Dictatura Erdogan, la vânătoare în România! Directorul Școlilor Lumina, ridicat de polițiști

2
1324
Recep Erdogan
Erdogan

Regimul dictatorial al lui Recep Erdogan din Turcia hărțuiește o nouă persoană care se află legal pe teritoriul României. Polițiștii, în urma unui mandat de extrădare, l-au reținut pe Fatih Gursoy, directorul din România a rețelei de școli Lumina pentru că este un opozant al președintelui turc.

Situația acestor cetățeni aflați pe teritoriul României trebuie rezolvată. Nu pot fi lăsați să fie hărțuiți de reprezentanți ai unui stat nedemocratic.

În urmă cu câteva zile, o profesoară de limba engleză, căsătorită cu un cetățean român, a fost și ea reținută. Judecătorii au invalidat mandatul de extrădare după câteva ore, iar profesoara a fost eliberată.

Și în cazul directorului Școlilor Lumina se întrevede, de asemenea, o invalidare a mandatului de extrădare, dar este nedreaptă procedura de reținere pe teritoriul României a unor oameni doar pentru că se opun unui dictator.

Școala Lumina a dat publicității un comunicat oficial în care acuză reținerea unei persoane nevinovate:

”Răzbunarea lui Erdogan a ajuns și la președintele Școlilor Lumina din România.
Președintele Școlilor Lumina din România Fatih Gursoy a fost ridicat în această dimineață de acasă de trei polițiști români, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile de la Ankara.
Președintele Școlilor Lumina, în vârstă de 50 de ani, se află în România din 2011 și are acte de ședere pe termen lung, valabile până în 2022. În cursul zilei de astăzi, Fatih Gursoy urmează să fie dus la Curtea de Apel unde se va judeca mandatul de extrădare.
Este încă un abuz al autorităților turce care continuă sâ îi vâneze peste tot în lume pe opozanții regimului dictatorial al lui Erdogan.
Zilele trecute, o profesoară de engleză de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Zeynep Bușra Șen, a fost de asemenea ridicată de acasă, tot în baza unui mandat de extrădare, care a fost respins ulterior de Curtea de Apel.
Lumina Instituții de Învățământ respinge cu ferimitate atitudinea autorităților de la Ankara care au început o adevărată vânătoare a reprezentanților Școlilor Lumina, a căror activitate este legată doar de activitatea educațională.
Ne exprimăm de asemenea toată încrederea în instituțiile statului român care respectă drepturile și libertățile cetățenilor”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Minciunile lui Carmen Dan, demontate una câte una. 4 argumente care-i năruie apărarea

* VIDEO. Putin nu lasă Crimeea din gheare! E tot mai departe de Ucraina și tot mai aproape de Rusia

* Institutul lui Iliescu l-a omagiat pe socrul lui Năstase pe bani publici. Sinecura PSD-istă trebuie desființată!

* Gașca lui Dragnea, în cămăși albe la ziua lui Codrin. Mugur Ciuvică, Antena 3, bea alături de PSD-iști

* Dragoste și revoluție. Scrisoarea cutremurătoare a primei iubiri a lui Radu, puștiul de 17 ani împușcat în Piața Universiății

* L-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe cei 60.000 de „turiști” sovietici din 1989, dar s-a făcut de râs

* Petre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui să cânte la concertul finanțat din „banii Revoluției”!

2 COMENTARII

  1. bai fratilor tara asta n-are stapan???….asta se crede inca sultanul imperiului otoman???…pai ce suntem raia turceasca, sa comande criminalul la noi in tara ???>…mortii ma-tii!!!…apropo dle ministru velea,cine le da ordin angajatilor dvs. sa ridice un om de pe strada ???….un tiran din alta tara???>…acum ar trebui ca ministrul de externe sa-l cheme pe ambasadorul imperiului erdogan sa-i aduca la cunostinta ca daca se mai intampla inca odata sa-si ia catrafusele si dunga la stambul!!….sa se duca in pastele ma-sii cu seful lui cu tot…ai sictir….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here