU LAURA-CORINA, în solidar cu partea responsabilă civilmente Consiliul Național al Audiovizualului, la plata către partea civilă S.C. Nașul, Prietenii de Pretutindeni și Asociații S.A., a sumei de 10.000 de lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând prejudiciu cauzat din săvârșirea infracțiunii de instigare la fals în înscrisuri sub semăatură privată (contravaloarea amenzii aplicate).

Respinge în rest, ca neîntemeiate, acțiunile civile formulate de părțile civile S.C. ANTENA 3 S.A și S.C. Nașul, Prietenii de Pretutindeni și Asociații S.A.

Constată că persoanele vătămate S.C. CABLE CHANNEL S.A. – RTL II și S.C. Estrada TV S.R.L. nu s-au constituit părți civile.

Respinge ca neîntemeiate acțiunile civile formulate de părțile civile B1TV Channel S.R.L., S.C. SOTI Cablu Neptun S.R.L., S.C. ETNO Folclor Media S.R.L. și S.C. REAL TOP Media TV S.R.L.

Menține sechestrul asigurator în vederea reparării pagubei produse prin infracțiune (30.000 lei) și a cheltuielilor judiciare (25.000 lei).

Cu apel.

Acuzațiile

 • Laura Georgescu este acuzată de două infracțiuni de abuz în serviciu, din care una în formă continuată (25 de acte materiale), și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (25 de acte materiale).
 • Gheorghe Ştefan, care la data producerii faptelor controla Giga TV, este acuzat că ar fi discutat cu Viorel Hrebenciuc să intervină la CNA pentru obţinerea licenţei postului Giga TV, care fusese retrasă la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală, mai mult de 96 de ore, pentru orice motive imputabile titularului.
 • Viorel Hrebenciuc este acuzat că s-ar fi implicat în determinarea unor funcţionari din CNA pentru ca instituţia să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV.
 • Narcisa Iorga este acuzată pentru că i-ar fi sugerat lui Gheorghe Ştefan în ce mod se poate redobândi licenţa Giga TV şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe Viorel Hrebenciuc.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Institutul lui Iliescu l-a omagiat pe socrul lui Năstase pe bani publici. Sinecura PSD-istă trebuie desființată!

* Dragoste și revoluție. Scrisoarea cutremurătoare a primei iubiri a lui Radu, puștiul de 17 ani împușcat în Piața Universiății

* L-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe cei 60.000 de „turiști” sovietici din 1989, dar s-a făcut de râs

* Petre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui să cânte la concertul finanțat din „banii Revoluției”!

Un gest simbolic major: numele românilor uciși de gherila sovietică în 1989 sunt citite de ambasadorul Americii!

* Orban: „Dacă un om politic dintr-o țară civilizată ar spune că va crește pensia cu 40%, ar râde lumea de el”

- Advertisement -

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -