Institutul lui Iliescu l-a omagiat pe socrul lui Năstase pe bani publici. Sinecura PSD-istă trebuie desființată!

1
2507
Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Adrian Nastase, PSD
Gelu Voican Voiculescu conduce institutul înființat pentru Ion Iliescu unde a fost omagiat socrul lui Adrian Năstase pe bani publici

Mai multe voci din societatea civilă cer ferm desființarea Institului Revoluției Române. Aceasta este o sinecură înființată în anul 2004 și oferită fostului președinte Ion Iliescu, aflată în subordinea Senatului României.

Instititutul, finanțat din bani publici, este încercarea cercului de putere din jurul lui Ion Iliescu de a rescrie istoria, de a salva colaboratorii Moscovei, dar și foști activiști ai PCR de oprobiul public.

Cătălin Teniță, una dintre cele mai importante voci ale societății civile, administratorul Fondului pentru Democrație, a anunțat că institutul lui Iliescu l-a oamagiat pe bani publici, în februarie 2019, pe Angelo Miculescu, un fost activist comunist, socrul lui Adrian Năstase.

Angelo Miculescu a fost ministrul Agriculturii în perioada comunistă (1969-1981) și este tatăl lui Dana Năstase, soția fostului lider PSD, închis în două rânduri pentru fapte de corupție.

Din martie 2018, directorul Institutului Revoluției Române este Gelu Voican Voiculescu, lovit cu o cârjă în cap la ceremoniile dedicate împlinirii a 30 de ani de la revoluție.

Voiculescu este un personaj întunecat al evenimentelor din decembrie 1989, fiind judecat pentru crime împotriva umanității. Acesta e bănuit că a fost un emisar al Moscovei în perioada respectivă, devenind vicepremier în primul guvern după prăbușirea regimului Ceaușescu.

În 2018, institutul a primi 1,8 milioan de lei bani publici, adică în jur de 400.000 de euro, iar în 2019 a primit 2,6 milioane de lei, adică 550.000 de euro.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Gașca lui Dragnea, în cămăși albe la ziua lui Codrin. Mugur Ciuvică, Antena 3, bea alături de PSD-iști

* Dragoste și revoluție. Scrisoarea cutremurătoare a primei iubiri a lui Radu, puștiul de 17 ani împușcat în Piața Universiății

* L-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe cei 60.000 de „turiști” sovietici din 1989, dar s-a făcut de râs

* Petre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui să cânte la concertul finanțat din „banii Revoluției”!

* Un gest simbolic major: numele românilor uciși de gherila sovietică în 1989 sunt citite de ambasadorul Americii!

* Orban: „Dacă un om politic dintr-o țară civilizată ar spune că va crește pensia cu 40%, ar râde lumea de el”

* Afacerea Ayahuasca ia amploare. Iohannis îl trece în rezervă pe adjunctul SPP pentru consum de droguri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.